Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Megmutatta az alattvalóknak, hogy kinek az oldalán áll a hadsereg

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Édesjóistenem, mit vétett ez a nyomorult ország? (Tudom amúgy, a kérdés költői, nem szükséges válaszolni rá). Át is fogalmazom hirtelen a saját kérdésemet: miféle jövő vár az olyan országra, ahol egy Németh Szilárd nevű egyén nem egy építkezésen őrzi a téglát, hanem nyilvánosan, a kormány nevében és védelme alatt idióta baromságokat beszélhet büntetlenül?

Vadai Ágnes figyelmébe ajánlom az alábbi, internetről letöltött képeket. Egyben felszólítom arra, hogy ne fenyegesse és ne sértegesse a magyar katonákat! Gyurcsány volt politikai államtitkárának egyetlen célja van: a Magyar Honvédség meggyengítése illetve a tábornoki és tisztikar elbizonytalanítása! Nézze meg, a DK balliberális példaképei, az amerikai Barack Obama, a brit Tony Blair és az ausztrál Scott Morrison volt (miniszter)elnökök hivatali idejük alatt büszkén és boldogan mutatkoztak hadseregük katonáival. És ők ellenzékben sem süllyednek odáig, hogy a hazájukat szerető katonákat gyalázzák.

Ezt írta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára és egyben a Fidesz alelnöke a hivatalos közösségi oldalára. Mellékelt fotókat is. A felsorolt államfők meglátogatják az itt-ott harcoló haderőket és valóban katonákkal fotózták őket. Csak hát Németh Szilárd főnöke és példaképe nem egy laktanyában tett látogatást, hanem a saját pártrendezvényére – egy tagadhatatlanul politikai rendezvényre – ültette be az egyenruhásokat. Kurvára nem ugyanaz. Mondom egy közkeletű, de legalább egyértelmű hasonlattal. Nem mindegy, hogy azt mondják: idd ki a bilit vagy azt, hogy vidd ki a bilit.

Na szóval. Őfényessége, első Orbán Viktor – mivel bármit megtehet és bármit meg is tesz – fogta magát, és szintet lépett. A mi kis háztartási Horthynk úgy döntött, megmutatja az alattvalóknak, hogy kinek az oldalán áll a hadsereg és megmutatja az ellenzéknek, mire számíthatnak, ha nagyon sokat jár a pofájuk. Az egyenruhások ezt demonstrálták, semmi mást. Mert legyen úgy, ahogy régen volt…

Ez itt az 1993. évi CX. törvény a honvédelemről. Ha igaz, még most is hatályban van.

Ez 2018. évi CXIV. törvény a honvédelmi alkalmazottak jogállásáról:

Ha Orbán Viktor évértékelőnek nevezett kampánybeszéde nem egy párt érdekében történik, akkor én kérek elnézést.

Maga a miniszterelnök mondta azt az évértékelőn, hogy az nem pártesemény, mert akkor a katonák nem lehetnének ott.

Ezt az Origo írta. Ja, akkor egybőlmindjárt más, ha a miniszterelnök mondta. Ebből az következne, hogy amennyiben én fogok egy fegyvert, valakinek a halántékához szorítom és követelem az illető pénztárcáját, csak abban az esetben tartóztathat le a rendőr és ítélhet el a bíró, ha én azt mondom, hogy ez rablás volt? Ha azt mondom, hogy nem volt rablás, akkor nem volt az? Komolyan tetszik ezt gondolni?

Aztán van még egy érv a rendezvény nempártesemény volta mellett: civil szervezet rendezte! Na, erre varrjanak gombot a libsik! A Magyar Polgári Együttműködési Egyesület nevű civil, de teljesen és nagyon civil szervezet rendezte. Ennek a szervezetnek tavaly 38 millió forint körüli bevétele volt, mégpedig adományokból. Ez van a bevallásukban és innentől senki nem fogja megtudni, ki volt a nagylelkű adakozó. A kérdés az, mennyibe kerülhetett ez a nempártrendezvény. Terembérlés, világítás, hangosítás, személyzet, őrző-védő szolgálat, kordonozás, lezárás, franctudjami. Ha ugyanis a teljes évi bevétel elmegy erre, akkor a nagyoncivil egyesület egyetlen célja és feladata: Orbán Viktor évértékelő beszédének megszervezése. Azt már nem is kérdem, hogy amennyiben nem jön ki a bevételből, akkor miből fizették. Még annyi ehhez az egész szarkupachoz, hogy a Magyar Polgári Együttműködési Egyesület elnöke ezelőtt Balog Zoltán egykori emberminiszter volt, mostanában pedig Vízkelety Mariann, az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkára az elnök.

Akkor én most összefoglalom. Lassan, hogy a fideszesek is értsék: Orbán Viktor háborúsat akar játszani – bár valószínűleg még csak a saját országának lakói ellen – és ő egymaga eldöntötte, hogy legyen minden úgy, mint régen volt. Mert régen jó volt, nyugodtan el lehetett hurcolni, akár ki is lehetett végezni az ellenségnek vagy árulónak kikiáltott, hatalomra veszélyes elemeket. Sőt, például Erdogan most is műveli ezt a nagyszerű műfajt. Németh Szilárd – hogy a gazdáját védje – szokása szerint sötét ostobaságokat beszél, a pártmédia teljes erőből hazudik, közben egyértelműen törvényt sértett Orbán, pedig tíz éve ő írja a törvényeket, de még azokat sem képes betartani. A rendezvényt szervező nagyoncivil egyesületről nem nagyon van mondanivalóm.

Összesítve: szánalom, köpedelem, gyalázat.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.