Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


A párttagkönyv aggódik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Most jött el a világnak az ő vége, amikor koszorús párttagkönyvünk elkezdett aggódni. Mert Törökország nem tartja vissza tovább a menekülteket (Ner-kompatibilisül: migránsokat), Zsolt mester meg is saccolta, mennyien fognak megindulni és hová, pluszban a koronavírustól is meg van ő ijedve. Mert a görögök nem fogják megállítani az inváziót, mert eddig sem voltak rá képesek, látta Zsolti. Ezután plánehogy nem lesznek rá képesek, jönnek a migránsok, a koronavírus és most azonnal csináljon valamit az Európai Unió. Ja, természetesen Orbán Viktor ezt előre megmondta, de akkor is csináljon valamit az Unió.

Ez annyira tipikus NER-huszár viselkedés, hogy bátran szobrot lehetne faragni belőle. A jajveszékből kimaradt az az aprócska tény, hogy Orbán Viktor két kebelbarátja és példaképe – Putyin és Erdogan – milyen mértékben tehető felelőssé azért, hogy a menekültek egyáltalán menekülni kényszerültek a hazájukból. Emlékeim szerint a napfényes oldalon elég hangosan röhögött mindenki, amikor néhányan jelezték: annyira azért nem jófej Erdogan, hogy feltétlenül földig hajolva kell kinyalni az ő bájos popóját, miután azok a menekültek, akiket ő nagyvonalúan – és persze jó pénzért – ott tart a táborokban, oda sem kerültek volna, ha nem bombázzák ki őket az otthonaikból például a nagyvonalú vendéglátóik.

Putyin – a másik csodált cimbora, Orbán erős barátja – a másik szarkeverő ebben az ügyben. És igen, joggal fosik az ötösszámú pártkönyv, ez a két szemétláda simán háborút zúdíthat a világra. Ez eddig is tudható volt. Akkor is, amikor Orbán dagadó kebellel (és egyéb szervekkel) lezáratta a fél fővárost azért, hogy a török diktátor innen zsarolhassa és fenyegethesse az Európai Uniót és akkor is, amikor Putyin haverja ölében kuporogva szolgáltatta ki Magyarországot az orosz diktátor érdekeinek. Mert ez történt, drága kicsi rajongók.

Zsolti aggódik, hogy a görögök eddig sem tudták kezelni a helyzetet és majd mostmár még annyira sem fogják tudni kezelni, és csináljon valamit az Unió, mert Zsoltika betojt. Hát pajtás, ki feküdt keresztbe a közös uniós határvédelmi elképzeléseknek? Ki ordított teli pofával, hogy a szuverén tagállamok erősek, az Uniót Soros György irányítja és a magyar parasztok pénzét akarják odaadni a migránsoknak?

Hogy Görögország nem bírja? És melyik cuki kormányfő hörgött mindenhol a teherelosztás ellen, melyik akadályozta az Uniót abban, hogy levegyék a túlzott terhet azon országok válláról, ahol valóban vannak menekültek? Ki üvöltözte, hogy erős nemzetállamok és ide neki az összes pénzt a kerítésre, a görögök és mindenki más oldja meg, majd küldünk három határőrt és két doboz tartós tejet, meg egy zsák keresztet?

Hogy jajaj, Erdogan busszal szállítja a menekülteket (bayerül: migránsokat) a görög határra? Mert Orbán Viktor mit csinált, a kis drága? Szándékosan feltorlasztotta a menekülteket Budapesten – vonatra sem engedték szállni őket, pedig mentek volna, táborokba sem irányították őket, hanem szándékosan a fővárosban zsúfolták össze minden ellátás nélkül, majd teli tüdőből harsogta a lakájmédia, hogy a vadak teleszarják a játszóteret. Így volt? Így bizony. Amikor nem tört ki a kiprovokálni szándékozott zendülés (mégpedig azért nem, mert civilek mentek segíteni, vittek ételt, vizet, takarókat, jó szót, orvosok mentek önkéntesként segíteni, került gyógyszer is, a menekültek pedig hálásak voltak a kevésért is, nem támadták meg hordában a járókelőket és nem gyújtogattak, pedig az remek ütőkártya lett volna Orbán kezében), – akkor mi történt? Orbán Viktor buszokra rakatta a menekülteket és az osztrák határra vitette őket. Így volt? Kurvára így volt.

Most azonban nem őcsútisága kavarja a szart, hanem az ő két példaképe – tehát Pintér Sanya sem tudja kiolajozni a pályát – és ezt Bayer éppen olyan pontosan tudja, mint ahogy tudta, ki és hogyan szervezte a magyar menekültválságot, tehát akkor nem kellett aggódni -, ezért itt az ideje a betojásnak.

Hányan, hányszor ordították el, hogy Putyin, Erdogan (és ha már itt tartunk: Trump) érdeke nem az erős Európai Unió? Hányan, hányszor ordították el, hogy az Unió érdekeivel szemben dolgozik Orbán, belülről akarja szétverni a közösséget? Hányan, hányszor ordítottak, hogy a mi helyünk nem csatlósállamként fityegni az oroszok és törökök között, hanem az Unión belül kell maradnunk?

Most, hogy Orbán szívbéli csodáltjai megpróbálnak átgázolni egymáson, hogy kiderüljön, kinek van a legnagyobb fütyköse (hogy ebbe hányan halnak bele, az eddig sem érdekelte őket) és közben ráléphetnek szép kis országunkra is, eljött az ideje a lakájok óbégatásának? Már nem erős Erdogan és csodálni való Putyin? Hanem jöjjön az Unió és mentse meg a Zsoltit? Szerintem el kellene ballagni a Várban lakozó hadak urához (pár utca csak, akár gyalog is lehet) és megbeszélni vele, hogy most aztán mi lesz. Mi eddig is tudtuk mi lesz, Bayerről pedig most derült ki, hogy ő lényegében egy okleveles naiv? Szépen vagyunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.