Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez még csak most kezdődik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Orbán tehát aláírta az ingyenes parkolásról szóló rendeletet. Jelentősége persze az égvilágon nincs annak, hogy mit is írt alá, véleményem szerint ennek a rendeletnek egyetlen magyarázata van: Karácsony Gergelynek és a fővárosi ellenéki polgármestereknek kiosztani egy sokadik pofont. Az, hogy büntetni akarja a fővárost, már tavaly október óta tisztán látszik. Meg azóta is, hogy hűséges szolgája, Semjén Zsolt múlt héten benyújtotta a polgármesterek jogkörének elvételéről szóló, salátatörvényba csomagolt javaslatot, amit aztán még aznap vissza is vontak. A kicsinyes bosszú persze sosem állt távol Orbántól, ezért semennyire sem meglepő az, amit művelt tegnap. Ez nem más egyébként, mint a már két napja nyilvánosságra került ámokfutásának újabb része, amely ámokfutás keretében elveszik „átcsoportosítják” az önkormányzatok teljes gépjárműadóját az úgynevezett járványügyi alapba, ezzel is megvédve a magyar embereket. Hogyne.

Budapest ellenzéki polgármesterei összefogtak és közösen álltak ki a tervezet ellen, azonban Orbán ismételten csapdát állított nekik. Ha nemet mondanak az ő zseniális ötletére, akkor nemzetellenes hazaárulók lesznek, hiszen nem hajlandóak lemondani pár százmillió forintról azért, hogy a magyarokat el tudják látni a kórházakban. Ha a polgármesterek akadékoskodnak, szokás szerint lejárató kampány fog indulni ellnük, amelyet napi 24 órában láthatunk majd az állampárt sajtójában. Ez már most történik. Nyilván érdemi befolyásuk nincs a polgármestereknek arra, hogy mit vesz el tőlük a kormányzat, véleményük azonban még lehet.

De Orbánnak itt még nem volt elég a bosszúból, tovább ment. Még csak azt sem hiszem, hogy ez lenne a történet vége, de lássuk miről is van szó:

Vasárnap délután a miniszterelnök közölte az MTI-vel, hogy hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon, mert „a koronavírus-járvány elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze az emberek közötti biztonságos távolság fenntartása”, és „mivel zsúfolt tömegközlekedési járatokon ez nem vagy csak korlátozottan lehetséges, fontos, hogy aki tudja, használhassa a saját autóját.”

Orbán tehát gyakorlatilag egyszemélyben hozott meg egy olyan döntést, ami normális helyzetben, békeidőben Karácsony jogköre lenne. Normális helyzet azonban nincs jelen pillanatban, de ennek nem csak a járvány az oka, hanem az is, hogy a miniszterek elnöke ezt kihasználva teljhatalomra tett szert. Tényleg azt csinál, amit csak akar, amit ez a fenti döntés is jól mutat.

A főpolgármester még március 19-én nyilatkozott az ügyben, amikor is a temérdek megkeresésre kénytelen volt reagálni. Sokan kérték ugyanis, hogy tegye ingyenessé a parkolást, ami a főpolgármester véleménye szerint egy rossz döntése lett volna. Akkor ezt mondta: „Ha ingyenessé tennénk a parkolást, akkor még nagyobb káosz alakulna ki. A parkolás ingyenessége most csak hozzájárul a bajokhoz. Arra kérünk mindenkit, hogy fogadják el, hogy ezt most nem tudjuk biztosítani.” Arról, hogy múlt héten mit nyilatkozott ugyanerről a kérdésről, ma reggel írtunk. Arról pedig, hogy igaza volt-e vagy sem, úgy vélem, hamarosan meg fogunk bizonyosodni. Nem az én tisztem ebben a kérdésben szakmai ítéletet hozni, hiszen nem én vagyok a főpolgármester, de ugyanez igaz egyébként Orbán Viktorra is, ő mégis meghozta ezt a nagyvonalú, populista döntést. Ha már Karácsony erre nem volt hajlandó, ugye. Ez is azt bizonyítja egyébként, hogy a Fidesz most megint minden ellenzéki és független politikusnak az orra alá akarja dörgölni, hogy a hatalom az ő kezükben van, amellyel úgy élnek vissza, ahogy csak kedvük tartja.

Természetesen ezt a nagyszerű döntést Orbán olcsó propagandavideóban is megörökítette, amelynek végén egy olyan kaján vigyor ült ki az ábrázatára, amelytől az ember gyomra felfordul. Ettől én most megkímélném az olvasókat, aki akarta már úgyis megnézte. Idetenném viszont az Orbán hátsójában tenyésző 888 egyik médiamunkásának „vicces” kommentárját, miszerint Szegény KariGeri újfent becsicskult. (A mű címe önmagában is ütős, és sokat elmond erről a nem is szép, de nem is új világról, amivé a NER tette az országot. Orbán Viktor egy tollvonással becsicskította Karácsony Gergelyt: hétfőtől az egész országban ingyenes lesz a közterületi parkolás) Ha valamit újságírásnak lehet nevezni, akkor ez biztosan nem tartozik ebbe a műfajba. Ennyire alávaló trollkodást elég ritkán látni ahhoz képest is, hogy a verem mélyén, ahova a Fidesz lerántotta az országot, szinte kizárólag ilyen megnyilvánulásokkal lehet találkozni.

Orbán bosszúja még biztosan nem ért véget, a kérdés már csak az, hogy ki vagy mi lesz a következő? Karácsony Gergely még biztos rengeteg ütést fog kapni azért, mert véleményt formál még járvány idején is, de úgy gondolom, egyáltalán nem ő az egyedüli célpontja Orbánnak. A lista elég hosszú, azt pedig felejtse el mindenki, hogy a vak és süket hívek vezetője lemondott volna az önkormányzatiság lerombolásáról. Mindössze több időre van szüksége.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.