Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Klímaakasztófa

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

– Csapjunk a lecsóba, emberek, mert mindjárt indulok Brüsszelbe, és fel akarok nekik mutatni néhány ragyogó ötletet a rengeteg csodás tervem közül. Például hogy hogyan kéne megállítani a gleccserek olvadását, vagy legalábbis visszafagyasztani az Antarktiszt. Úgy, ahogy régen volt.

– De Főni, múlt héten még nem arról volt szó, hogy az egész klímaizé csak egy ócska libsi hisztéria?

– Ne ugass előre, most találkoztam Angélával, szokás szerint megnyálaztam a csuklóját, megígérte, hogy megdob egy kevés lével, de valamit köhögnünk kell nekünk is, legalább a látszat kedvéért. Ígérnem kellett még kevéske adókedvezményt a német gyáraknak, még olcsóbb magyar munkaerőt, stb. A vejemék is rinyálnak, hogy a héten még egyetlen kastélyt se kaptak, Lölő is befürdött a Mátrai Erőművel, azt is nekem kell kompenzálnom, nehogy azt higgyétek, hogy szórakozásból csinálom. Tehát első körben rögtön megduplázzuk a horvát és szlovén import szar szállítását, vagy mi ennek a tudományos neve… ööö… szennyvíziszap, na. Zsolti, te bevonulsz lóháton Erdélybe, megkeresed a barátainkat és felvásárolsz ott is annyit, amennyit lehet. Tőkés Laci, Demeter Szili majd segítenek.

– Dehát Főnök, lóháton egész odáig? Jó, tudom, hogy lovas nemzet vagyunk, meg nyereg alatt puhítottuk a betevőt, de már megbocsáss, az én seg…hátsóm… hát szóval izé…

– Nem innen lovagolsz, te idióta. Elrepülsz Sepsziszentgyörgyig, ott kérsz egy lovat Diószegitől, a fociklubunk elnökétől, bemész az új stadionunkba, onnan meg lóháton bevonulsz a városba. Érted már? És ne pofázzatok bele folyton, várjátok meg, amíg felvázolom az egészet, azután lehet kérdezni. Tehát: az összes illegális szemétlerakót megszüntetjük. Innentől kezdve nem lesznek illegálisak. Legalizáljuk azokat. Mégpedig úgy, hogy ezekbe már kizárólag csak szelektíven gyűjtött hulladékot szállítunk, ott egybeürítjük, majd hozzáadjuk az import kakát, meg persze a sajátunkat is és így az egészet összedarálva tároljuk egykori bányaüregekben, nagyobb gödrökben.

– Bocsi Főni, de nem lesz ebből balhé? A zöldek a múltkor is hogy kiverték a vezérhisztit.

– A zöldek nyugodtan kiverhetik, ti viszont figyeljetek: a használt autógumi, a műanyag, fáradt olaj, textil, ólom, meg az összes többi szemét, csak külön-külön veszélyes hulladék. Legújabb kutatások szerint ezek összedarálva a szarral és föld alá temetve, egy idő után kiváló talajjavító tápanyagokká válnak. A jó magyar föld benyeli. Ezt is.

A lakosságot viszont kötelezően tájékoztatni kell a legapróbb részletekig! Mindennap főműsoridőben egy félórás tudományos előadásban fel kell vázolni az új technológia felbecsülhetetlen értékét. Előadja Palkovics Laci, hogy a siketek és nagyothallók is jól megértsék. Majd uniós támogatással ezeket a termőföldeket is értékesíteni fogjuk, emelt koronaértéken, természetesen hivatalosan megpályáztatva.

Alapfeltétel: a pályázó kizárólag felcsúti születésű lehet és rendelkeznie kell gáz- és mangalicaszerelői diplomával, hogy bárki az országban azonos eséllyel indulhasson.

A következő lépésben utalást tennék a minap történt fapados balhéra (itt reklámnak helye nincs). Ugye tudjuk, hogy egy fapados gép 6 órán keresztül sétáltatta az utasokat a Lisztes Ferin, mert a kerozin fölösleget a hajtóművekkel kellett megzabáltatni. Ezért aztán amikor már rég az óceánban kellett volna csobbanniuk, ezek még mindig a guruló mentén árválkodó kandelábereket bámulták. Az eljárás azonban nem annyira nevetséges és egyáltalán nem elítélendő. Ellenkezőleg. Szabadalmaztatni kell, és kiterjeszteni az összes többi járatra is. Az a gép, amelyik nem repül, nem szennyezi a légteret. Tessék kiszámolni, ha minden járat csak egy-két órát ácsorogna a földön, éves szinten ez hány tonna széndioxidot jelent, és mennyivel tisztább lenne az ország légtere. Európáról már nem is beszélve.

Persze az utasok jogait is tiszteletben kell tartani, nem egy helyben fognak toporogni, hanem gurulás közben megcsodálhatják a környező tájat, ezért a gurulókat meghosszabbítjuk. (Egyelőre Bicskéig, ha ez se tetszik, akkor  majd meglátjuk. A kivitelezőt pályáztatni, előbb említett feltételekkel.) Az utasok szórakoztatásáról is gondoskodunk az utastérben, ismeretterjesztő filmeket vetítünk a kormány legújabb sikereiről, a migráció sikeres visszaszorításáról, mocskos Soros, miegymás. Fapadosokon ugyanezt a pilóta olvassa be mikrofonba a napi sajtóból.

– Főnök, már elnézést, de annyi ember órák hosszat egy gépen összezárva? Nők is vannak a fedélzeten…

– Nahát, még ennyi vén k… Majdnem kijött belőlem a falusi suttyó paraszt, és olyat mondtam volna, mint a szolnoki polgimester, de hölgyek is vannak itt, visszafogom magam. Hehe, jó fej ez a Szalay. Naszóval részletekre később visszatérünk, haladjunk. Ugorgyunk neki a következő fejezetnek. A napelem projekt virágzik, Lőri is igazolja. Úgy tűnik, ez lett az utóbbi idők egyik legnagyszerűbb vállalkozása, ő ebben is remekül teljesít, bár szerintem fingja sincs, mire valók a napelemek. De a számlák szépen híznak, és ez a fontos.

– De Főnök, a napelemekkel eddig az volt gond, hogy Magyarországon este nem süt a Nap.

– Azt valamelyik marha böfögte be a médiába, biztosan be volt b@szva, mint az albán kecske. Ez az elsimon, vagy melyik volt az. Nem kell mikrofon közelébe engedni. Folytatnám. Tehát ezzel párhuzamosan indítunk egy erőteljes szélerőmű projektet, szélgenerátorokat akarok látni minden település határában, melyeket szintén uniós támogatással, a korábban említett pályáztatással kell megvalósítani.

– Bocsi Főni, mindannyian tudjuk, hogy egy géniu….zseni vagy, de mi lesz, amikor szélcsend van? Meg mit fog szólni Vlagyimir Vlagyimirovics, ha megtudja, hogy Paks II. babérjait kóstolgatjuk?

– A szencségit, ha még egyszer valamelyik beugat, esküszöm, hogy olyan lesz a szeme alatt, mint a tenyerem! Kuss legyen! A naperőművekkel termelt árammal nagy teljesítményű ventillátorokat fogunk működtetni, melyeket a szélgenerátorokra irányítunk, majd azokat is megpörgetve, az így termelt áramot visszavezetjük a naperőművekbe, ezzel biztosítva az áram körforgását, viszont pluszba termelni semmit nem fognak. Az ipari- és lakossági energiát pedig egyelőre úgy biztosítjuk ahogy eddig, majd uniós pályázatokkal felépítünk egy új Mátrai Erőművet, amit később korrekt áron piacra dobunk és ha Lőrinek tetszik, majd ismét megvásárolja. Ezzel egy időben pedig gőzerővel összebarkácsoljuk Paks II-t, de előbb rendezünk egy nemzeti konzultációt úgy, hogy közben rendszeresen áramszünetet produkálunk, hogy a károgó libsik is jobban megértsék a projekt fontosságát.

Nna, ennyi volt mára. Ha van még kérdés vagy hozzáfűznivaló, küldjétek el Bercinek, én mentem, mert kezdődik a Vidi meg a Zakadémija.

Elek

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.