Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Kormányszintű tanácstalanság

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem kell ezen csodálkozni, az illiberális demokrácia már csak ilyen: a kormány össznemzeti felhatalmazás nélkül nem dönt létfontosságú kérdésekben, a nép szava isten szava, tehát legyünk büszkék a csodálatos nemzeti konzultációra, amely afféle hungarikum. A szerencsétlen sorsú nyugat-európaiak például nem ismerik, de előbb vagy utóbb a nemzetközi elismerés is megérkezik, és ahogy Novák Katalin kapott egy lengyel kitüntetést a családvédelemért, a konzultációért is kitüntetnek majd valakit. Mondjuk Rogánt, elvégre az ő minisztériuma fogalmazza meg időről időre a magvas kérdéseket.

Kétség nem férhet hozzá, hogy a börtönbiznisz megfékezéséről ki kell kérni a választópolgárok véleményét. Elvégre fontosabb kérdés nem létezik manapság. Ha nem előre megadott kérdések közül lehetne választani, egészen biztosan érkeznének konstruktív javaslatok ezzel kapcsolatosan. Kezdve azzal, hogy a bűnözők ne válogassanak, örüljenek, ha nincsenek láncra verve nehéz golyóbissal a lánc végén és nem kínozzák őket, egészen odáig, hogy ki kellene lépni mindenféle szervezetből, amely kritikát merészel megfogalmazni bármiről, ami nemzeti ügy. Utóbbit már meg is fogalmazta a Mi Hazánk, amely szerint ki kellene vonni Magyarországot az Emberi Jogok Európai Bíróságának joghatósága alól. A gondolat a kormánypártoktól sem idegen, a KDNP-s Vejkey Imre szerint az Emberi Jogok Európai Bírósága olyan precedensjellegű ítéleteket hoz, amelyekkel a börtönbizniszt támogatja Magyarországon.

Érdekelné az embert, hogy ez a börtönbiznisz, amely állítólag már évek óta virágzik, miért éppen most szúrt szemet a kormánynak? Serényebben kellett volna törekedni a börtönviszonyok javításán, akkor nem léteznének már azok a körülmények, amelyekre a balliberális holdudvarhoz tartozó ügyvédi irodák felépíthették az üzletágat, de ez valamiért nem következett be. Majd most a belügyminiszter megoldja a túlzsúfoltságot – hogy hogyan, az még nem derült ki, talán szabadon engedi a létszám fölöttieket, általánossá teszi a házi őrizetet, vagy van egy aranyhala, akitől hármat kívánhat. Mindegy is, szeptember 30-áig megtudjuk, emellett júniusig felfüggesztik a börtönkártérítések kifizetését.

Már csak a népi felhatalmazás van hátra, a következő hetek meghatározó témája lesz a nemzeti konzultáció, gondolom, mindenki kíváncsian várja, mi lesz az eredmény.  Sem a megkérdezettekben, sem a kormányban fel sem merül, hogy nem vagyunk illetékesek dönteni, véleményünk természetesen van erről is, másról is, de arra valójában senki sem kíváncsi. Ahogy akkor se kérdezett bennünket senki, amikor néhány éve a törvényt módosították.

Csupán az nem derül ki megint, hogyan lehetne valójában konzultálni a kormánnyal, mert nekünk is lennének kérdéseink, de nincs kinek feltenni.

Pável Melinda

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.