Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az ég kék, a fű zöld, a Fidesz ismét hazudik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ugyan már betöltöttem harmincadik életévemet, mégis magamat a fiatalok közé számítom. Már csak ezért is bátorkodom megszólalni Rácz Zsófia-témában. A 22 évesen, diploma nélkül államtitkár helyettessé kinevezett lány ügye már annak kirobbanásakor is tökéletesen bemutatta a Fidesz teljes agyhalálát a fiatalok kapcsán. Novák Katalinnak ugyanis az a nagyszerű gondolata támadt, hogy miért ne nevezzenek ki egy tapasztalat nélküli, jóformán tinédzser lányt, hogy majd ő képviselje a magyar fiatalok érdekeit. A nagyszerű terv azonban már a bejelentés napján csődöt mondott, olyannyira, hogy még a saját szavazóik között is voltak olyanok is, akik nem helyeselték Rácz kinevezését. A fiatalok pedig elég egyértelműen kifejezték, hogy nem tartanak igényt az új helyettes államtitkárra.

Noha lehet, hogy Facebook oldalán és a róla szóló cikkek alatt rokonai, barátai és diáktársai kiálltak mellette – hogy milyen egy nagyszerű ember ez a Zsófia – csak hát a valóság akkor is szembejön, ha az ember megpróbálja ez elől elzárni magát. Kinevezését követően ugyanis az Index úgy gondolta, hogy megpróbálja szóra bírni, hiszen a Mandinernek is adott egy nagyszerű interjút, akkor biztosan van mondanivalója az ország legolvasottabb online portálja számára is. Tévedtek. Mert ugyan megpróbálták két, elviekben sajtónyilvános eseményen is elcsípni a fiatal lányt, de az eseményt egyszer lemondta, máskor pedig inkább nem válaszolt egyetlen kérdésre sem.

Erről – vagyis, hogy egy közszolga nem válaszol újságírói kérdésekre és nem tart sajtónyilvános beszélgetéseket – az Index egy cikkben megemlékezett, amit a frissen kinevezett helyettes államtitkár egyszerűen álhírnek nevezett. Bejegyzésében elszórt egy pár emojit és LOL-t, de ezzel maximum magát tette nevetségessé, nem a fiatalokat szólította meg. De elég a közösségi médiában lévő jelenlétét elemezni ahhoz, hogy meglássuk, mennyire fogalma nincs a mai fiatalokról. Kezdjük ott, hogy Facebook oldalának neve: Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár. Na most, melyik fiatalért felelős? Mert beszédei nem nyilvánosak, arról csak utólag számol be – az Index észrevétele szerint- és ott is csak fideszes potentátokkal és vélhetően a hozzájuk tartozó kopaszokkal jelenik meg.

Két hónap alatt éppen csak sikerült meghaladni a 3000 követőt, ami szerintem még egy újonnan indult blog számára is lesújtó lenne, nemhogy egy elviekben fiatalok érdekeit képviselő helyettes államtitkárnak. Komoly webforgalma pedig akad, hiszen hála a hazai lapoknak, vele vannak tele a hírek, az oldalára tévedők valahogy mégsem döntenek amellett, hogy követik Rácz oldalát, hogy onnan tájékozódjanak a fiatal lány nagyszerű gondolatairól. Hogy ez mégis mit jelent? Azt, hogy az égvilágon senki nem kíváncsi rá. Lehet, hogy tud beszédet mondani egy sor, a Fidesz-KDNP által odaterelt ember előtt, csak hát a valódi fiatalokat már nem képes odacsábítani. Azokat az embereket, akik pártoktól függetlenül valóban kíváncsiak lennének a véleményére.

Az Indexet igen sok fiatal követi, a cikk alatti kommentek mégsem azt tükrözik, hogy túlzott támogatásukról biztosítanák Ráczot. Ez persze biztosan Soros és Gyurcsány miatt van, valamint a háttérhatalmak folyamatos munkájának köszönhetően, csak hát ez a tényeken nem változtat ugye. Az pedig, hogy a Ráczot hazugságon kapó – mert 2 hónap alatt már ide is sikerrel eljutott – Indexet egyszerűen letiltotta az oldaláról, valamint lelkesen törölgeti azokat, akik meg merik kérdőjelezni az ő szavahihetőségét, tökéletesen mutatja azt, hogy a fideszes tempó már megvan. Mindenkit, akinek ellenvéleménye – sőt állítom, bármiféle valós véleménye van – van, el kell hallgattatni, le kell járatni, semmibe kell venni.

Párbeszédre semmi szükség, hiszen a kormánypártok úgyis saját hatáskörben, bárki megkérdezése nélkül is tudnak dönteni, akkor meg minek az? Rácz pár hónap alatt bebizonyította, hogy ugyan tökéletesen alkalmas a rábízott feladatra, de arra már nem, hogy akár egyetlen fiatalt is képviseljen ebben az országban. Nem okoskodó, lolozó és egyéb trendinek vélt baromságokkal magát nevetségessé tevő huszonéves senkikre van szüksége a Fidesznek ahhoz, hogy megszólítsa a fiatalokat, hanem egy olyan szakemberre, aki valóban megérti a fiatalokat. Nos ilyen ember már egyetlen egy sincs, nemhogy a pártban, de annak még csak a környékén sem. Akinek ugyanis esze volt, az már mind eltakarodott a pártnak még csak a környékéről is, ezzel mentve magát és szakmai pályafutását.

Hogy mi lesz Rácz Zsófiával a Fidesz bukását követően? Nem tudom, mindenesetre nem tudom sajnálni azért, mert felnőttként ilyen döntést hozott. Itt már nem egy gyerekről van szó, akit szülei belerángattak valamibe. Rácz saját magát járatta le, a Fidesz pedig ugyanezt vitte véghez, csak pártszínekben. Ezen pedig jelen állás szerint már csak röhögni lehet, tegyünk hát így.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.