Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Vigyázat, Vadnyugat! 

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/2659181417638599/

 

Hol? Bazdmeg, ez maximum Vadkelet lehetne, de akkor sem ennek a whiskys hordóra emlékeztető banditának a főszereplésével. Árpi rendkívül kreatív, biztosan sokat volt Texas államban, aztán elborította az agyát a Trump-féle sivatagi homok. Mondjuk egyedül a sunyi nézés az, ami talán természetes módon elfér ebben a groteszk és bizarr kisfilmben, ahol úgy néznek egymásra a képviselők, mint a pisztolypárbaj előtt A Jó, a Rossz és a Csúf című filmben. De nehogy már Clint Eastwoodhoz hasonlítsa magát ez a lótolvaj – csak hogy maradjunk a western szlengnél.

Mert ha az ihlette meg, gondolom nem magának szánta a rossz vagy a csúf szerepét. Vagy igen? Á, nem. Ennek akkora az egója, hogy e kisfilmben nyilván ő a Jó. Édes istenem. Mi a francért nem maradt a kaptafájánál? Eddig indiánosdit játszott, most hirtelen cowboy lett. Mondjuk volt ő már minden, miért ne lehetne vadnyugati keményfiú? Most éppen az. Itt a Kárpát-medencében. Ő a Kárpát-medence seriffje, aki gumicsizmával rúgja be a felcsúti kocsma ajtaját. Beszarás a pali. Gregory Peck, Henry Fonda, Charles Bronson elmehet a picsába.

A spagetti western új csillaga itt van a magyar sztyeppén, és csípőből tüzel az azonnali kérdésekre. Ez az igazi teljesítmény, édes öcsém. Legközelebb hatlövetűvel és poncsóval fog érkezni a parlamentbe? Van képe ennek az embernek egy vadnyugati hőshöz hasonlítani magát? Ha ezt csinálta volna annak idején ott a messzi Nyugaton, nem sokáig élt volna, az biztos. Mert ott akkor még volt olyan, hogy becsület meg bátorság. Ott – ha kellett – kiálltak egymással az ellenfelek, nem a függöny mögött bujkáltak. Ott ha valakit sérelem ért, akkor jött a párbaj, nem a sunnyogás, szájkaratézás, mellébeszélés. Orbán a Vadnyugaton nem sokáig húzta volna, az első hazugsága után könnyen a padlón találta volna magát. Ott nem biztos, hogy röhögcséltek volna a válaszain, és az sem biztos, hogy aki kérdezett, beérte volna azokkal a mellébeszélésekkel, amiket a jóember a parlamentben eldurrogtatott a minap. A Vadnyugat az egy olyan hely volt, ahol pont az ilyen Orbán-félék nem húzták sokáig. Csak szólok. Talán a vándorkomikusoknál röhögtek volna rajta egy jót, de a való életben ezzel a stílussal nem sokra vitte volna.

Szóval van nekünk egy Humor Heroldunk, aki azt hiszi, azért kapja tőlünk a fizetését, hogy kovbojosdit játsszon a munkahelyén. Hát nem. Bassza meg, nem ezért van ott, hanem azért, hogy válaszoljon a feltett kérdésekre és emberszámba vegye a képviselőtársait. Ez nem a Buffalo Bill utazó cirkusza, ez az ország és a népképviselet háza, halóka! Azért mert a farsangi jelmezbál szezonnak még nincs vége, nem jelenti azt, hogy a Fidesznek és a Fidesz Speedy Gonzalesának csípőből hülyének kéne néznie mindenkit.

Próbáljon meg normális maradni. Az is bőven nagy teljesítmény lenne tőle, nem kell fullba nyomni a kretént. Gyerekkoromban rengeteg, sőt szerintem minden Karl May könyvet elolvastam, Winnetou volt a kedvencem, nem volt olyan western vagy indiános film, amit ne láttam volna. De az ember ebből úgy 10 éves korára kinő, és átlép egy másik dimenzióba. Nem hinném, hogy Magyarország miniszterelnökének saját magát így kéne ábrázolnia, de ha mégis, akkor szerintem gondolkozzon el a hasonlatokon. Próbáljon meg a mai kor követelményei írott és íratlan szabályainak megfelelni, akkor nem lesz szüksége magára ölteni valaki más szerepét. Bőven elég lesz magát adnia.

Vagyis hát sajnos úgy tűnik, ez a postakocsi már elment, és ezt tudja őkavbojsága is. A dakota ló megdöglött. A telepesek kifosztva. A helyi seriffeknek leáldozóban a csillaga, és fura szelek fújnak a magyar prérin. Ha a menekültek nem rohannak át rajtunk megint – mint öt évvel ezelőtt egy nagy bölénycsorda -, akkor a narancsingesek nagy bajban lesznek. Mert őket megint csak ez tudja majd kihúzni a tehénszarból. Addig is amíg nem szól újra a hatlövetű, javasolnám, hogy próbáljon meg az ország dolgaira figyelni és résen lenni. Mert könnyen a padlóra lehet kerülni. Akár egy maréknyi dollárért is.

Vogronics A.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.