Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Az emberarcú

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Felkaptuk a napokban a fejünket a hírre, miszerint a vadonatúj fideszes győri polgármester renitens módon megtagadta a város NB II-es focicsapatának támogatását, ráadásul egy lapnak ki is fejtette, miért nem látja indokoltnak, hogy a város finanszírozza a sportegyesületet. Mint mondta, a teljesítményük magáért beszél, érjék be a tao-támogatásokkal. Véleménye szerint van Győrben sok más érték, valós teljesítmények, nem csak sportban, de más területeken is, így bőven van helye a város pénzének.

Az eset híre futótűzként terjed, hatalmas szimpátiát váltott ki az emberekben, egyre többen mondják, hogy lám, akad azért emberarcú fideszes is. Igaz, többen már megemlítették, hogy azóta a színfalak mögött mégiscsak megegyezett a városi focistákkal, és az is egy érdekesség az események sorában, hogy miközben bozótharcba fogott a foci ellen, a parlamentben elfogadták a lex Dézsit, azt a törvényt, amely kizárólag a győri polgármesterre szabottan lehetővé teszi, hogy városvezetőként nem kell felhagynia eredeti tevékenységével, azt továbbra is folytathatja.

Mindenképpen zavaró ez a sokféleség, egyrészt azt látjuk, hogy ő más, mint általában a fideszesek, szembe mer menni egyenesen az atyaúristennel, egyszersmind ugyanolyan, ő is természetesnek tartja, hogy a törvények felett álljon. Hogy melyik az igaz, ezt majd az idő dönti el, és persze az is lehet, hogy valójában egy felsőbb terv része volt az akció, meg kellett nyerni Győrt újra, emellett az se árt, ha valamiféle megújulást tud prezentálni a Fidesz.

Van, aki arra tippel, hogy a győri polgármester nem marad sokáig hivatalban, ha nem simul bele maradéktalanul a rendszerbe. Egyelőre sok embert sikerült megnyernie, a mássága imponáló: annak is nagy visszhangja volt, hogy a hivatal faláról levetette egy hajdani nyilas polgármester emléktábláját, mondván, hogy akinek ilyen bűnei vannak, nem méltó arra, hogy megemlékezzenek róla. Az átadási ünnepségeken is formabontóan viselkedik, nem vág át szalagot, mert véleménye szerint ezeken a rendezvényen a fejlődést kell ünnepelni, azokat, akiknek a fejlesztések szólnak.

A reakciók azt mutatják, hogy óriási igény van az emberarcú politikusra. Jó, ha akad a Fidesz soraiban is ilyen, de ez semmiképp se jellemző, annyira nem, hogy aki mégis ilyen tulajdonságokat mutat, gyanússá válik, hogy igazából nem is fideszes. És persze az ellenzék számára is hordoz üzenetet: ha hatalomra kerülnek, még kicsit se szabad hasonlítaniuk a jelenlegi hatalmasságokra.

Pável Melinda 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.