Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Nem megvéd, hanem kihasznál, elárul, bosszút áll

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Na most akkor az van, hogy megint benéztem a rajzot. Azt hittem, hogy pont a nem létező egészségügyünk fog betenni Orbán kormányzásának. Hát nem. Én annyira naiv f*sz vagyok, hogy az már fájdalmas. Pár hete még azt vizionáltam, hogy ez a vírus lesz a veszte a Fidesznek. Nem. Sőt. Ott tartunk, hogy ezek ebből fognak a legjobban kijönni, mi meg megdögölhetünk halomra, kit érdekel?

Az Európai Unió megint egy raklap pénzt küld a károk enyhítésére, ami valószínűleg nem a rászorulóknál fog landolni, hanem Lölöéknél. Majd eldöntik, ki kap, ki nem kap. A múltjuk alapján nem nehéz arra gondolni: alamizsnát fognak osztogatni, utána pedig nekiállnak megint fosztogatni. Mit? Elmondom. Sok cég – főleg kisebb vállalkozásokról van szó – nincs berendezkedve egy hosszú távú gazdasági válságra, kvázi fizetésképtelenné válik és tönkremegy. Ezeket a cégeket utána bagóért meg lehet majd szerezni. A csókosok meg fogják kapni a segélyeket, ne aggódjon senki, hiszen Orbán első lépése eleve az volt, hogy a saját, a strómanjain nevén lévő érdekeltségeit jól megvédte (szálloda, turizmus, szórakoztatóipar).

A katonaság bevonult a nagyobb vállalatokhoz, ahol bármikor átvehetik az irányítást. Határok lezárva, a kalitka ajtaja bezárult. Egy lépés van hátra: a TELJHATALOM bevezetése. Hadházy Ákos az elsők között jelezte: a 4/5 szart sem ér, mert 2/3-dal is át tudják vinni a törvényjavaslatot, Kocsis Máté fideszes frakcióvezető ezt meg is erősítette. Tehát akkor ennyi volt. Mert biztos vagyok abban, hogy meg fogják csinálni. Most jön majd a kijárási tilalalom (bár egyelőre következetesen tagadják, hogy erre készülnének), tehát tüntetni nem lehet, noha ebben a helyzetben nyilván nem is jó ötlet. A katonák viszont az utcán vannak, ha bármit mondani mersz, kimennek érted és elvisznek a picsába, mint rémhírkeltőt. Ez vár ránk.

Aztán jön a következő lépés: az RTL Klub, az ATV, a Klubrádió, a 444, az Index, a hvg.hu, a 24.hu, stb. azonnali elkussoltatása. Facebook-rendőrség felállítása, a nyaloncok önkéntesen elkezdenek feljelentgetni és hipp-hopp 5 éves karanténban találod magad, ha nem bólogatsz Orbán szavára. Véleményem szerint ez az intézkedés tökéletesen alkalmas lesz arra, hogy mindent eltüntessen, ami rá nézve terhelő lehet, hogy visszaállítsa az elesett önkormányzatok vezetőit és Budapestet is visszafoglalja. Ennyi. Megszállja a saját országát, igába hajtja a magyar népet. Mesteri.

Beszoptuk jobbról és balról is, hiába nincs egészségügyünk, majd most aztán végképp azt hazudik, amit akar. Ha meg netán valaki szóvá teszi a valóságot, és megkérdőjelezi az abszolút NER-igazságot, irány a böri. Itt tartunk. Nem megvéd, hanem kihasznál, elárul, bosszút áll. Úgy látom, ennek az embernek az elméje már nagyon régen elborult, most viszont bevégeztetik az ország sorsa is. Jó hosszú időre. Szerintem kifogytunk az ötletekből, ezért nem csak a válságra, hanem Orbán terrorjára is be kell rendezkednünk, mégpedig hosszú távon. Kevés lesz a „jaj, ez csak átmeneti”. Meg a „hülye vagy, ilyet nem merne megtenni”, vagy „minden országban ilyenkor ez a protokoll” duma. Mert nem. Ez sehol nem protokoll, ez a helyzetünk gusztustalan kihasználása, az emberek átbaszása és az ország elárulása.

A katonaságot maximum a lakosság segítésére kellene felhasználni, nem pedig éles fegyverrel a vállukon az utcán járőröztetni. Miközben szinte semmit nem tudunk a kórházaink és az egészségügyi személyzet valós állapotáról. Titkolóznak, vagy egyenesen hazudnak a számokról, a védőfelszerelésekről, nem csinálnak kellő számban teszteket. Ha az olaszoknál összeomlott egy európai szintű rendszer, mi lesz itt? Járulékos haszonként dögöljön meg a nyugdíjas, úgy sem jó az semmire.

Beszoptuk. Nem kicsit, hanem nagyon. Most már nem tehetünk semmit, egyszerűen csak sodródunk az árral. A helyzet szerintem annyira drámai, hogy ennyire nem voltam kétségbeesve már nagyon régóta. Ez nem pánikkeltés, hanem helyzetjelentés. Ez itt most nem fikció, hanem a valóság. Berúgta a Kárpát-medence ajtaját, és éppen készül tort ülni a káoszon. Össze kell tartanunk, és egymást segítenünk. Ha kell, szavakkal, ha kell, tettekkel. Mordor szeme mindent lát, és az orkok arra várnak, hogy bármit megtehessenek velünk.

Sűrű, fekete felhők gyűltek össze felettünk, készüljünk arra, hogy sokáig nem látjuk majd a napot. Egyet kérek minden olvasótól, hogy bármilyen helyzetet is szül majd ez az állapot, maradjon ember mindhalálig.

Vogronics András

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.