Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Flóra és a vírus

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Minél több nap telik el a korlátlan felhatalmazás nem megszavazása óta, annál valószínűbbnek tartom, hogy itt semmi, de tényleg semmi nem történik véletlenül. Emlékszünk még az esetre, ami miatt Demeter Mártát perbe fogták, mert kiszivárogtatta a nemzetbiztonságilag fontos információt, mi szerint létezik egy Orbán nevű katonatiszt és van neki egy Flóra nevű lánya, aki egy honvédségi repülőgéppel tért vissza Ciprusról. A képviselő a névazonosság alapján feltételezte, hogy a miniszterelnök lányáról van szó – hogy tényleg létezik-e a kérdéses békefenntartó és van-e neki lánya, az nem bizonyosodott be, végül is elképzelhető, az viszont kevésbé érthető, miért kerekedett ebből ekkora hírverés, hacsak azért nem, hogy ezzel a túl kotnyeles képviselőt móresre tanítsák. Feltételezem, hogy ügyesen megszervezett csapdáról volt szó, amelybe a gyanútlan képviselő szépen belesétált.

Most ismét egy mestertervet láthatunk megvalósulni. A korlátlan idejű felhatalmazásról szóló törvényjavaslatot be lehetett volna terjeszteni korábban, hogy rendes ügymenetben tárgyalják, vagy ki kellett volna várni, amíg napirend szerint sorra kerül, így viszont remek lehetőség kínálkozott az ellenzék megtaposására. A napirendtől való eltérést ugyanis a négyötödnek kellett volna megszavaznia, az pedig várható volt, hogy ezt az ellenzék nem fogja megszavazni, így máris listázni lehet, kik a hazaárulók, a nemzet ellenségei. Ha megszavazták volna, az elveik és a normalitás ellen való lett volna, de mert nem szavazták meg, majd a jövő héten a 133 bátor ember úgyis megszavazza, tehát a kormánypártoknak semmi veszíteni valójuk nem volt, na jó, volt itt egy pár napos hézag, amikor elviekben eluralkodhatott volna a fejetlenség – bár ez elképzelhetetlen, de azért a kormány sebtiben megoldotta a problémát. Ha már ők nem vették ezt előre figyelembe.

A kormánymédia összes felületén és csatornáján egymást váltják a szakértők, akik versenyt pocskondiázzák az ellenzéket. Bármilyen sarokból elindulva jutnak el ugyanahhoz a végeredményhez. Csak egy példa, mert százat lehetne hozni, az Alapjogokért Központ igazgatója azt fejtegette, hogy a törpe minoritás képtelen elfogadni a helyzetét, mert ugye lassan már nem képviselnek senkit, a felmérések azt bizonyítják, hogy a lakosság kilencven százaléka a kormányintézkedéseket támogatja, tehát az a néhány szerencsétlen, aki nem, annyira nem számottevő, hogy említésre sem érdemes. Hogy ezzel a praktikával mit szabadítottak el, minden bizonnyal pontosan tudják. Elképesztő intenzitással és stílusban fröcsögnek a híveik minden lehetséges fórumon, biztatgatják egymást, hogy aki ellenzéki képviselőt ismer, okvetlenül köpje le, ha találkozik vele, de bőven vannak ennél vérszomjasabb javalatok is, nekik ugyanis ebből az egészből annyi jött le, hogy az ellenzék a vírus elleni küzdelmet akarja megakadályozni. Ember nincs, aki képes lenne a tényekről meggyőzni őket.

Azért történnek bájos események is. Látom a Facebookon, hogy kezdeményezést indítottak, a Szerencsjáték Zrt. a lottó ötös immár hat és félmilliós nyereményét ajánlja fel a járvány elleni védekezésre. Hogy kinek a fejében születhetett ez meg, nem tudni, valószínűnek tartom, hogy olyannak, aki életében nem lottózott, ami engem illet, elképedtem ezen a javaslaton. Nem mintha esélyem lenne arra, hogy pont én fogom megnyerni, de mondjuk amióta létezik a lottó, azóta lottózom, és kikérem magamnak, hogy bárki más felajánlgassa az én milliárdjaimat bármilyen célra. Majd én eldöntöm, mihez kezdek vele.

De ez legyen az én gondom.

Pável Melinda

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.