Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Valóban a jobboldalé a felelősség, de akkor is, ha elszámolják magukat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Minden pártnak van ötlete a válság enyhítésére, de csak a jobboldal cselekszik.

A Magyar Nemzet hasábjain ezzel a címmel jelent meg egy cikk, amely az ellenzéki és kormánypártok szóvivőinek elgondolásait foglalta össze a koronavírus kapcsán. A cikkben egyébként semmilyen új információ, vagy vélemény nem szerepelt, már csak ezért is érthetetlen a fenti cím. Ha nem erről szól a cikk, akkor mégis mi értelme egy ilyen „odaszúrásnak”? Mert úgy érzi a kormánypárt legkedveltebb lapja, hogy megengedheti ezt a stílust magának? Nem tudom, hogy szembesültek-e vele, de épp világjárvány van, amikor is a politikai ellentétek a francot sem érdekelnek. Eredményekre és tájékoztatásra lenne szükség, arra, hogy a kormány megmutassa, kétharmados felhatalmazással és több ezer milliárd forinttal a gazdaságban képes arra, hogy valóban megmentse az országot egy katasztrófától.

A Pesti Srácok, a Magyar Nemzet, valamint az Origo is azért napi szintén szakít egy kis időt arra, hogy elférjen egy kis Gyurcsányozás, vagy Dontáh Annázás a weblapján. Mert lehet, hogy koronavírus van, de azért az ellenzéki politikusokba akkor is bele kell rugdosni néha, nehogy az emberek véletlenül azt higgyék, hogy már nem ellenségek. A menekültekkel is ugyanez a helyzet. A Youtube-on teljesen véletlenül találkoztam a Fidesz kedvenc prédikátorának, Németh Sándornak az élő igehirdetésével, ami amellett, hogy nagyon egyértelműen pusztította az agysejtjeimet, mérhetetlenül nevetséges és szánalmas is volt egyben. A kormány által kitömött milliárdos ugyanis nem elég, hogy sem beszélni, sem olvasni nem tud igazán hiba nélkül, de legalább hülyeségeket is beszél. A bibliával összefüggésben beszélt a koronavírusról, majd rátért a menekültekre, hogy aztán a mondandója végére ismét visszakanyarodjon a vírushoz, amely szerinte nagy részben köszönhető a lerombolt határoknak, valamint a sok migránsnak.

Ezek az emberek – hiszen Németh ugyanúgy a Fidesz propagandistája mint a Magyar Nemzet bármely cikkszerzője – képtelenek elfeledkezni arról, hogy az elmúlt, közel 5 évben másról sem beszéltek, mint a menekültekről és a határkerítésről. Egyszerűen nem tudnak mit kezdeni a járvánnyal, valahogyan meg kell találniuk a kapcsolatot annak kitörése és az ellenzék szerencsétlenkedése, valamint a migránsok között. De ez sem elég, hiszen mint a példa mutatja, az is fontos, hogy tudatosítják az emberekkel, csak és kizárólag Orbán Viktor segíthet rajtunk. Nincs az az ellenzéki párt, politikus vagy szakértő, aki bármi hasznosat is hozzátehet a történethez, minden reményünk a polgári jobboldalban van.

Tehát a világjárványból is politikai ügy lett, olyan politikai ügy, amelyre egyébként senki sem kíváncsi. Ugyanis a magyar embereket – véleményem szerint – nem az érdekli, hogy mit mondott Kovács Zoltán, Donáth Anna vagy Gyurcsány Ferenc, hanem az, hogy mi történt a járvány halálozási rátájának visszaszorítása érdekében. Abban igaza van a Magyar Nemzet írójának, hogy mivel a Fidesz kétharmaddal rendelkezik, csak ők képesek törvényeket hozni, ergo minden döntés lehetősége az ő kezükben van. Ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy egy esetleges hiba – vagy több – csak és kizárólag az ő lelkükön fog száradni. A kései cselekvés nem a Momentum vagy a Jobbik hibája lesz, hanem a magyar kormányé, amelynek vezetője Orbán Viktor. A magukat jobboldalinak hazudók lesznek azok, akik meghozzák a végső döntéseket, ezért ők lesznek annak felelősei is.

Amennyiben sikeresen vezetik keresztül az országot a XXI. század eddigi leghalálosabb világjárványán, úgy vélhetően újabb 4 évet fognak kapni, amennyiben viszont ennek ellenkezője lesz igaz, úgy nem érdemes a folytatáson gondolkozni. Minden a világjárvány magyarországi kezelésétől függ, amely jelen állás szerint igen messze van a sikerességtől. Mert lehet titkolni az adatokat, csak hát előbb-utóbb valakinek elege lesz és kiderül a valóság. Addig kellene felkészülni a helyzetre, ameddig az nem válik olyan súlyossá, hogy már késő lesz.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.