Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A jogállam én vagyok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy tűnik, Deutsch Tamás lett a vészharang fideszéknél. A nagyszerű, hozzáértését már sokszorosan bizonyító politikus éppen a jogállamiságot védi teljes erőből. Érthető is, hiszen neki és pártjának – természetesen Orbán Viktorral az élen – nem létezik fontosabb ügy, mint a jogállamiság védelme. Éppen ezért hőbörög Deutsch Tamás minden létező fórumon az ellen a javaslat ellen, hogy az uniós támogatások kifizetését a jogállamiság meglétéhez kösse az új költségvetés. Mert az kizárt, hogy emiatt Magyarország akár csak egyetlen fillérnyi forrástól is elessen, hiszen mint minden másban, a jogállamiságban is élen jár kicsiny hazánk, azonban az elvek…

Elvi kérdésről van szó. A helyzet az az, hogy az európai történelem legrosszabb hagyományait felelevenítő módon, meglévő politikai véleménykülönbséget a jog eszközeivel, egy önkényes alapon kiróható durva jogi büntetés kilátásba helyezésével akarják megoldani. Ez nem európai módszer. Ez ellentétes az európai demokráciával. Tehát a demokráciát védő megközelítésből utasítjuk el ezt a politikai okok miatt kiróható büntetés elvére épülő elgondolást. Ilyen megoldás nem elfogadható Magyarország számára. Ha ilyen maradna a megoldás, akkor azt nem fogja tudni elfogadni a magyar kormányfő az Európai Tanács ülésén. (Euronews)

Ott tartunk tehát, hogy a Fidesz kénytelen védeni a demokráciát az Európai Unióban, az Európai Unió ellen. A demokrácia, pláne a jogállamiság – ha jól figyeltem eddig a kormány ténykedését és megnyilvánulásait – így fest: amit Orbán Viktor akar, azt akarja a magyar kormány. Amit a kormány akar, azt akarja a parlament. Tehát Orbán Viktor remek ötleteit megtárgyalja a tisztán fideszes kormány – többnyire a közpénzből fenntartott szellemi műhelyek megszakértik és teljes egyetértésükről biztosítanak mindenkit, a közpénzből fenntartott civil szervezetek nem különben nagyon lelkesek -, a fideszes többségű parlament elé terjesztik és az meg is szavazza. Hiába tiltakozik az ellenzék, különféle szakemberek és valóban civil szakmai szervezetek vagy akár a társadalomnak egy jókora része -, tehát megszavazzák, bevezetik. A fideszes köztársasági elnök természetesen aláírja, a fideszes Alkotmánybíróság jóváhagyja és nincs tovább. Akár órák, de legkésőbb napok alatt teljesül Orbán Viktor akarata. De egyébként is hasít a jogállamiság, hiszen a fideszes közszolgálati média is ezt hirdeti, a fideszes médiafelügyeleti szervek soha nem találnak semmi csúnyaságot, ahogy a fideszes legfőbb ügyész és a fideszes Állami Számvevőszék sem. A fideszes portálok megírják, a fideszes képviselők helyeslik a közösségi oldalaikon. Esetleg – ha valami nem sikálható el nyom nélkül – néhány évre vagy évtizedre titkosítanak néhány ügyet és készen van.

Orbán Viktor soha nem volt, nem van és nem lesz vagyonos ember, a veje nem közszereplő, csupán a közpénzből hasít, a szomszéd gázszerelő – aki köztudottan okosabb mint Zuckerberg – teljesen magánember, a karaktergyilkosságokban élen járó portáloknak nincs közük a Fideszhez. Ebből is világosan látszik, hogy Magyarország legalább 120 százalékban jogállam, tehát akkor sem történne semmi, ha jogállamisághoz kötnék az uniós támogatások kifizetését. Arról nem beszélve, hogy az a pénz nekünk jár, jussunk, de igazából nincs is rá szükségünk, hiszen mindenkit leköröztünk már a fejlődésben. Sőtpláne mi vagyunk Európa motorja, a demokrácia és a jogállamiság bölcsője. Ha innen nézzük, valójában mi tartjuk el az Európai Uniót.

A jogállam én vagyok, mondá Orbán Viktor és ebben mindenki egyetért vele. Deutsch Tamás is. De azért harcol, mert harcolni kell, mert meg kell védeni az Uniót önmagától. Hamarosan be is következik az elkerülhetetlen. Az Európai Néppárt Orbán utasításai szerint megváltozik és sírva könyörögnek a Fidesznek, foglalná el a trónt Orbán a Néppártban is, az Unió élén is. Az uniós ügyészséget betiltják, az Unió költségvetését leteszik Matolcsy György hozzáértő kezébe, ezentúl Orbán hozza a törvényeket, a Századvég megszakérti, a Magyar Csecsemőt Minden Családba nevű civil szervezet pedig helyesli.

Az Unió polgárainak csak hátra kell dőlniük és élvezniük kell a jólétet és biztonságot. Pont úgy, ahogy mi is tesszük itt, a csirkeháló túloldalán.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.