Május 1,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Születési értesítés

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,614,500 forint, még hiányzik 385,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kedveseink! Most próbálgatja szárnyait egy fiatalokból álló csapat, egy most induló portál képében. Nem kis vállalás politikával foglalkozni a jelenlegi viszonyok között, mi csak tudjuk. A fiatalok segítségért fordultak hozzánk, mi pedig örömmel adjuk, amit adni tudunk. Ennyivel is induljanak könnyebben, mint mi annak idején. Félő, hogy hamarosan maguktól is rá fognak jönni: a független médiában csak önmagukra számíthatnak. Az induló portál tagjai fiatalok, pimaszul, nagyon fiatalok. Ezért reméljük, megtalálják idővel azt a friss hangot, amire szükség van. Mi szurkolunk. Íme a sajtóközlemény és a hozzájuk vezető link.

A múlt hét folyamán indult el a Millenna.hu, Magyarország egyetlen független ifjúságpolitikai magazinja. Célunk fenntartható és demokratikus társadalom kialakítása szemléletformáló publicisztikákon keresztül.

Egy demokratikus állam alapja a tájékozott, aktív állampolgári magatartás és a kritikus gondolkodás. Ezek alapvetően hiányoznak a magyar társadalomból, elsősorban az oktatási rendszer visszássága miatt.

Meggyőződésünk, hogy a demokratikus szemlélet csakis gyakorlással sajátítható el, azonban a fiatalok önkifejezésének, véleményformálásának, a felnőtt társadalom jelentős hányada nem biztosít megfelelő, egyenlő lehetőségeket, sőt, olykor szándékosan akadályozza is; ez alól pedig sajnos a média sem kivétel. Ez egy társadalmilag káros jelenség, mellyel szakítani szeretnénk.

A fiatalok közéleti véleményformálása nem csupán az intergenerációs egyenlőség szempontjából  fontos, hanem azért is, mert a jövő Magyarországát nekik építjük. Az elidegenítés helyett a fiatalok számára a politikai kérdéseket közérthetővé és hozzáférhetővé fogjuk tenni. Mert amilyen ma a fiatalság, olyan lesz holnap a társadalom.

Éppen ezért a Millenna.hu alapja a világnézeti sokszínűség, a demokratikus szemléletmód és a fenntarthatóság. Magazinunk hazai pályát biztosít minden olyan fiatalnak, aki konstruktívan szeretne hangot adni a véleményének. Továbbá partnernek tekintünk minden olyan embert, szervezetet és szervet, akik támogatják a fiatalok hiteles érdekérvényesítését, és az ő gondolataikat is szívesen látjuk a Millenna hasábjain.

Reménykedünk, hogy ez a kezdeményezés rövid időn belül minél több emberhez eljut, és ezáltal szemléletformáló hatással lesz a fiatalokra és idősebbekre egyaránt, növelve a társadalmi szolidaritást, megértést és aktivitást egy valóban élhető Magyarországért. Ezért mindenkit arra kérünk, hogy támogassa a Millenna célkitűzéseit!

Budapest, 2020.03.04.

Beri Dominika
Békés Gáspár
Dián Ákos
Gáspár Zalán
Gömbös Patrik
Mészöly Marcell
Szolga Bálint
Vincler Konrád 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.