Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vírus. A kínaiak nem az Ipolyon szoktak hozzánk eljutni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

A ma reggeli ébresztőm ismét Orbán Viktor hangja volt. Mit mondjak, ha nincsenek rémálmaim éjszaka, akkor lesz a valóságban. Migránsok és migránsok és migránsok; koronavírus meg egy kis jogászkodás – ez volt a reggeli menü a friss kávéhoz a kakukk közpénzlopó Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Abban a rádióban, ami ugyan a közé meg állami, csak magánrádió lett – a pénzünkből kapjuk a szólamokat reggel, délben, este.

Orbánnak mindenről egyetlen dolog jut eszébe, szajkózza is, csak már úgy vagyunk vele, mintha évek óta egyetlen nótát kellene hallgatnunk – ráadásul olyant, amitől a madarak is maguktól esnek le a fáról. Brrr! Kitalálták: Soros és Soros és Soros. Mert hogy ő a világ legnagyobb oligarchája, mindenkit megvesz kilóra, és Orbán bögye ezt nem tudja megemészteni. Hagyjuk!

Az jó, hogy a koronavírus elleni védekezésre felállítottak egy bizottságot. Legalább. Kiváló szakemberekből. Ha már itt tartunk, biztos a siker, mert a testületnek az ország legjobb közigazgatási szakértője, Pintér Sándor a vezetője. Na. Új információt kaptam a kicsit borongós, ám felokosító, heti utolsó munkanapon. Péntek reggel. Jó kezekben vagyunk, vírus ellen is.

Azért én csak úgy halkan megjegyezném, nincsen nekem olyan nagy bizodalmam a vírusirtásban – már csak ismerve a hazai egészségügyi állapotokat. Amivel minden tökéletesen rendben, szokta volt mondani Kásler doktor. Bebizonyítania sosem sikerült még. Az én reggeli friss agyammal pedig arra gondoltam, hogy mielőtt itten, minálunk lesz a koronavírus, nem kéne-e a Kínából érkező röpcsiknek állj parancsolni? Már rengeteg légitársaság megszüntette a légijáratait oda-vissza Kínával, csak mi tökölődünk. Pedig, ha egészen jól tudom, a kínaiak nem az Ipolyon szoktak hazánkba eljutni. És akkor most véletlenül előttem lebeg Bakondi elvtárs: akkor üljenek át másik repülőre, mert azt mondja Orbán:

Most nincs baj, de lehet, ezért a dolgot komolyan kell venni

Akkor mi a francért nem veszik komolyan, kérdem én, már megint hogy higgyünk a miniszterelnöknek? Később még megtudtam azt is, hogy megáll az ember esze. Mármint nem az enyém, hanem az övé a börtönbiznisztől. Mert ő is jogvégzett ember, dicsekedett vele, és azért eléggé tisztában van azzal, mi is folyik is itt: ügyvédek 12 ezer pert indítottak a hazájuk ellen, ítéleteket „csikarnak ki” az európai bíróságon, a magyar államnak pedig oda kellene adni a pénzt, amelynek „60 százaléka az ügyvédek számlájára kerül”. „Börtönbizniszről”, joggal való visszaélésről van szó, amellyel szemben a leghatározottabban akar fellépni.

Megáll az ember esze – reagált.

Oké, főnök! Megáll bizony. Hej, de nagyon érzékeny lett! Azt elképzelem, hogy ki van akadva, mert rohadt egy dolog az, hogy nem az ő zsebébe ömlik a pénz. Ha már! A büszke, jogvégzett emberek pláne nem szokták leépíteni a jogállamot, pláne nem szoktak törvényeket, alaptörvényt módosítgatni saját magukért, a pártkatonákért; pláne nem szoktak belekeveredni korrupciós ügyekbe, csalásokba.

Jogvégzett emberként főleg vigyáznia kellene a törvény mindenkire érvényes betűire. Orbán nem vigyáz, ez is nagyon botrányos és demokrácia ellenes. De hogy még hű szolgái: Polttól, Áderen, Kövéren, Varga Juditon és Handó Tündén át ugyanolyan sarlatánok, mint ő, az eddig fel sem tűnt neki? Dehogynem, éppen csak azt hiszi, hogy az Úristen fölött is állnak. Ők a törvény. Ennyire itt, Európa közepében nem lenne való nagyon elbízni magukat.

…én és én, csakis én!

Tényleg, semmi értelme ezeknek a péntek reggeli szeánszoknak a mikrofonállványokkal, semmi olyan, mindenkire tartozó, fontos és igaz intézkedés még nem nagyon jött ki a száján a miniszterelnök úrnak. Mintha itt sem lennénk. Mintha a karmelita kolostor teraszán belefújná a levegőbe, hogy ő mekkora úr. Ennek tudatában az egyes szám első személyt nagyon jól bírja gyakorolni: én, és én… A gyöngyöspatai cigány témáról csak elbökte:

Nem akarok fizetni (…) olyan szülőknek, akik 500 órát hagyták hiányozni a gyermeküket az iskolából, ha meg bement, akkor pedig kifejezetten az oktatást lehetetlenné tevő magatartást mutatott. A kormány a tisztességesen dolgozó emberek oldalán áll.

Mi az, hogy nem akarok? Kinyitotta a felcsúti sublót fiókját, és abból kivette a suskát? A saját pénzét – ami már állítólag néhány százezerre csappant – félti ennyire? Meglátjuk, hol tart most, holnaptól nyilvánosak lesznek az új vagyonnyilatkozatok. Lesz meglepetés! Van még miből nekünk fizetni a közösbe.

Felfogja egyáltalán, hogy mit beszél bele az éterbe? Mert az úgy szokott lenni, hogy csak az álljon a tisztességes emberek mellé, aki maga is tisztességes. Gőggel, hazug szóval, pláne még a nemamieinkvagytok állandó kirekesztő dumával hosszú távon még soha senki nem volt nyerő. Még egyetlen diktátor sem, akik keblükre ölelték az embereket. Hergelésileg ez megint nagyon jól hangzik annak, aki beveszi, és még hisz neki. Mikor száll föl a rohadt narancsköd az emberek szeme előtt? Megmondom, addig biztosan nem, amíg úgy terjed a gyűlölet meg a dobozba csomagolt döglött patkány, mint a koronavírus. És ez így megy mindaddig, amíg Orbánnak életeleme az emberek hiszterizálása, fanatizálása. A Vezérnek mindig ellenségre van szüksége – ha van, ha nincs; csinál magának. Orbán Viktor nem bírja feladni harc nélkül a bukást. Csak erre rámegy egy-két nemzedék, az ország.

Nagyapám az orosz frontról megroggyanva testileg, lelkileg, éhesen, szakadtan ért haza. Gyalog. Sokat soha nem mesélt róla: felejteni akart. Mindent: háborút, puskaropogást, halott katonatársakat. Mindent. Egyre azonban nagyon jól emlékszem, mert sokszor előkerült az életében: Lyányom, tudod, ha sok gyűlölet van az emberben, akkor másnak nem jut hely a szívében. Ezért is imádtam a nagyapámat.

Nincs annál rohadtabb, embertelenebb, mint amikor a gyűlölet hozza össze az embereket. Vagy a hatalmat. Tényleg, Orbán, miért nem el a CÖF-tüntetésre, az övéit csitítani? (Nincs ilyen kérdés)

Az önök véleménye

T.T. Ilona! Nem olyan egyszerű az.Vannak ugye, ezek a szelektív hulladék gyűjtő konténerek.Sárga: műanyag. Fehér: fém. Zöld: üveg.Kék:papír.Legalábbis nálunk így van, a színskála.Aztán csütörtökön jön a kukáskocsi,és egybeborítják az összes konténert.Kérdeztem tőlük,mi ebben az okosság? Mondták,hogy a hulladékudvarban,egy csarnokban még egyszer átválogatja,4.melós. Ugye logikus? (janos v.)

Lehet elképedni,őrjöngeni, belerúgni a fotelba, sírni, elszomorodni. Egyet nem lehet: ezeket az emberek tovább a hatalmon eltűrni. Legyalulták egy fél ország agyát, emberségét. Minden nappal többet ártanak, mint bárki is ártott itt valaha. (rita)

Kérek mindenkit, amikor Bayer tüntet a rasszizmus ellen, idézze fel :
„Bárki,aki ebben az országban elgázol egy cigánygyereket,akkor cselekszik helyesen,ha eszében sem jut megállni.Cigánygyerek elgázolása esetén tapossunk bele a gázba” Bayer Zsolt (2008) (Judit)

„a módosított Nat ötvözi a legmodernebb, legeredményesebb nemzetközi pedagógiai gyakorlatot a magyar oktatás hagyományaival és értékeivel, és erősíti a nemzeti identitást.” – Ebben a mondatban az a szép, hogy íródhatott volna 1939-ben, 1944-ben, 1953-ban vagy 1979-ben is. Mi magyarok már rég feltaláltuk a bullshit generatort. (Tibor)

Így írtunk mi

Az mindig szánalmas, amikor a hatalom lázad és áldozatnak állítja be magát

A gyűlölet a Fidesz sajátja, már hogyan határolódhatnának el tőle?

Az eladott gerinc nem nő vissza

Porcelánbiznisz

Végre elkészült a módosított Nemzeti Alaptanterv

A valósággal áll annyira hadilábon a tábor, hogy nem hajlandóak a tükörbe nézni?

Az álmok országa

Végre valamiben egyet lehet érteni Gulyás Gergellyel

A Habony Művek szellemi moslékának farvizén

A nap kommentje:

Szívósan próbálnak fogást találni, lépésről-lépésre visszaszerezni az elvesztett önkormányzatokat, a legkisebb hibába beleakaszkodva, konokul. Ha vesztenek 2022-ben, ez várható országos szinten. Pokol lesz itt, az biztos, mert nem hogy szépen, de sehogyan sem tudnak veszíteni. Mindennap egy tünti, utcai hözöngés, mindenhol keresztbe fognak tenni, ahol csak lehet. (Ulzana)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.