Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Rossz alvó

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tegnap még úgy gondoltam, figyelmen kívül hagyom. Nem szükséges minden mocskos, sunyi kis dünnyögésről megemlékezni. Végtére a fideszes lakájmédia dolga az, hogy szolgálja Orbánt és az ő hatalmát. A szerepek ki vannak osztva, a Magyar Nemzet komolynak és elegánsnak akar látszani, a bulvárfertályról jönnek a fősodratnak is vállalhatatlan, leleplezőnek hirdetett hazugságok (aztán persze majd a többiek is átveszik, de bíróságra nem ők fognak járni), a PestiSrácok oknyomoz és elemez, az Origó felerősíti a többi pártlap hangját, a 888.hu a fenegyerek, a bátor, a fiatalos. Nagyjából ezek a szerepkörök, ezeken belül kell mozogniuk olyan módon, hogy a szolgálatuk megfelelő legyen és szépen csorogjon a kasszába a hirdetési közpénz, egy kis támogatás, némi megnyert pályázat, ez és az. Lehet élni így is. Az már más kérdés, hogy hosszú távon érdemes-e erre berendezkedni.

Harcolni ezek ellen a propagandaportálok ellen nem érdemes. Maguktól is el fognak hullani, amikor a piacról kellene megélniük. Láttunk már ilyet máskor is, fogunk is még látni. Most legfeljebb körön belül csereberélik a jobbnál jobb munkásokat – egyik portáltól átmegy valaki a másikhoz és ugyanott folytatja, ahol abbahagyta -, amikor politikai változás történik – bocsánatot kérek a vulgáris megfogalmazásért, de ez a leginkább megfelelő hasonlat -, amikor változik az a segg, melynek óvó melegében éldegéltek, akkor új ülep után fognak nézni. Egyszerűen csak ki kell várni és meggyőződésem, hogy már nem sokat kell várni.

A portálok ellen nem, de bizonyos jelenségek ellen nagyon is kell küzdeni. Tegnap még azt gondoltam, ennyi volt, befejezték, de ma már látom, hogy nincs szó erről. Nem fejezték be. Folytatják. Gyáván, sunyin, aljasul. Öt nappal ezelőtt megjelent G. Fodor Gábor tudtával és engedélyével – hiszen ő a főszerkesztője a portálnak – egy Laknert zavarják a katonák című mocsok. Nem cikk, nem publicisztika. Kizárólag a személyeskedést, az uszítást, az emberi aljasságot szolgáló kicsi, gyáva mocsok. Jobb szó nem jut eszembe, amivel körül tudnám írni a jelenséget. Természetesen az aktuális fenék védelmében sült el a portál. Lakner Zoltán politológus azt merészelte írni egy cikkben, hogy őt nagyon zavarja a főtisztek megjelenése az évértékelőn. A portál – mármint a 888.hu – hosszú cikkben sorolta az érveket, bizonyítékokat annak indoklására, hogy miért nincsen igaza Lakner Zoltánnak és miért vannak jó helyen az egyenruhában pompázó katonák a Fidesz vezérének – aki egyben a magyar kormány feje is – politikai rendezvényén. Füllentettem. A 888.hu az égvilágon semmit nem cáfolt, főként nem érvelt.

A cikk ennyiből áll: egy fotó az egyenruhásokról, alatta pedig egy fotó Lakner Zoltánról és a párjáról. Abból Lakner nem csinált titkot, hogy meleg. Nagyon helyesen tette, ugyanis mindenkinek a magánügye, kivel boldog. Azonban így tálalva a dolgot, ez nem más, mint amit a lakájmédia bármikor, üzembiztosan tud hozni: alattomos személyeskedés. Hogy ne mondjam: buzizás. Úgy véltem (de inkább azt reméltem), ennyiben marad a dolog. Ma azonban jött a következő adag fekália. Ehhez már a nevét is adta a szerző, vagy legalábbis van egy név a cím alatt. A cím: Nézegess katonai díszegyenruhákat! Egy csomó fotó a világ minden tájáról, szövegnek ennyi: Lakner-mentes övezet.

Ahhoz gyávák G. Fodorék, hogy nyíltan buzinak nevezzék Laknert, ahhoz ostobák, hogy elegánsan oldják meg a feladatot, ahhoz ócskalelkűek, hogy fel se merüljön érvként valaki magánélete, ahhoz gerinctelenek, hogy vissza merjék utasítani a központi parancsot. A végeredmény az, amit láthatunk. Ezt majd le lehet tagadni. Ők nem is arra gondoltak.

Pedig. Pedig egy párt – mégpedig a kormánypárt, de bármilyen egyéb pártra is igaz lenne – rendezvényén nincs keresnivalója egyenruhás katonának. Ha ráadásul a miniszterelnök szónoklatán jelennek meg a nézők között, az teljes joggal háborít fel mindenkit, aki képes felfogni a dolog jelentőségét és helyén kezelni a történet súlyát. Lakner Zoltán – sok mindenki más mellett – hangot adott a nemtetszésének. Miután sokan odafigyelnek az elemzőre, mert okos, megfontolásra érdemes gondolatai vannak és ráadásul sunnyogni sem hajlandó a magánéletével kapcsolatban, G. Fodor Gábor portálja remek  célpontot látott benne. A saját törzsolvasóikat bizonyára hozzásegítették némi habzószájú hörgéshez. Ez nem derül ki, mert a kommenteket – nem csak ez alól a cikk alól – letiltották. Normális gondolkodású ember eddig sem és ezután sem a hálószobája, hanem a nyilvános viselkedése és gondolkodása alapján fogja megítélni Lakner Zoltánt is, G. Fodor Gábort is.

Ez utóbbi nevet azért emlegetem olyan gyakran, mert ő a felelős mindenért, ami a portálon megjelenik. Akkor is, ha nem ő írta. És előbb vagy utóbb – én nagyon bízom abban, hogy hamarosan – mindenkinek vállalnia kell a felelősséget a tetteiért. Lakner Zoltán alighanem nyugodtan alszik most is, ezután is.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.