Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nagyobb hatalom, nagyobb gazemberség

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Amikor a Fidesz-, KDNP-, Mi Hazánk-bátrak megszavazták a koronavírus-törvényt a parlamentben, megtapsolták magukat: csupasz kézzel, maszk nélkül. Szánalmas és groteszk látvány volt ez a már régóta csak papíron lévő demokráciában, amelyikben egy világjárványt használtak fel arra, hogy mindenkit átverve szentesítsék a maguk teljhatalmát. Arra, ugye, nem számíthatott senki, hogy ilyen körülmények között és ilyen áron ér fel a mocsok Orbán Viktor feje tetejére. Pedig ő pontosan ilyen politikus: aljasságban kikupálódott diktátor lett belőle.

Ne tévesszen meg senkit, ez nem koronavírus-törvény, hanem pecsét és a sumák, bujdokoló Áder-szégyen által szentesített Orbán hatalom. Ha ez koronavírus-törvény lenne, akkor nem ráztak volna le, mint kutya a bolhát, minden ellenzéki kezdeményezést – az ország, az emberek érdekében; akkor már hetekkel ezelőtt meghallották volna a magukra hagyott emberek segélykiáltását.

Orbánék zabálják tébolyultan a csirkecombot, a csontot eldobják, és annak tetején járják a pávatáncot. Nincs is annál undorítóbb, mint amikor a Vezér páncélozott védőruhájában, golyóálló autójával; a slepp pedig kitömött bankszámlával, csicsamicsa úri mivoltában érzékelteti azt, hogy ebben az országban senki és semmi nem számít rajtuk kívül. Ezért kéretik nem bedőlni ennek a szutykos törvénynek. Sem. Úgy gondolom, Orbánnak akkor van szüksége minél nagyobb hatalomra a minél nagyobb hatalomért, amikor új gazemberségre készül. A hazája, a népe ellen. Különben nem kellett volna vírustörvény, elég lett volna a felelősségtudat, a szakmaiság és empátia. Csak mi itt sok millióan kesztyűk és maszkok helyett diktatúrát kaptunk – védekezésül a világjárvány ellen.

Bizonytalanságukban kimerült szolgákat akarnak rendre, fegyelemre utasítani: cipeltetik velük – orvosokkal, ápolókkal, kereskedőkkel, fuvarosokkal, pedagógusokkal…, mindannyiunkkal – a k*rva nehéz földdel teletömött zsákot, hogy aztán nagy kegyesen kivegyenek belőle néhány dekányit – könnyítésül. De attól a zsák ugyanolyan teher marad milliók számára. És a nesze semmi, fogd meg jól hatalmi vibrálásukkal elmennek a falig. Csapdát állítottak minden magyar embernek, mert ennek a rendeleti úton történő kormányzásnak semmi köze a koronavírushoz. Most igaz igazán az orbáni trükk:

„Ne arra figyeljenek, amit mondok, hanem arra, amit csinálok!” 

Tessék például belegondolni, hogy milyen sunyi módon vette el a köztársasági elnök hatáskörét, aki papíron a Magyar Honvédség főparancsnoka. Semmi jelentősége, ismerve a böszme, állig Orbán vezérelte Ádert. Emlékeznek, az már előszele volt a katonai jelenlétnek, amikor évértékelő beszédén tisztek, katonai parancsnokok is ott ültek a hallgatóság sorában. Orbán kezében vannak a rendfenntartó erők, meg is szálltak utcákat, intézményeket, cégeket, kórházakat: mi ez, ha nem katonai diktatúra?

Kezdődik vagy folytatódik: elvenné a polgármesterek döntési jogait a kormány a vészhelyzet idejére. Ezt találta ki hamarjában a Semjén, aki meghülyülve követi a Főnököt. De ezúttal a céltábla mellé lőtt, mert gyorsan vissza is vonták ezt a törvénytervezetet. Ne legyenek illúzióink, majd kitalálnak helyette egy finomított változatot. Mert azt Orbán soha nem viseli el, hogy az októberi választásokon hatalmas pofont kapott, és ezt a pofont majd még az ellenzéki városvezetők vissza is kapják – többszörösen.

Nem baj, helyette Zsóti azt is kitalálta, hogy Thália templomában is elérkezett a rendcsinálás ideje. Mert ugye, ez kimondottan a koronavírushoz tartozó intézkedés. A jövőben három helyett öt tagból állna az állami finanszírozással is bíró színházak felügyelőbizottsága, három tagot pedig a minisztérium delegálna és hívna vissza a bizottságokból. Kivétel a főváros által korábban átvett Katona József Színház, Örkény Színház, Radnóti Színház, Trafó és Szabad Tér Színház. Ezek a felügyelőbizottságok őrködnek a törvényes működés felett (kecskére rohadtul nem szerencsés káposztát bízni, tisztelettel).

Ezek a bizottságok rendelhetnek el vizsgálatot, ha bármilyen (szexuális, etikai vagy gazdasági) visszaélést észlelnek. Úgy is van, katonák, rendőrök nem mennek felügyelni? Pedig például Shakespeare műveire ideje lenne rákoppintani: túl sok a gyilkosság, a családi erőszakosság bennük. Különben pedig azt javasolnám ennek a műkereszténynek, figyelgesse az egyházát, például a pedofília, gyerekek zaklatása miatt. Ez papi vírus, és életveszélyes.

Van egy olyan mondás: egy gödör ásását leszámítva kevés dolog van, amit rögtön legfelül lehet kezdeni. Lehet. Orbán kezében minden ott van. Egyetlen percig ne higgyenek ennek a félkegyelműségnek, ami ma Magyarországon történik. Mondok egy történelmi példát – azt úgyis nagyon komálják a NER-ben és a nemzeti keresztény, konzervatív oktatási hülyítők is. Ezt már akár online tanításban is olvashatják a fiatalok. Már akinek van hol.

Koleralázadás névvel is emlegetik azt a parasztfelkelést, amely 1831 nyarán robbant ki Magyarországon a kolerajárvány következtében. Az idénymunkából élő szegény és elmaradott, északkeleti megyék lakóit a vesztegzár elvágta a munkahelyüktől. Élelmiszerhiány lépett fel. Azt beszélték az emberek, hogy a földesurak nem védeni, hanem mérgezni akarják őket. A kormány ugyanis olyan látványos, ám hatástalan intézkedéseket tett, mint a kútfertőtlenítés, és a bizmutpor gyógyszerként való felhasználása. Elterjedt az a vélemény is, hogy a hadsereget valójában nem a kolera, hanem a „jó cár”, I. Miklós felszabadító csapatainak visszatartására vonták össze a határokon. Az első zavargások Budán és Pesten robbantak ki július 17-én, de ezeket a hatalom még aznap leverte. A felkelés alatt a 45 ezer szegény paraszt számos kúriát és kastélyt dúlt fel. Egészségügyi biztosokat, vármegyei hivatalnokokat, földesurakat, papokat és zsidókat is megtámadtak. A megtorlás hamar érkezett. A teljhatalmú királyi biztossá kinevezett Eötvös Ignác sárosi főispán 52 századnyi katonaság bevetésével augusztus végére felszámolta a felkelést: 119 felkelőt végeztek ki, és közel négyezer részvevőt börtönöztek be vagy büntettek testi fenyítéssel. (Forrás: Wikipédia)

Nincs új a magyar Nap alatt. Mit írunk? 1831-et. Majd kétszáz évvel később Magyarországon újra kísért az a múlt, amibe Orbán úrék, úrasszonyék belebolondultak. Csak szólok, mert a jövőnk nem számít – se vírussal, se vírus nélkül.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.