Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha nem a totális diktatúra a cél, akkor mi?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Fidesz több arca amiatt kezdett el toporzékolni, hogy több európai politikus is véleményt mert alkotni az állampárt felhatalmazási törvényével kapcsolatban. Sem Kovács Zoltán, sem Deutsch Tamás, de még Hidvéghi Balázs sem bírt az obligát hisztéria helyett csendben maradni, amikor kiderült, többen is bírálták Orbán teljhatalmi törekvését. A kormány szerint azért van szükség Orbán szinte királlyá koronázására, mert járvány van, ezért lényegében a minél gyorsabb cselekvéshez elengedhetetlen az, hogy senki ne akadályozhassa a drága miniszterelnökúr munkáját. Azt a munkát, amelyet kizárólag a magyar nép érdekében végez. Éjt nappallá téve.

Gyalázatos, hogy az Európai Parlament (EP) szakbizottsága ahelyett, hogy idejét és intellektuális képességeit a koronavírus-járvány okán a megelőzés és az európai emberek életének védelmében hasznosítaná, hazugságokon alapuló, gonosz pártpolitikai csatározásokban vesz részt.

Így reagált Deutsch Tamás arra, hogy Fernando López Aguilar szakbizottsági elnök aggodalmát fejezte ki a magyarországi állapotok kapcsán. A szuverenitás ugye, annál nincs a világon fontosabb dolog, pláne most. Orbán Viktornak nehogy már megmondja bárki is, hogy mit tehet és mit nem, pláne ne egy külföldi jöttment. A véleményformálás és az érvekkel alátámasztott aggodalom nem más, mint pártpolitikai csatározás, Deutsch szerint legalábbis. Olyan ugyanis elő sem fordulhat, hogy Aguilar mondjuk komolyan aggódik a jövő héten minden bizonnyal törvényi erőre emelkedő döntés miatt. Aki nem tapsol Orbán döntéseihez, az csak és kizárólag mocskos szoci lehet, esetleg Soros-bérenc kommunista. Más opció nagyon nincs, vagy legalábbis a Fidesz nem ismer ilyet.

Ezt követte Kovács Zoltán – akit múltkori, sajtó elleni minősíthetetlen kirohanását követően legalább eltüntettek az operett törzs sajtótájékozatóiról –, aki Harlem Désirt, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet, azaz az EBESZ médiaszabadság képviselőjét fikázta le amiatt, mert véleményezte az új törvényi rendelkezés azon részét, amely szerint akár 5 év börtönre is ítélhetik azokat az újságírókat, akik álhíreket terjesztenek. Kovács szerint ez csak és kizárólag azokban az esetekben lenne igaz, ha valaki olyan hírt közöl, ami alááshatja, vagy megnehezítheti a koronavírus elleni védelmi intézkedések hatékonyságát. Ez így elég ordítóan szubjektív, nemde Kovács elvtárs? Ha a kormány dönti el, hogy mi az, ami szerintük megnehezíti a koronavírus elleni védekezést, akkor lényegében ez bármire igaz lehet. Az, hogy Aguilar szóvá tette az új rendelkezés ezen passzusát, nem meglepő, hiszen jogosan lehet arra számítani, hogy ezzel visszaélve, a kormány elhallgattatja a számára zavaró újságírókat.

A sornak itt még persze nem volt vége, hiszen Hidvéghi Balázsnak is mondandója volt az üggyel kapcsolatban, ami a következőképpen nézett ki:

A türelmem utolsó cseppjére is szükség van ahhoz, hogy nyomdafestéket tűrő módon reagáljak a történtekre. Elképesztő ugyanis, hogy mi minden energiánkkal a polgárok védelmén, a járvány leküzdésén dolgozunk, míg liberális és baloldali politikusok ebben a helyzetben is Magyarország támadásával és kioktatásával vannak elfoglalva. Ilyen politikus Juan Fernando López-Aguilar, a LIBE spanyol szocialista elnöke is – fogalmazott a Magyar Nemzetnek Hidvéghi Balázs azzal kapcsolatban, hogy az Európai Parlament Állampolgári Jogi (LIBE) Bizottságának elnöke nemrég közleményben bírálta a hazai koronavírus-törvényt.  

Minden energiájukkal a polgárok védelmén vannak, ez magyarázza azt is, hogy letagadják, ha nincs elegendő védőfelszerelés, betegágy vagy lélegeztetőgép. De ezt mutatja az is, hogy hetekig nem árulták el – most sem árulják el, csak már lényegében mindegy is –, hogy az ország mely területein vannak fertőzöttek, hogy aztán eljussunk oda, hogy már országos szinten is elterjedt a vírus. Olyannyira le vannak folglalva ezek a drága jó emberek, hogy ugyan tudomásom szerint létrehoztak már több, mint 10 akciócsoportot, de a társadalom korrekt és őszinte tájékoztatásáról valahogy megfeledkeztek. Az operatív törzs nevetséges sajtótájékoztatói nehezen minősülnek korrekt, őszinte tájékoztatásnak, már csak azért is, mert ott minden történik, csak a sajtó és a köz tájékoztatása nem. A kérdésekre a legtöbb esetben nem kapunk választ, Müller Cecília viszont szívesen elmeséli, hogyan mossunk kezet, hogyan szellőztessünk, és miért jó a duplafalú szemetes zacskó.

Mindemellett arra azért volt ideje és energiája a kormánynak, hogy előálljanak azzal a nagyszerű ötlettel, miszerint akkor ők most átvennék a korlátlan hatalmat, hiszen mégiscsak veszélyhelyzet van, és a magyarok élete az első.

Mivel a járványhelyzet kiszámíthatatlan, a kormányoknak előre kell gondolkozniuk, mindenkor döntésképesnek kell lenniük. – Az uniós államok nagy része is épp emiatt hoz a magyar javaslathoz hasonló döntéseket.

A magyar javaslathoz hasonló nincs sehol egész Európában. Ugyan van példa több helyen is arra, hogy a katonaság bevetésére kényszerültek, mégsem szüntették meg a parlameti demokráciát. Spanyolországban is működik a Parlament a mai napig (ott nem megugorhatatlan akadály az elektronikus szavazás), pedig a helyzet már elég súlyos Madridban, ahol a katonaság segíti a rendőrök munkáját abban, hogy betartassák a kijárási tilalmat az emberekkel. A logisztikában is segédkezik a katonaság, sőt: több képviselő tesztje is pozitív lett, ennek ellenére sem szüntették be a Parlament működését. Tényleg érdekelne, mégis melyik államra gondolt Hidvéghi? Olyan ugyanis, amit Orbán tervez bevezetni jövő héttől, tudomásom szerint példanélküli egész Európában. Már csak emiatt is érthető az, hogy miért emelték fel ellene szavukat európai politikusok. Az Európa Tanács főtitkárának kioktatása helyett, szerintem Orbánnak inkább arra kellene magyarázatot adnia, hogy miért nem hajlandó belemenni a hatalomátvétel időbeli korlátozásába? Ha nem a diktatúra bevezetése a célja, akkor nyugtassa meg az embereket azzal, hogy csak bizonyos időre szerzi meg a teljhatalmat.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.