Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Köszönet az egészségügyben dolgozóknak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete 10 éve minden hónap utolsó vasárnapján mintegy 150 fő rászoruló részére Debrecenben, a Petőfi téren ingyenes ebédet oszt. 

A kialakult vészhelyzetben nyilván ezt nem tudtuk most megtenni. Az ételosztásokat határozatlan időre fel kellett függesztenünk. 

Kis közösségünk úgy döntött, hogy vasárnap a megye három egészségügyi központjában szolgálatot teljesítő, a frontvonalban életüket is kockáztató egészségügyi dolgozókat vendégeljük meg. Ők azok, akik mérlegelés nélkül túlórázva bátran szembenéznek a vírussal, és helytállnak, jóllehet aggódnak értük családtagjaik. 

2020. március 29-én, vasárnap 10 és 11 óra között a Kenézy Kórház sürgősségi betegellátó, valamint intenzív osztályán, a DE Sürgősségi Klinika sürgősségi és betegellátó oszályán, illetve a Mentőállomáson adtuk le az ebédet. Minden rendszabályt betartva, előre csomagolva, védőfelszereléssel vittük a töltött káposztát. Az egészségügyi dolgozók, akik átvették tőlünk az ebédet, elmondták: köszönik a támogatást, jó érzés tudni, hogy az emberek mellettük állnak ezekben a nehéz órákban. 

Hálásan köszönjük mindenkinek, nyilván nem csak az egészségügyben dolgozók, de minden szolgáltató áldozatos munkáját. EMBERSÉGBŐL KIVÁLÓRA VIZSGÁZNAK, nap mint nap.

Köszönjük a média munkatársainak a hiteles tájékoztatást, és a segítségüket abban, hogy a lakosság fegyelmezetten viselje a nehéz bezártságot. Jó egészséget mindenkinek! Tegyünk közösen az emberekért. Aki teheti, maradjon otthon. 

Szabó Zoltánné

az egyesület alelnöke 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.