Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Fejünkön a korona(vírus)

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Fejünkön a korona(vírus). Ismét felütötte a fejét egy, most már világméretű járványt okozó vírus, ami Kínából indult el, és viszonylag hamar lokalizálták. Körülbelül 2 hete jelentették az első megbetegedéseket, és a járvány csak terjed. A világsajtó lovagolja is rendesen a témát, ezzel hergelve a közvéleményt és korbácsolva a közhangulatot. Nincs is ezzel baj, kell a téma, főleg az olyan, amivel lehet riogatni, pánikot kelteni, olvasottságot, példányszámot, kattintást generálni. Mindegy, csak profit legyen. Ilyenkor mindenki önjelölt szakértő lesz, főleg a laikus, mert az nagyon ért az ilyesmihez, ezt a hullámot lovagolják meg a kamuoldalak, azoknak ez most maga a kánaán, teszik fel az ijesztőbbnél ijesztőbb videókat, jönnek a konteók, paráztatások, fosatások.

Hála istennek, idehaza fosni nagyon tud mindenki, mert ez már népbetegség. Jobban elterjedt, mint maga a vírus. Az is megfigyelhető, hogy a fosás tárgya általában nem kézzelfogható, jelen esetben is úgy csinál mindenki, mintha a világvége dörömbölne az ajtónkon. 2009-ben, a H1N1-járvány kitörésekor egy ország szarta össze magát, és rettegett a vírustól. Sajnos mióta az emberiség létezik, vírusok, betegségek, járványok mindig voltak. Most is vannak, és valószínűleg lesznek a jövőben is. Nyilván most is lehet összeesküvés-elméleteket gyártani, én ettől elhatárolódnék, sajnos ez az emberiség velejárója.

Soha nem felejtem el, amikor – viszonylag gyorsan – kifejlesztették a védőoltást a H1N1-vírus ellen, a saját fülemmel hallottam orvosoktól, hogy ők nem adnák be maguknak, mert mikrochip van benne. Mi van, baszki? Meg különben is. Minek az, teljesen felesleges, meg a gyógyszergyárak, meg a franc tudja kik állnak az egész mögött. Amíg nem volt antiszérum, addig az volt a baj. Amint lett, „összeesküvéselméletezték” maguknak, hogy miért nem kell beadni a vakcinát. Itt mindenre van magyarázat. Tehát volt egy világméretű vírusjárvány, amitől – úgy mint most is – mindenki fosott, de amikor meg lett az antiszérum, akkor következett az, hogy ne adassuk be magunknak, mert abból lesz a baj.

Kurva kíváncsi vagyok, mi lesz ennek a mostaninak a végkimenetele, de gyanítom, hogy végül itt is a füst lesz nagyobb, mint a láng. Mindazonáltal nem szeretnék szó nélkül elmenni ama közszájon forgó népi bölcsesség mellett sem, hogy a mocskos „sárgák”ránk hozták a Nostradamus által megjósolt vészt, hogy ott rohadjon meg mindegyik „kutyazabáló”. Mert hibáztatni mindig kell valakit, és ebben mi magyarok nagyon jók vagyunk. Hirtelen beszart mindenki, hogy mi lesz az Alibabán rendelt kínai utángyártott mütyürrel, vagy ki merjen-e menni fizetéskor a józsefvárosi piacra vagy az Ázsia Centerbe anélkül, hogy a koronavírust elkapná. Mert itt a lét lett a tét. Addig jó a kínai holmi, amíg „óccson aggya” a „vágott szemű” (meg mondjuk mást nagyon nem is engedhet meg magának az okos polgártárs), de ha már vírus is van hozzá, akkor rohadjon meg mindegyik.

Érdekesek az emberek. Ezen most mindenki kattog, de arra senki nem gondol, hogy mi lenne itt, ha tényleg beütne a krach, és megtelnének a világszínvonalú korházaink betegekkel? Ha netán a legyengült immunrendszerű nagypapát vagy nagymamát lélegeztetőgépre kellene tenni. Akkor lenne baj, mert ugye az éppen csak minden második kórházban van. És akkor nem segít a „parasztszolvencia”, mert ha valami nincs, akkor az nincs. Lehet dugdosni az orvos zsebébe a borítékot, maximum szájon át tud majd lélegeztetni, ha nincs megfelelő felszerelés. Márpedig úgy tudom, hogy nincs. Vagy hirtelen annyi beteg lenne, amennyi ágy összesen nincs az egész országban? Hoppáré! Gondolom, jönne az sms, hogy mindenki mehet haza, majd távgyógyít Kásler doktor az M1-en keresztül. Mert éppen csak a személyzet fele hiányzik az összes egészségügyi intézményünkből. Ezen érdekes módon senki nem parázik, mert az csak akkor lenne para tárgya, ha a delikvens szembesülne a nagy ótvaros valósággal. Akkor lehetne tövig rágni a körmünket, hogy mindmeghalunk, meg nem ezt mondták, hanem azt. Akkor aztán igazán, mert addig az emberek ingerküszöbe nem változik, amíg nem érzékelik saját bőrükön a valóságot.

A másik dolog, ami fontos: nem a félelmet kellene generálni egy amúgy is beszari társadalomban, hanem a megoldást keresni. Korrekt, érthető tájékoztatást adni, és nem utólag okosakat mondani bele a világba. Ez a vírus egyelőre leginkább egy messzi országban van jelen, remélhetőleg nem lesz belőle világégés. Ha netán mégis elérne minket, akkor nyugodtan lehet menni a szép új templomokba imádkozni. Abban a nemzeti keresztények úgy is nagyon jók. És lehet reménykedni, hogy Isten talán megsegít. Mert más nem nagyon fog.

Vogronics András

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.