Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Nem lehetne az önfényezés és maszatolás helyett a valós problémával foglalkozni?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Újabb nyílt levél. Miután számomra egyáltalán nem kedves és még kevésbé tisztelt, így maradnék amellett a megszólítás mellett, amelyik legalább félig fedi a valót: miniszterelnök „úr”!

Tisztában vagyok vele, hogy ez a levél sem fog az ön fényes tekintete elé kerülni, pedig igen jó lenne. Mint a minapi hírekből kiderült, ön nem csak bátor utcai harcos, nem csak a haza megmentője. Mit haza! Egész Európa megmentője, DNS-e, alfája és omegája. Nem. Ön már a haza bölcse is lett! De nem ám olyan egyszerű ki „bölcsecske”, mint Deák Ferenc volt anno. BÖLCS! Így, csupa nagybetűvel! Mert, hogy ön nem kizárólag a joghoz ért, tekintettel a tanulmányaira, de valahol az orvoslására is kipallérozták az elméjét. Olyannyira, hogy a világon egyedülálló módon ön megfejtette a koronavírus kialakulásának, terjedésének valódi okát. Migránsok! Heuréka! Hogy ez eddig egyetlen orvostudornak sem jutott eszébe! (Még Kásler doktornak sem, pedig az nagy szó!) A balgák beszélnek itt ilyen abszurd dolgokról, hogy utazás, meg turisták… Piha! Migránsok! (Azon azért még tessék kicsit gondolkodni, hogy Soros és Gyurcsány hogy kerüljön képbe, mert így magában azért elég snasszul hangzik ez a migráns dolog.

De miért is ragadtam klaviatúrát? Leborulva az ön csodás elméje előtt, tisztelettel feltennék pár kérdést, amire feltehetően senki más választ adni nem tud.

1. Tessék már nekem elmagyarázni, hogy a bánatos pitliben lehetséges, hogy ha mi olyan piszok mód fel vagyunk készülve a járványra, hogy már Szlovákiának is képesek vagyunk szájmaszkot adományozni, akkor nálunk miért nem kapnak védőfelszerelést (elegendőt) a háziorvosok és a kórházi személyzet?

2. Azt tetszenek mondani, hogy nálunk még nincs járvány, néhány eset mindössze. Rendben. Ennek ellenére betiltják a közösségi rendezvényeket. Értem én: megelőzés. Rendben van ez is egy pontig. De! És ez az, amit az én picinyke agyam nem igazán képes felfogni. Mi az ángyom térde kalácsáért kell megtiltani az  iskolai megemlékezéseket? Tetszett már látni oktatási intézményt belülről? Szóval az nem úgy van ám, hogy 1 tanuló, 1 tanterem, 1 tanár! Nem, nem. 25-30 gyerek, 1 viszonylag kicsi tanterem és egy tantestület, mert hogy az elvetemült pedagógusok kalákában járnak tanítani. Ilyenek ezek. Némelyik képes több osztályban is órát tartani (a fene a rohadt potenciális vírushordozóját!). Aztán ott van az ebédlő. Adott esetben akár 100-200 gyerek és felnőtt is összefuthat ott egy-egy ebéd elköltésének erejéig. Kérdem tehát: mi a különbség, ha tanítás alatt gyűlnek össze, vagy ha ünneplés céljából? Nyilván nem kardinális ez a kérdés, csak jó volna tudni mégis. Hogy ez a rendelkezés is annyira átgondolt-e, mint a többi járvánnyal kapcsolatos intézkedésük? Mert ha igen, akkor rohadt nagy bajban vagyunk.

3. Megelőzés! Biztosítjuk a karantént! Hívjuk a zöld számot! Hurrá! De ha ilyen profik vagyunk, akkor hogy történhetett meg (nem egy esetben), hogy a tényleges veszélyzónából, és valóságosan veszélyeztetett, önként vizsgálatra jelentkezőket úgy hajtották el, mint ló a legyet. Értem. A két iráni diákra kellett koncentrálni. Mert ők a migránsok, azaz vírushordozók. A többit meg ott egye a fene.

4. Teljes látogatási tilalom a kórházakban. OK. Érthető. Ámde van egy kis bibi. És most elnézését kérem, de  „esment” csak meg kell kérdeznem: járt már ön kórházban mostanában? Nem valamiféle magánklinikára gondolok. Egy átlagos magyar közkórházra. Ahol nincs vécépapír, szappan, fertőtlenítő, mi több, evőeszközt és gyakran gyógyszert is magának kell bevinni a páciensnek. És tetszik tudni, az élelmezés is elég soványka ezekben az intézményekben. Nem ám Gundel palacsinta, meg vasi pecsenye, esetleg csülkös pacal. Fél szelet kenyér mackó sajt. A többit a rokonok szállítják. Már ha nincs látogatási tilalom. De végül is lehet, hogy igazuk van! Ez az igazi vírusirtás! A beteg megfeszül a kórházi fertőzéstől és az éhségtől, a személyzet a túlmunkától és a fáradtságtól. Nincs élő ember – megdöglik a puruttya vírusa! Győztünk! Megint.

5. Az ön által vezetett dicső kormány úgy döntött, hogy közel 9 milliárdot különít el a járvány kezelésére. Komolyan mondom, sok könnycseppet kellett elmorzsolnom a meghatottságtól. Kár, hogy az idióta nemzeti konzultációra, meg egyéb önfényezésre ennek több mint a tízszeresét. Nem lehetne esetleg fordítva? Miniszterelnök úr! Nyílt titok, hogy ön és a Szent Korona (ez utóbbiban azért nem vagyok biztos!) már régen szemet vetettek egymásra. Csak szólok: ez a korona, nem az a Korona. Ez a korona nem válogat. Fuldokolva, saját hányásában fetrengve talán kicsit késő lesz megbánni, hogy az ellopott milliárdokat (csilliárdokat) nem a közjóra fordították. Akkor már mindegy is lesz, hogy az üresen kongó stadionok és a csodacsatáraink nem alkalmasak betegellátásra, nem segít már a megbánás azon sem, hogy nincs a mai magyar társadalomnak olyan rétege, akin ön át ne gázolt volna…

De addig, legalább egyszer az életben, nem lehetne valódi szakemberekre bízni a felelős döntéseket? Nem lehetne az önfényezés és maszatolás helyett a valós problémával foglalkozni? Nem lehetne, kivételesen, nem embercsoportot kinevezni ellenségnek, hanem a tényleges ellenséggel felvenni a harcot? Kérem, gondolkodjon el ezen! Mert a korona közeledik. De ennek nem fog örülni. Ettől nem védi meg a golyóálló mellény. De a járvány elmúltával a népharagtól sem.

Üdvözlettel:

Kertészné Kormos Noémi

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.