Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Vagyonnyilatkozatom

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hát elkezdődött az év legjobb kabaréja: olvasgathatjuk a politikusok vagyonnyilatkozatát. Már fáj a hasam a röhögéstől, viszont kínoz a lelkiismeret, hogy nekem miért nincs nyilvános vagyonnyilatkozatom, ha nekik van. Úgyhogy tessék, csináltam én is egyet:

– Ingatlanvagyon nem áll a tulajdonomban, 93 és fél éves, sánta, süket üknagyikámnál élek Rütyőkepruttyófalva-alsón, mert ápolásra szorul szegény. Üknagyika nevén van ugyan párszáz hektár szántóföld, egy erdő, két vadászkastély és egy halastó, de ehhez nekem ugyebár semmi közöm.

– Szintén aljas rágalom, hogy a budai luxuslakás az elit lakóparkban, valamint két belvárosi, jelenleg bérbeadott nagypolgári lakás az enyém. Ezek bárki által kikérhető, megvizsgálható okiratok szerint ifj. Kincskereső Nimród Bodri nevén vannak, tehát az ő kizárólagos tulajdonát képezik. Ja, hogy Kincskereső Nimród Bodri a pulikutyám? Na és?! Pedigrés magyar! Fajtiszta! (Igen, tudom, azt fajtatisztának hívják, de hát nem biztos, hogy csak a kutyatenyésztői értelmezés fontos.) Jogában áll magántulajdonnal rendelkezni, és kész.

– Megtakarításom 30522 forint és 4 fillér. A fillérek még jó szocialista iskolai takarékbélyegben vannak, a 30522 forint pedig állampapírban. Hogy offshore milliárdok? Hát mi vagyok én, nyelvészprofesszor? Honnan tudjam, mi a fene az az offshore? Milyen nyelven van egyáltalán?

– Van autóm, miért is tagadnám le, becsületes állampolgár vagyok, nincs titkolnivalóm. Hétéves, piros Suzuki Swift, ha nem hiszitek, járjatok utána, ott parkol az üknagyika portája előtt Rütyőkepruttyófalva-alsón, azzal viszem őt orvoshoz. A vadászkastélyok garázsában semmi közöm a Ferrarihoz és a Bentleyhez, lehet, hogy Semjén Zsolt lőtte őket a legutóbbi hajtóvadászata alkalmával, mit tudom én.

– Az elit lakóparki luxuslakásban található műkincsek és festmények értékéről fogalmam sincs. Ifj. Kincskereső Nimród Bodri kedveli a művészeteket. És akkor mi van?! Szabad neki, jó az ízlése, nincs itt semmi látnivaló.

– Van egy aranyórám. A drága megboldogult tündérkeresztanyámtól örököltem, mindössze néhány gramm súlyú, nem is tudom, miért említem, nem képvisel értéket, csak hát én olyan becsületes vagyok, hogy aggasztana, ha később kiderülne, hogy kifelejtettem valamit…

Van még kérdés?

Goitein Vera

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.