Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Például egy kétéves bármivel egyetért, ha jár az egyetértésért egy csokis süti

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Végre értem! Jelentem, rájöttem a nagy nemzeti titokra. Ezek nem tudnak számolni. De ám alapszinten sem. Persze, úgy könnyű. Ha én eléggé hülye vagyok és kiállok mondjuk egy térre egy csomó ember közé és ordítani kezdek, hogy én vagyok a többség és még el is hiszem, akkor én boldog ember vagyok. Merthogy – és szót fogadok fideszéknek, visszakanyarodom keresztény gyökereimhez vagy az ő gyökereikhez, tök mindegy – “Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa”. Ezt egy Máté nevű illető állította és bár az ELTE egyik adjunktusa, aki azzal a lendülettel teológus is, elmagyarázta, hogy ez nem azt jelenti, hogy a bárgyúké a mennyország, tudom én, amit tudok. De, egészen pontosan azt jelenti. Mutatom:

 A magyar társadalom túlnyomó többsége támogatja a kormány család- és nemzetpolitikáját – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára szombaton Budapesten.
    Beneda Attila az Országházban tartott nyolcadik Kárpát-medencei családi nap keretében rendezett konferencián a családvédelmi akcióterv eddigi eredményeit ismertette.
    Mintegy 70 ezren igényelték a babaváró támogatást, 55 ezer támogatási szerződést kötöttek és több mint 500 milliárd forintot folyósítottak eddig – közölte.
    Tájékoztatása szerint a nagycsaládosok autóvásárlását
segítő támogatásra csaknem 25 ezer kérelmet nyújtottak be, és 15 milliárd forintot folyósítottak, ami azt mutatja, hogy „erre a támogatásra is szüksége van a magyar családoknak”.
    A 2015-ben bevezetett, majd tavaly kibővített családi otthonteremtési kedvezmény (csok) keretében mintegy 300 milliárd forintos támogatást biztosítottak, ebből 2019-ben több mint 50 milliárdot fizettek ki. A falusi csokra pályázóktól pedig több ezer kérelmet fogadtak be – tette hozzá.
    Beneda Attila a világon egyedülállónak nevezte a január elsejével hatályba léptetett nagyszülői gyedet és a négy- vagy többgyermekes családanyák élethosszig tartó szja-mentességét.     A határon túli családtámogatási lehetőségek között a babakötvényt, az anyasági támogatást, az ottani óvoda- és bölcsődefejlesztései programokat és az Erzsébet-táborokat említette a politikus.
    Az elszakított területeken élő családok támogatása is hozzájárulhat ahhoz, Magyarország hosszú időn keresztül stabil pont legyen Európában – hangoztatta. (MTI)

A magyar társadalom nagyjából 9,5 millió embert takar (jó, nem mindenki lakik itt, de az most nem szempont). Itt érdemes lenne különválasztani a nagykorú honfitársainkat, hiszen például egy kétéves bármivel egyetért, ha jár az egyetértésért egy csokis süti. Igaz, egy csomó felnőtt is pontosan ilyen. Miután a helyettes államtitkár úr sem választotta külön – akinek a nevét elég lesz akkor megtanulni, ha erre okot is szolgáltat – én sem fogom. Azt állította tehát helyettes elvtárskartáspajtássporttárs, hogy ennek a 9,5 millió embernek a túlnyomó többsége támogatja ártunk és ormányunk pénzosztó tevékenységét. És ezt ő abból számolta ki, hogy összeadta a babaváró hitel (alighanem elvétette helyettes úr falrengető nagy örömében, mert ez hitel, nem támogatás. Igaz, a kamata támogatott, de attól még hitel marad, csak kedvezményes), az autóvásárlási támogatás és a CSOK igénylőinek számát. Azt nem tudom, összesen mennyi lehet ez, legyen mondjuk 300 ezer. A 9,5 milliónak hétszentségesen biztos, hogy nem túlnyomó többsége a 300 ezer, de még az egymillió sem lenne az. Persze, ha Orbán Viktor azt adta parancsba, hogy ez a többség, akkor de. Akkor többség. Legalábbis egy udvaronc számára egészen biztosan.

Node. Mutasson már nekem valaki olyan szemenszedett hülyét, aki nem használja ki a kamatmentes hitel lehetőségét vagy nem fogadja el azt a pár milliócskát, amit bedobunk közösen az autóvásárlásába! A baj ezzel az, hogy a babaváró hitel talán nem kártékony – azon túl persze, hogy azt is közpénzből finanszírozzuk, de bele kell férjen azért -, a többi kimondottan az. Sokba is kerül (nekünk, mindannyiunknak) és csak látszat az, hogy segítséget jelent a fiataloknak. Nem jelent. Annyira nem, hogy konkrétan kárt okoz nekik is. A CSOK felbaszta az ingatlanok árát, de kegyetlenül. Gyakorlatilag pár év alatt megduplázta. A fiatalok – a támogatás ellenére – sokkal drágábban jutnak lakáshoz, mintha soha ki sem találták volna a csokot. És arról még szót sem ejtettem, hogy mennyire szívatták meg azokat, akik albérletben laknak. Mert nekik is kétszer annyiba kerül a lakhatás, mint előtte.

Nem tökéletes példa ugyan, de talán elég egyszerű ahhoz, hogy a fideszesek és a helyettes államtitkárok is megértsék: tegyük fel, hogy egy településen sehol máshol nem lehet tojást kapni – száz kilométeres körön belül -, csak a piacon. Ott mindenki 30 forintért adja a tojást, de jövök én, felvásárlom az összeset és 60 forintért adom. De azzal hirdetem, hogy a kék szeműeknek vagy a barna hajúaknak csak 40 forint, kapnak 20 forint kedvezményt. Kérdés: mikor jönnek rá a kék szeműek és a barna hajúak, hogy nem kedvezményt kaptak, hanem 10 forinttal drágábban vették a tojást?

Ahogy nézem, soha.