Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem közszereplő. Meg a lónak a faszát, azt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ebben az országban a politikusaink és a közpénzből meggazdagodó senkik úgy hiszik, ők egyszerű polgárok. Minden bizonnyal a Jóisten kegyelmének köszönhetik azt, hogy milliárdosok lettek, nem pedig annak, hogy Orbán Viktor elintézte nekik. Teljesen mindegy, hogy közpénz milliárdok tűntek el ilyen senkiháziak zsebében és/vagy külföldi számláikon, ők felháborodnak, és kikérik maguknak, ha kérdéseket mernek feltenni nekik. A közpénzt kérdés nélkül elfogadják, de ha arról van szó, hogy nyilatkozzanak is ezügyben, akkor úgy tesznek, mint az egyszerű állampolgár, akit lopáson kaptak. A különbség csak az, hogy az egyszerű állampolgárnak megvan a joga ahhoz, hogy elhajtson egy újságírót, hisz valóban nem közszereplő, egy közpénzen felhizlalt strómannak azonban nincs joga ahhoz – még ha esetleg Orbán el is intézi neki, valamelyik fideszes sóhivatala által –,  hogy ilyet tegyen. Egy normális, demokratikus országban ez az illető megáll, és válaszol a feltett kérdésekre, ha pedig épp nincs ideje, akkor egy későbbi időpontban.

Magyarország azonban nem egy normális hely, ahol holmi strómanoknak felelniük kell az általuk összeharácsolt milliárdokért. Az persze elég egyértelmű, hogy az ország leghíresebb strómanja, Mészáros Lőrinc nem rendelkezik saját vagyonnal, az általa felhalmozott pénzekért minden bizonnyal Orbán Viktor felelős. Nem az ő nevén van – hisz akkor hogy tudná beleírni azt vagyonnyilatkozatába, hogy nincs egy forint megtakarítása sem –, azonban akinek van két szeme, az pontosan látja, hogy kihez is tartozik a vagyon. Mészáros már több ízben bizonyította, hogy gondba kerül, ha kérdéseket tesznek fel neki. Nem túlzottan mikrofonképes, ezért megpróbál minél inkább elbújni a kamerák és mikrofonok elől.

Már önmagában az, hogy képtelen összefüggő mondatok megfogalmazására, egyértelmű bizonyítéka annak, hogy önerőből, saját tehetségéből nem lett volna képes milliárdokat összegyűjteni. Az emberek nem hülyék, még a polgári oldalon is tisztában vannak azzal, hogy Mészáros egyszerűen hazudik. A stróman egyetlen szerencséje, hogy már olyan összegekre tette rá a kezét, amelyeket a magyarok felfogni is képtelenek. Nem százmilliókról, hanem milliárdokról, százmilliárdokról van szó, ami egy halandó számára olyan pénzösszeg, amelyet egyszerűen képtelen kontextusba helyezni. Évekkel ezelőtt még egy Nokiás doboznyi pénzért is felelni kellett, ma már azért sem kell, ha az ember felvásárolja a fél – lassan az egész – Balatont vagy az ország második legjelentősebb erőművét. Az emberek már nem kérdeznek, megszokták, hogy ez lett a norma.

Ezért is meglepő az, amikor a Mészároshoz hasonló, közpénzzel kitömött egyének mégis összetalálkoznak egy újságíróval, akinek kérdései vannak. Orbán Viktor strómanja persze nem kíván válaszolni egyetlen kérdésre sem, azonban kommunikációja tökéletesen megmutatja, hogy rettenetesen fél. Retteg azoktól, akik elég bátrak ahhoz, hogy szembesítsék. Ehhez nincs hozzászokva, hiszen a NER megvédi, folyamatosan olyan emberekkel körülvéve őt, akik maguk is kedvezményezettjei a hatalomnak. Tiborcz vagy Rogán nem fog kérdezni Mészárostól, pláne nem olyat, ami nemlétező vagyonát firtatná. Ezt a buborékot azonban időről-időre kilyukasztják a hazai újságírók. Emlékezzünk csak vissza Tiborcz kisbuszos menekülésére, amely tökéeletsen megmutatta, hogy a NER közpénz-vámpírjai rettegnek a valóságtól.

Akkor és most is a HVG riportere zavarta meg őket kérdéseikkel, mely az előbbi esetben következőképpen nézett ki:

hvg.hu: Egy kérdést megenged? A Mátrai Erőmű kapcsán.

M.L.: Nem engedek meg kérdést, mert én a FeHoVán vagyok, jó? Ne zavarjanak, legyenek szívesek. Nem vagyok közszereplő, úgyhogy ha lehet, akkor egy kicsit távolodjon el tőlem, jó?

hvg.hu: A Mátrai Erőmű kapcsán…

M.L.: De még egyszer, távolodjon el tőlem, jó? Azonnal távolodjon el!

hvg.hu: Akkor nem lehet a vételárat esetleg?

M.L.: Mondom, távolodjon már el tőlem! Hát kicsoda maga, hogy engem zaklat?

hvg.hu: Én egy újságíró vagyok.

M. L.: Én meg egy polgár vagyok, nem közszereplő, nagyon kérem, hogy fáradjon el.

Ez a fenti „beszélgetés” tökéletesen megmutatja azt, hogy mit képzelnek magukról az adófizetők pénzén zsírosodó milliárdosok. Teljesen komolyan hiszik, hogy az ő vagyonukhoz sem az újságíróknak, sem a hatóságoknak, és pláne az egyszerű állampolgároknak sincs semmi közük. Mészáros teljesen komolyan hiszi, hogy ő csak egy polgár, nem pedig közszereplő, ezért őt békén kell hagyni. Hát a lónak a faszát, azt – hogy Hadházy Ákost idézzem. Mészáros Lőrinc közszereplő. Persze Orbán utasíthatja valamelyik hazai bíróságot azzal, hogy mondja ki, ő nem közszereplő, ettől azonban a helyzet még nem fog megváltozni. Tiborcz István ugyanúgy közszereplő, hiszen közpénzből „gazdálkodik”.

Az, hogy jelen esetben nincs senki, aki elszámoltathatná egyiküket is, nem azt jelenti, hogy ez soha nem fog bekövetkezni. Ameddig Orbán Viktor uralkodik az ország népe fölött, addig ez így lesz, tény és való, azonban amint megváltozik ez a tényállás, minden is más lesz. A Mészáros és Tiborcz-féle figurák visszatérhetnek gyökereikhez – feltéve, hogy nem kapnak börtönbüntetést bűneikért -, vagyis a falopáshoz, valamint a gázszereléshez. Ahhoz van tehetségük, mint ahogy a múltban már bizonyították. Lehet, hogy most még el tudnak menekülni a valóság, valamint a felelősségrevonás elől, de ez nem lesz mindig így. A legjobb éveket vélhetően már a hátuk mögött tudhatják, ami pedig következik, jó esetben is rosszabb lesz, mint amit a legrosszabb rémálmaikban elképzeltek.

Most még eltávolodott az újságíró a kérdéseivel, mert egyelőre olyan védőfal van Mészáros körül, amely áttörhetetlen. El fog jönni az idő azonban, amikor hiába fog azért könyörögni a stróman, hogy távolodjanak el tőle, a bíró másként fog ítélni. Mészáros, barátja védelme nélkül egy senki, akinek szava annyit sem ér, mint egy tekercs wc papír. Amint kikerülnek a fényre, mindennek vége lesz. Rettegjenek csak azok, akik a közpénzt megdézsmálva képzelik ma magukat kiskirályoknak. A valóság fájdalmas tud lenni, én valahogy mégsem sajnálom őket.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.