Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mert a gonoszok mindig megbűnhődnek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A magyar politikusok vagyonnyilatkozatai végre elérhetőek lettek mindenki számára, bár nagy köszönet nincs bennük. A már megszokott, ránézésre is kivehető csúsztatásokkal, hazugságokkal (?) vannak teli, amivel sokadszorra is hülyére veszik a magyarokat. Pontosan tudják ugyanis – a fideszes politikusok legalábbis biztosan –, hogy írjanak is bármit a papírjaikba, azokat soha senki nem fogja leellenőrizni. Lehet, hogy egy-két portál megpróbálja kideríteni a valós számokat, esetleg még adatigénylést is beadnak, de a hatóságokról – mint ahogy azt a példák is jól mutatják – ez le fog pattanni. A parancsok ki vannak adva, ezeket pedig senki nem meri áthágni. Ki merné azt mondani, hogy rendben, vizsgáljuk meg Orbán Viktor valós vagyoni helyzetét? Egyértelműen senki. Rogánnak több mint 800 milliója van, míg Orbán Viktor szegényebb, mint egy átlagmagyar.

Hogy ezt mégis ki hiszi el? A Fidesz hívei természetesen, akik számára amúgy sem fontos, hogy mennyi pénze van ezen nagyszerű hazafiaknak, hiszen munkájuk minden forintot megér. Hogy a NAV az átlagmagyarok minden egyes forintját megvizsgálja, az mellékes, hiszen nincs ezzel semmi gond. Csaljanak csak adót és lopjanak közpénzt mindenféle korlát nélkül politikusaink, miközben egy halandó már lassan azért is börtönbe kerülhet, ha elfelejti befizetni a rossz parkolásért kiszabott bírságot. Megszoktuk, hogy mi mindennek az elszenvedői vagyunk, miközben egy luxusban fürdőző réteg felettünk uralkodva tesz azt, amit csak akar. Hülyére vesznek mindannyiunkat, miközben mi ezt már meg sem kérdőjelezzük, hisz megszoktuk.

A politikusok vagyonnyilatkozatainak az égvilágon semmi értelmük sincs, hiszen még csak meg sem közelítik a valóságot. Ez persze korábban is így volt, mégis egyre felháborítóbb az, hogy Orbán Viktornak tényleg volt pofája beírni a legújabb bevallásába, hogy nem rendelkezik nemhogy vagyonnal, de lényegében még megtakarítással sem. Értem én, hogy Lőrincnél van minden forint, de ennyire átlátszó módon még a magyarokat is durva és súlyos hülyére venni. Mindent letagadnak, miközben luxus életet élnek – valódi luxusról van szó, nem Hadházy-féle luxusról – és arról pofáznak, hogy mindenkinek egyre jobb ebben az országban. És valóban, minden Fidesz-közeli vállalkozónak, politikusnak és rokonnak nagyszerű az élete immár tizedik éve, csak hát az országban élnek még néhány millióan olyanok, akik kénytelenek befizetni az adóikat, ezzel is még több pénzhez juttatva ezeket az erkölcstelen senkiket.

Persze nem a vagyonbevallások miatt fog itt borulni a bili, hiszen annyi minden miatt nem borult. Pláne nem a rabszolgatörvény, a CEU elüldözése vagy az MTA bedarálása miatt. A bili kirborulásához ez sem elégséges alap. A NER politikusai továbbra is hülyére veszik a magyarokat, miközben röhögünk egy jót Rogánon vagy Orbánon. A gond azonban az, hogy ők is röhögnek a magyarokon, akik ezt hagyják. Gond nélkül tűrjük az egyértelmű igazságtalanságot és azt, hogy miközben a családi pótlék vagy a minimálnyugdíj egy forintot sem elkedett Orbán hatalomra kerülése óta, addig az ő fizetésük az egekbe emelkedett. De ez sem volt elég számukra, hiszen gondolni kell az ellenzéki időkre is, amikor majd nem támaszkodhatnak Orbán és haverjai segítségére, ezért hát még gyermekeink jövőjét is kockára tették.

Az adó formájában – valamint uniós támogatásokként – beérkező pénzekből megalapozzák saját és családjuk vagyonát, amelyet reményeik szerint soha nem vehet már el senki tőlük. Úgy hiszik, vagyonelkobzásról szó sem lehet, hiszen ők nem követtek el semmi rosszat, semmi törvénytelent, miközben pontosan tudják a valóságot. Csak mivel olyan megszokottá és elfogadottá vált már a mások pénzének felélése, ezért nem törődnek a valósággal, nem törődnek azzal, hogy ezek a pénzek valahonnan hiányoznak majd. Csak az ő és családjuk jóléte a fontos, rajtuk kívül mindenki más legfeljebb huszadrangú.

Abban igazuk van, hogy Pintérekkel és Poltokkal a fontos hivatalok élén nem kell törődniük a törvényességnek még csak a látszatával sem. Azonban mi lesz, ha ezek az emberek végre leváltásra kerülnek? Senki sem tölthet be egy pozíciót örökre. Elég, ha valaki végre komolyan veszi a munkáját és utánajár a NER tagjai meggazdagodásának, és lírai ejnyebejnyézés helyett számonkér. Teljesen kizárt, hogy ezen egyének nagy része valaha is képes lesz elszámolni a vagyonával, csak mivel érdemben eddig senki nem is utasította erre őket, így nehezen bukhattak volna le. A jó világ azonban egyszer csak véget fog érni, a kérdés már csak az, hogy pontosan mikor. Ezen egyének mindegyike Orbán kegyétől függ, ezért az ő bukása olyan lavinát fog elindítani, ami mindenkit magával fog sodorni.

A nagyhalak szinte biztosan kénytelenek lesznek majd felelni a tetteikért. Méghozzá egy olyan bíróság előtt, amely független a hatalomtól. Tudom, most úgy tűnik, mintha egy párhuzamos valóságról beszélnék, de higgyük el, előbb vagy utóbb ez az idő el fog jönni. Aztán majd nem a Rogánok és Orbánok fognak vidáman mosolyogni azon, hogy ismételten hülyére vettek mindannyiunkat, hanem mi fogunk nevetni, hiszen az ország kifosztói végre felelnek tetteikért. Az óra ketyeg.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.