Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Neked egy gesztus, másnak létszükséglet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az Egy morzsányi szeretet Debrecenben Facebook-csoport új kezdeményezésként ételosztással egybekötött Morzsapartira hívja a Debrecenben és környékén élő nehéz sorsú embertársainkat, kisnyugdíjasokat, gyermekeiket nehezen nevelő családokat, utcán élő felebarátainkat.

Időpont: 2020. február 15, szombat, 11.00-12.00 között

Helyszín: Debrecen, Petőfi tér, az aluljáró előtti terület

Várunk mindenkit, aki számára segítséget jelent az ebéd, illetve mindaz, amit összegyűjtünk. Kérjük, akinek a közelében rászoruló, nehéz sorsú embertársunk él, tájékoztassa arról, hogy ezentúl rendszeresen, minden hónap utolsó előtti szombatján 11:00 órától Morzsapartira várjuk.

Legnagyobb örömünkre nagyrészt fiatalokból álló csapat vállalkozott arra, hogy megszervezi Debrecenben is a Morzsapartit.

Partnereket keresünk ehhez a kezdeményezéshez: üzleteket, kereskedelmi láncokat, tehetős embereket, éttermeket, pékségeket, élelmiszer boltokat, bárkit, aki segítene. Kérjük, legyenek társaink ebben a nemes ügyben.

A Morzsaparti előtti nap, a Valentin nap a szerelmespároké. Kérjük a párokat, tiszteljenek meg bennünket, látogassanak ki a Petőfi térre és az egymásnak szánt ajándékok egy kis részéből élelmet, csokoládét hozzanak a rászoruló embereknek, akiknek ezzel határtalan örömöt szerezhetnek.

Szívesen vesszük, ha pogácsát, kalácsot, rántott húst vagy ne adj Isten egy kis fasírtot süt, de ha megmaradt egy kis sajt, azt is örömmel vesszük. A hétvégi családi bevásárláskor – aki  megteheti – tegyen egy liszttel, cukorral, felvágottal többet a szatyorba, hiszen valakinek, valakiknek – aki lehet a szomszédja, és nem tudta – szüksége van rá, mert éhezik és nélkülözésben él.

Kérjük, aki ételt tud kihozni február 15-én a Petőfi térre, előzetesen jelezze. E-mail címeink:

Aki maga kívánja a felajánlott élelmiszert a Morzsapartira kihozni, kérjük, hogy ezt február 15-én, 10:30-ig tegye meg.

Vendégeinknek igyekszünk egy kis morzsányi szeretetet adni.

„Légy az oka annak, hogy valaki hinni tudjon a jóságban!”

Fogjunk össze a debreceni szegényekért, és közösen alkossunk valami fontosat, valami emberit!

Tisztelettel:
Lipcsei Andrea
a Morzsaparti koordinátora

Debrecen, 2020. február 12.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.