Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vajon miről beszél Kövér László?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az ország házmestere ismét nagyot mondott, ezúttal a Katolikus Rádióban, ahol alkalma volt kifejtenie tartalmas gondolatait az Európai Unió, Gyöngyöspata, a demokrácia, de még a Parlamentet érintő kérdésekben is. Nem történt persze óriási meglepetés, a kommunistákat teli szájjal köpködő dehogykommunista nem vett vissza a stílusából, és nem is világosodott meg hirtelen. Pont azt a hablatyot adta elő a rádióban is, amit már évek óta ordibál a pulpitusról. Kizárólag a jegyzőkönyv és a rend kedvéért, nézzük, miről is van szó ezúttal:

A fiatal korosztályból olyan képviselők kerültek be a parlamentbe, akiknek a neveltetése erős hiányosságokat mutat. Súlyosabb probléma, hogy a kommunikáció is megváltozott, és a parlament mint a vita színpada elvesztette jelentőségét szinte teljes mértékben. A botrány az, amivel az internetes oldalakra fel tudnak kerülni – vélekedett Kövér László. Az érvek, a másik véleménye nem számít – mondta Kövér László. (MTI)

Vélhetően a fiatal képviselőket azokra értette, akik már nem a kommunista párt támogatái voltak, vagy azokat, akik nem évtizedek óta koptatják az Országgyűlés bársonyszékeit úgy általában. Ilyen a Fidesz-KDNP oldalán nem igazán van, ezért feltételezem, hogy az ellenzékre gondolhatott. Szél Bernadett, Hadházy Ákos, Jakab Péter, Tordai Bence, és még lehetne sorolni azokat, akik Kövér szerint nem megfelelő neveltetésben részesültek. Bezzeg Kövér, ugye! Aki bármikor gondolkodás nélkül kommunistáz le mindenkit, aki szembe jön, és kapcsolja le demokratikusan megválaszott képviselők mikrofonjait önkényesen, saját döntésétől vezérelve. És ezek után komolyan úgy hiszi, hogy nem a saját, hanem a mások neveltetésével van a probléma. Úgy vélem, ez azért teljesítmény, talán még Kövér Lászlótól is.

Ám a házmester itt korántsem vet véget nagyívű gondolatai szárnyalásának, ellenben kifejti, hogy mi az, ami még egy ennél is súlyosabb probléma. A kommunikáció megváltozása – hello, fideszes kétharmad – lehetetlenné tette a parlamenti vitát. Nem mondod, László! Most az egyszer igazat kell adnom ennek a nagyszerű embernek, hiszen a Parlament, mint a vita színpada valóban elvesztette jelentőségét. Oda teljességgel értelmetlen bejárni, pláne ellenzéki politikusként. A felszólalásoknak az égvilágon semmi értelme nincs, hiszen nemhogy érdemi vita kialakulására nincs semmi esély, de még választ sem fognak kapni a kérdéseikre az ellenzéki képviselők. Orbán boldog karácsonyozik egyet, vénülő és kivénhedt elvtársai pedig öblösen, kétpofára röhögnek a magyar emberek feje fölött.

Orbán – de más párttársai is – egyszerűen vitaképtelenek. Hazugsággal, manipulált statisztikákkal és személyeskedéssel bizonygatják saját igazukat, amivel szemben a tények felmutatása nem vezet sehova. Azok ugyanis már senkit sem érdekelnek. Hadházy Ákos azon politikusok egyike, aki legalább próbál valamit tenni az Országházban. Pontosan tudja, hogy felszólalásainak semmi értelme sincs, vitatkozni meg pláne nem áll le egyetlen kormánypárti politikussal sem. Ehelyett táblákkal tiltakozik a diktatúra ellen, amin lehet, hogy a Fidesz-hívek jót mosolyognak, vagy éppen felháborodnak, csak az igazság az, hogy még mindig ezzel éri el a legtöbbet Hadházy.

Mi értelme lenne ugyanis bármilyen kérdést intézni afelé az Orbán Viktor felé, aki újságírói kérdésekre – a pórázon rángatott udvari sajtó nem számít – évek óta nem válaszol, vitára pedig több mint tíz éve ki sem mert állni? Nem vitapartner sem ő, sem Semjén, sem Kásler, de Gulyás Gergely se nagyon. Vannak még értelmetlen próbálkozások időnként az ellenzéki oldalon, azonban ezek még a hírekbe sem kerülnek be, nem véletlenül. Ha pedig eljutnak, azok is csak a propaganda céljait szolgálják.

Kövér valami olyasmire panaszkodik, amit konkrétan a Fidesz hozott létre, ez pedig nem más, mint a kiüresített, díszletté tett, jelentőségétől és szerepétől megfosztott Parlament. Ha Kövér vitázni akar, akkor álljon ki úgy, hogy nem kapcsolja le tetszőleges nem fideszes képviselő mikrofonját akkor, amikor olyasmit hall, amivel nem ért egyet. De én kétlem, hogy erre egy mai Kövér László, az egykoris harcos liberális még képes lenne. A hatalom egyik birtokosaként már elfelejtette milyen is kiállni a saját igazáért, milyen is az, ha meg kell indokolnia mondandóját, sőt, talán még tényekkel is alá kell támasztania azt.

Kövér egy olyan fal mögül ordibál, amit ő és a pártja húzott fel, ezért is nevetséges, hogy ezzel mégis az ellenzéket vádolják. A Fidesz egyik fegyvere továbbra is az, hogy pont azzal vádolják meg az ellenzéket, amit ők maguk követnek el. Működött ez más korokban, más önkényuralmakban is, miért pont Magyarországon ne működne?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.