Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Demokratikus diktatúra

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Fidesz EP képviselője, Hidvéghi Balázs ismét nagyot mondott a tévében. Ezúttal meglepő módon nem az M1-en osztotta az észt, hanem az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, ahol egyszerűen – a már megszokottak szerint – fapofával belehazudott a kamerába. Ebben persze talán ma már semmi meglepő sincs, de azért nézzük hogyan látják a hazai helyzetet a párhuzamos valóságban a Fidesznél:

ahhoz, hogy az ellenzék szája íze szerint legyenek a dolgok, ahhoz meg kell nyerni egy választást… ehhez minden feltétel adott. Visszautasítom azokat az állításokat, amik szerint itt ne lenne rendben a demokrácia, ne lenne demokratikus verseny, vagy szabad közbeszéd. Sőt, azt kell mondjam, hogy Magyarországon folyt le az elmúlt években az egyik legszabadabb politikai vita.

Valóban, minden feltétel adott? Vajon Hidvéghi Balázs hol élt az elmúlt években? Mert hogy nem Magyarországon az egészen biztos. Hogy szabadon elmehet szavazni az ember, az egy dolog, az viszont már egy másik, hogy ez a döntés minek a függvényében fog megszületni. Azért húzza-e be az ikszet a kormánypárt jelöltje mellé, mert télen tűzifát kapott, esetleg egy zsák krumplit, vagy pedig azért, mert megfenyegették a közmunka elvesztésével. Esetleg azért, mert kapott 10 ezer forintot a szavazatáért, vagy pedig azért, mert az Erzsébet-utalvány jól jött a fűtési szezonban. Az, hogy nem fognak az ember fejéhez a szavazófülkékben, még nem azt jelenti, hogy szabadok lennének a magyarországi választások.

Putyin Oroszországában sem lövik helyben agyon az embert, ha nem a nagy vezetőre szavaz, csak hát megjárja ha így tesz. Magyarországon a kormánypártnak lejt a pálya, amiről ők maguk gondoskodtak az elmúlt 10 évben. Úgy alakították át a választási rendszert, hogy még akkor is kétharmados többséget kapjanak, ha egyébként a szavazók fele sem rájuk adta le a voksát. Magukra írták a törvényeket és szabályrendszereket, ezzel is biztosítva a folyamatos győzelmet. Az összes ellenőrző szerv az ő kezükben van, nem beszélve az igazságszolgáltatásról, valamint a legfontosabb intézményekről. Nincs egyetlen olyan, valós hatalommal rendelkező szerv sem, amely komoly gondot okozhat a Fidesznek, ha konkréten választási csaláson kapják őket. Elég csak az utóbbi évek választásaira gondolni, ahol mindössze csak választási csalás gyanúja merült fel, ugyanis bizonyítani azt soha nem lehetett. Nem azért, mert nem voltak bizonyítékok, hanem azért, mert a nyomozás minden alakommal elmaradt.

Hogy Hidvéghi milyen szabad politikai vitáról beszél, arról fogalmam sincs. Én egyáltalán politikai vitát sem láttam az utóbbi években. Orbán Viktor évek óta nem áll ki vitára, hiszen legutóbb is lemosta őt egykori – és egyben jelenlegi – mumusa, Gyurcsány Ferenc. Politikai vita ma Magyarországon a kormánypárt és az ellenzék között nincs. De nem csak politikai, semmiféle vita sincs, hiszen ahhoz a Fidesz nem partner. Övék a hatalom, ezért egyszerűen hülyének nézik azokat, akik velük egyet nem értve véleményt formálnak. A Fidesz politikusai vitaképtelenek, ezt már többször is bizonyították. Kovács Zoltán, Kósa Lajos, vagy Németh Szilárd nem is igazán érti, hogy mi az, hogy valaki nem ért egyet, a polgári, nemzeti oldallal. Hogyan lehet egyáltalán az, hogy valaki nem gondolja úgy, hogy minden tökéletes a Fidesz háza táján.

Demokrácia Magyarországon akkor lenne, ha a kormányt legalább valamilyen szinten érdekelné a nép akarata. Ilyenről azonban szó sincs, hiszen a Nemzeti Konzultációkon is csak arra kellettek a szavazók, hogy manipulált kérdésekre felelve megerősítsék a kormány álláspontját. Soha nem érdekelte őket az emberek valós véleménye, inkább átmosták az agyukat és elhitették velük azt, amit akartak. A kormány fél a saját népétől, hiszen ha ez nem így lenne, nem próbálná meg kihasználni a propaganda minden eszközét. Tartanak attól, hogy egy nap az emberek felélednek rémálmukból és véleményt formálnak, ne adj isten, elzavarják a hatalomtól megrészegült diktátorukat. A demokrácia lerombolására azért volt szükség, hogy Orbán hatalma ne kerülhessen veszélybe. Orbán legrosszabb rémálma, egy gondolkodó társadalom, amely képes dönteni a saját sorsáról. Jó lenne tehát, ha Hidvéghit valaki felébresztené, hiszen az az álomvilág ahol ő él nem létezik, maximum az ő fejében.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.