Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A fél kézzel lebontható határkerítés a biztonság záloga Orbánéknál

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A napokban migránspániktól volt hangos a magyar sajtó. A kormánypropaganda szerint az agresszív menekültek áttörték a határkerítést, azonban a magyar oldalon – megrémülve nemzetünk határőreitől – visszarohantak a szerb oldalra. A különböző teóriák már megszülettek az üggyel kapcsolatban, amelyek úgy vélem, talán nem is meglepőek. Ezzel már egy korábbi cikkemben is foglalkoztam, ezért ezt most újra itt nem írnám le, azonban azóta fontos események szemtanúi lehettünk. Konkrétan arról van szó, hogy gyorsított eljárásban már el is ítélték az elkövetőket, akik talpig védőruhában jelentek meg a tárgyalóteremben – rühesség okán –, és akik a kormánypárti szennyoldal, az Origó szerint sokszor a tolmács által feltett kérdéseket sem értették. Ezek a tények pedig további kérdéseket vetnek fel.

Azt, hogy a minap hajnalban történtek több kérdést vetnek fel, mint amennyit megválaszolnak, Siewert András, a Migration Aid operatív igazgatója is osztja. A környéket, valamint a helyzetet is jól ismerő Siewert szerint nem kizárt az, hogy politikai megfontolás áll az ügy hátterében. Ez nyilván nem most fog kiderülni, mindenesetre érdemes átgondolni, hiszen ez a hősies feltartóztatás kapóra jött Orbánéknak. Történt ez akkor, amikor az állítólagos börtönbiznisz és a gyöngyöspatai cigányok ügye miatt kaptak hideget-meleget a kormányoldalon. Jól jött az, hogy bíróság elé állíthattak menekülteket, akiket első fokon azonnal el is ítéltek egy évre.

Ezzel a magyar emberek töbségét újra szembesíthették azzal, hogy a válság nem múlt el, továbbra is meg kell védeni a határokat, amire más nem is lehet képes, mint a Fidesz. Ezzel megalapozták a kampányukat, amely kezdett már kissé nevetségessé válni, hiszen szegény magyarok egyetlen menekültet sem láthattak az elmúlt években – már persze, ha Gruevskit nem számítjuk ide –, mégis azt harsogták az arcukba minden felületen, hogy tőlük kell rettegni. De ilyen probléma ezentúl nincs. Betörtek kicsiny hazánkba, amiért négyen börtönbünetést is kaptak. Nem véletlen a gyorsított eljárás sem, hiszen a kormány nem kíváncsi az esetleges kérdésekre, sem a vizsgálódásra. Ne érdekeljen senkit, hogy kik is ezek az emberek és az sem, hogy miért mentek pont akkor neki a határkerítésnek, amikor nem volt ott egyetlen őr sem.

Amellett pedig, hogy az embereknek újra megmutatták, hogy kitől is kell rettegni és kitől is védi meg őket Orbán Viktor, tökéletes volt egy kis önfényezésre is. Orbán ugyanis a szokásos Kossuth rádiós szereplésében a következőket mondta el:

A mostani határáttörési kísérlet is bizonyítja, hogy nem olyan könnyű betörni Magyarországra, mert komoly technikai határzárat építettünk. Büszkén jegyezte meg, hogy ismét bebizonyosodott, hogy a magyar nők a legbátrabbak, hiszen az illegális bevándorlókat egy nő futamította meg. Van jogi határzárunk is, így akik betörtek az országba, bíróság elé álltak, egy év börtönbüntetést kaptak, és végül ki fogjuk őket toloncolni.

A videófelvételeket megnézve nem pont az jut az ember eszébe, hogy milyen nehéz is átjutni a hatákerítésen, hanem éppen ennek ellenkezője. Már csak ezért is gyanús az egész, hiszen egy több milliárdos összeget felemésztő, folyamatosan ellenőrzött határkerítés mentén hogy nem tűnt fel 60-70 ember? Olyan ez, mint az alagútásás a határ alatt, az sem igazán érthető a mai napig, hiszen azt nem két perc volt létrehozni, mégsem vették észre a rend éber őrei. Ezen információk nagy részének kamu szaga van – ez persze még nem jelenti azt, hogy valóban azok -,  ami a kormánypropagandába hitelességéről is sokat elmond.

Mert értem én, hogy Orbán Viktor nagyon büszke mindenre is, de mégis csak immár sokadjára vették hülyére Európa bástyáját, amely kereszténységünk védelmezője, nemzetünk fennmaradásának záloga. Természetesen a kormánykommunikációban a hangsúly soha nem ezen van, sőt. Ott a legtöbben megkérdőjelezni sem merik, vagy akarják a történteket. Végső soron a hősök megvédték a határt – akik azóta kitüntetésben részesültek –, amivel tökéletes alapot adtak a további uszításra. Kell ennél több? Orbán Viktor boldog. A Fidesz hívei és a rendőrök is boldogok. A rettegőknek is van miről beszélnie, és van mitől rettegnie az elkövetkezendő napokban is. Így aztán kijelenthetjük, hogy egyértelműen sikeresnek bizonyult a röszkei betörés. Hogy valaki megrendelésére, vagy sem? Lényegtelen, hiszen hamarosan érkezik a kampány újabb eleme, ami majd elfeledteti velünk a mostani eseményeket.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.