Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Könnyen ellenséggé válhatnak az eddigi támogatók

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A 888 egyik szerzője – tulajdonképpen mindegy is melyik, ugyanis saját véleménnyel a propagandamédiában senki nem rendelkezik – felháborodott azon, hogy holmi ellenzéki politikusok azt pedzegették, hogy talán a közpénzen felhizlalt oligarchák is beszállhatnának a koronavírus-járvány elleni védekezésbe. Úgy gondolom, kevés olyan nem Fidesz-fanatikus állampolgár van, aki nem ért egyet ezzel a felvetéssel, hiszen amennyi közpénzt ezek „átváltottak” magánvagyonná, az nem mindennapi az ország történelmében sem. Mészáros, Tiborcz, de akár a Rogán família is milliárdokkal lett gazdagabb csak azért, mert tűzközelben volt. Ezt csak az nem tudja, akit egyébként sem érdekel, mit csinálnak a kormánypárti potentátok.

A felháborodás azonban már csak azért is nevetséges, mert a kormánypropaganda firkászai teljesen komolyan úgy gondolják, hogy ezekért a pénzekért ők megdolgoztak. Azt hiszik, hogy Tiborcz nem a magyar adófizetők pénzét csalta el, amikor az Elios lámpáival átvert egy fél országot, hanem becsületesen megdolgozott azért. Ugyanez vélhetően igaz Mészáros Lőrincre is, aki évek óta gyűjtögeti Orbán pénzét és tesz úgy, mintha bármivel is ő rendelkezne. Erőművet vásárolt, amelyet veszteségessé vált állapotában a magyar nép vásárolt meg és aminek köszönhetően Mészáros nagyot kaszált. Megvette a fél Balatont, hoteleket és szállodákat vásárolt úgy, hogy ő soha nem volt nemhogy sikeres üzletember, de semmiféle üzletember. Mészáros gázszerelő, ennek ellenére vált papíron az ország leggazdagabb emberévé.

Botka László – és hozzá hasonlóan több ellenzéki politikus  – nem véletlenül és nem is megalapozatlanul gondolta azt, hogy itt lenne az ideje annak, hogy az állampolgárok újabb megsarcolása helyett inkább azoktól vegyenek vissza egy keveset, akik egyébként is közpénzből élnek már évek óta. De nem. A törvényesen” rabolt pénzre vigyázni kell, azt úgy kell megvédeni, mint a magyar gazdasági csodát, a déli határkerítést vagy a rezsicsökkentést. A parancs ki lett adva a kormánypropagandának, ezért hozzák a kötelező cikkszámot a témában. Sőt, az általam említett cikk szerzője még azt is felhánytorgatta – a mindenszo.hu nevű igen színvonalas fideszes portált megjelölve forrásként –, hogy Mészáros 1 milliárd forintot adott a koronavírus-járvány elleni védekezésre. Ez úgy történt, hogy az MKB, amelyben Mészáros társtulajdonos, ekkora összeget juttatott el a kormányhoz.

A kérdésem már csak annyi lenne, hogy hány milliárdot zsebelt be Mészáros az adófizetők pénzéből? Mert ha mondjuk egy tolvaj visszajuttatja a lopott szajré 1 százalékát az eredeti tulajdonosának, jobb helyeken nem szokás hősként ünnepelni. Mészárosnak 1 milliárd forint olyan, mint egy halandónak 1000 forint, azzal a különbséggel, hogy utóbbiért meg kell dolgozni. Mészárosra lényegében borítja a hatalom a pénzt, ezért még ha akarna sem kellene ezért ténylegesen megdolgoznia. A pénz akkor is kiszámíthatóan érkezik, ha Mészáros épp az Adrián jachtozik. Ehhez képest köszönetet kellene mondani ezért a visszajuttatott pénzért? Meg a büdös francot azt.

Az alja lelkiség legpenetránsabb megnyilvánulási közé tartozik a „Kinek mije van?” Illetve a „Kinek mennyije van?” Ez kiélezett helyzetben óhatatlan előjön, és általában azzal végződik, hogy „Vegyük el tőle!”

 Alacsonyabb szinteken ez a csak a bevásárlóközpontokban, áruházakban kerül elő, amikor ölni kell egymást élelmiszerekért, vagy WC-papírért – magának már van húsz csomagja, láttam, hogy az autójába pakolta negyedórája, ne is próbálja tagadni! -, magasabb szinteken meg a politikai uszításban.

Botkáék javaslatát így értékelte a propagandista, amihez nem feltétlenül érdemes sokat hozzátenni. A magát polgárinak nevező oldal egyszerűen képtelen szembesülni a valósággal és azzal, hogy mi várható a közeljövőben, ha nem fogják fel, hogy tízezrek, de talán százezrek válhatnak egyik percről a másikra munkanélkülivé. Mi lesz, ha a megvezetett szegények rájönnek esetleg, hogy a Mészárosok és Tiborczok a válság ellenére is tovább harácsolják mindannyiunk pénzét, miközben nekik már nem marad ételre sem? Mi lesz, ha felfogják, hogy mekkora ellentétek épültek ki ebben az országban? Ha az ember éhezik, és nem tudja mit adjon enni a családjának, akkor gyorsan megjöhet az esze. Előfordulhat, hogy a ködös tekintetek kitisztulnak, és az eddig fanatikus Fidesz tábor egyik-másik tagja meglátja a valóságot. Eddig ugyanis őket nem érintette a valóság, nekik volt miből vásárolniuk, és volt elegendő pénz a rezsire is. Hogy másnak nem volt? Az nem számított, azonban most róluk van szó. Az ember végtelenül önző, ezért ha egy hatalmas társadalmi csoport kerül hasonló kilátástalanságba, akkor gyorsan kialakul valami, ami összeköti őket: a nyomor.

Lehet persze vicceskedni azon, hogy Botkai javaslata Rákosi Mátyást idézi, csak hát attól még nem lesz beljebb a NER.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.