Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Magyarország „jobban teljesít”

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Bizony, barátaim, ez akkor is igaz lehet, ha „ellenség” állítja. Most konkrétan az ENSZ-ről van szó, amely szintén szerepel a pártállamkormány gyűlöletlistáján. Brüsszel, Soros György, ballibsi és egyéb típusú elnyomók között, akik mindig támadják a mimagyarokat.

A tény a következő: fenti szervezet készített egy jelentést arról, hogy mely országokban követik el a legtöbb gyilkosságot. Minden európai országban 100 ezer főre vetítették az elkövetett emberölések számát, így állapítva meg százalékos arányban, melyek a „leghalálosabb” országok.

Magyarország az „előkelő” ötödik helyen végzett a kontinensen. Még keresem magamban, miért is kellene erre a „teljesítményre” büszkének lenni, szólok majd, ha megtaláltam.

Ami még mellbevágóbb: a teljesen eltérő számok, vagyis az ordító különbségek, amelyek a hivatalos ORFK adatok és az ENSZ által felhasznált Eurostat adatai között vannak. Az ORFK szerint 2017-ben 90 szándékos, befejezett (?) emberölést követtek el az országban, az ENSZ szerint 242 ez a szám. Ezt az adatot azonban gyorsan le is pocskondiázta a magyar rendőrség, mert „hiteltelen és megkérdőjelezhető”, szerintük. Hát szerintem ki-ki döntse el a maga számára, mit tart hitelesnek. Mindenki tévedhet, természetesen, aki csinál valamit, de 250 százalékos tévedést nehéz feltételezni az Eurostat részéről. Mi érdekük fűződne ahhoz, hogy valótlanságot állítsanak? Miért vállalná a hiteltelenség kockázatát egy olyan szervezet, amely az Európai Bizottság egyik főigazgatósága? (Ne tessék Brüsszelezni, nem ott van a székhelyük.)

Mivel a jelentés egész Európára vonatkozik, nem meglepő számomra, hogy első helyen Oroszország végzett. A munkájukat tisztességesen végző diktatúráknak, alias parancsuralmi rendszereknek, az ilyenfajta tevékenységben az élen a helyük, nem vitás.

Az összesítés tavaly jelent meg, később a média városokra lebontva próbálta tovább feszegetni a témát, ekkor már kihagyták az oroszokat és a második helyen végzett ukránokat is az elemzésből. Ha ebből a szempontból nézzük, dobogós lett Magyarország. Javaslom valakinek, aki esetleg unatkozik, vagy nagyon ráér, kutasson egy kicsit abban a témában, hogy ugyanazt a számítási módszert alkalmazva, stadionilag vajon melyik dicsőséges helyet szereznénk meg egy ilyen listán.

Szóval. A szándékos emberölésekre vonatkozó statisztikát illetően nagyon teljesítünk, mondhatná Hofi. Marha biztonságos ország. Az. Meg vagy védve a kerítéseddel – ott tartja a bűnözőket a határainkon belül. Ott ülnek a nyakadon is, csak nem veszed észre, pedig a szemed előtt vannak, ha nem is látsz hátrafelé.

Nem csak ez a lényeg, hanem az is, miért nem szolgáltatnak korrekt adatokat egy nemzetközi szervezetnek? Megszokták tíz év alatt, hogy mindegy, mi az igazság, mert ők egy másik valóságban élnek? Avagy csak arról van szó, hogy bátorkodnak mindenkit hülyének nézni, mert Magyarországon működik így is a „rendszer”? Az is lehet, hogy egyszerűen képtelenek már igazat mondani, mert elfelejtették, mikor tettek ilyet utoljára, és azt is, miről volt szó akkor éppen.

Egyetlen országnak sem válik dicsőségére a magas bűnözési ráta – de hát nem a tulipán termést vizsgálta most az ENSZ. Valahogy mégsem sikerült két hét alatt rendet teremteni az országban, bár 2010 júniusában ezt kommunikálta Pintér pajtáselvtárs. Az idézett ENSZ jelentés szerint az utóbbi években növekvő tendenciát mutatnak a magyar bűnelkövetési számok. Azt gondolom, a büdös életben nem fogjuk megtudni a tényleges adatokat. Ehhez képest 2018-ban – az ORFK szerint, természetesen – 100 százalékban felderítettek minden gyilkossági esetet. Mennyi is volt az? Mindegy, ügy megoldva, akta lezárva, punktum. Tényleg? Hiszi a piszi.

A végére hagytam a konkrét adatokat, az első tíz helyen „végzett” ország konkrét adatait. 2017-ben a százezer lakosra vetített gyilkosságok száma:

– Oroszország 9,2 személy (összesen 13 293 eset);

– Ukrajna 6,2 ember (összesen 2 751 áldozat);

– Litvánia 4,5 (ezzel a legveszélyesebb EU-ország besorolást kapták a jelentésben);

– Lettország 4,2 személy (a második legveszélyesebb ország az EU-ban);

– Magyarország 2,5;

– Montenegró 2,4;

– Albánia 2,3;

– Észtország 2,2;

– Belgium 1,7;

– Bulgária 1,5.

Erről ennyit, pontosabban még nagyon sok egyebet is lehetne mondani. Majd legközelebb remélhetőleg találok valami tényleg jót.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.