Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Végre valamiben egyet lehet érteni Gulyás Gergellyel

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Amiről és ahogyan beszélt a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón, az lehet vita kérdése, de az egyik mondatát teljes szívből támogatom:

Senkinek nincs joga ahhoz, hogy rémhíreket terjesszen és ezzel félelmet ébresszen.

Fenti mondat a koronavírus elterjedésével, annak valószínűleg el nem kerülhető Magyarországra való behozatalával és a Kínából a kimenekítésüket kérő magyarok ügyével kapcsolatban hangzott el. A vírus veszélyeiről  azt gondolom, hogy az egyik legnagyobb fegyver ellene a lakosság azonnali tájékoztatása és a felkészülés. Az utóbbival mintha kicsit késésben lenne a magyar kormány, legalábbis a többi európai országhoz képest. Na, nem baj, sikerült agyilag felfogniuk, hogy „egységes akcióterv felkészítésére” (? kidolgozására, elkészítésére, stb inkább) kérték fel január 29-én a tisztifőorvost. (Hány napja volt akkor már teljes karanténban Wuhan?) Jobb későn, mint soha, kiadni a parancsot, hogy akcióterv kellene…

Majd lesz valami, valamikor, ha mégsem, akkor előbb üt be a baj, hadd hulljon a férgese a népnek. Ez is egy (az ország vezetésére jellemző) hozzáállás.

Térjünk vissza a kiváló mondatra, és hadd idézzek néhány dolgot. Csak azért, hogy érzékeltessem, mihez nincs joga senkinek, Gulyás Gergely szerint.

Stílusosan, először ugyanattól az embertől, akinek frászt keltő bejelentését a nagyságos külügy- és egyéb fontosságok minisztere is megerősíti. Brüsszelből természetesen, mert onnan kell a magyar erőt fitogtatni, a szokásos szánalmas módon:

https://www.facebook.com/echotelevizio/videos/2129953577265361/

Hát ebből a nagy számból nem lett semmi, ezért überelni kellett a rémhírt, évekig. Hol Bakondi György nagyon hozzáértő kormánybiztos segítségével, aki korábban közbeszerzési szakember volt (az ezzel kapcsolatos tevékenysége ahhoz vezetett, hogy az egyik, 1999-es ügye miatt később meg lett vádolva azzal,  közbeszerzési eljárás nélkül bízott meg legalább egy céget (?) bizonyos munkák elvégzésével. A nyomozást ezzel kapcsolatban természetesen megszüntették.)  Hol a kerítés alá ásott alagúttal, hol egy gumicsónakkal, hol a röszkei helyzettel kell ijesztegetni a jó magyarokat.

Külön cukifalat az alábbi  interjúban a bosnyák jogrendszer működésének sunyi mosollyal kísért szapulása. A migránskártya és a migránsvízum „retteneteiről” szóló prédikáció nálam abba a kategóriába esik, amihez „senkinek sincs joga.” Különösen akkor, ha az amúgy is teljesen félretájékoztatott magyar embereknek nem magyarázzák el, mik is azok. Akkor én megteszem.

Migránsvízumot bármelyik uniós országba illegálisan érkező menekült nem tud igényelni és kapni sem, azon egyszerű oknál fogva, amit a vízum szó jelent. Ahhoz, hogy valaki bármelyik országba, bármelyik kontinensen beutazási engedélyért folyamodjon, dokumentumokkal kell rendelkeznie. Innentől nem illegális a kérelmező, ez ennyire egyszerű.  Sok esetben elutasítják a menekültek  vízum kérelmét, különböző okok miatt. A migráns kártya arra szolgál, hogy családosan érkezők – kisgyerek, nagyszülő, beteg hozzátartozó, stb – napi 10 euróért élelmiszert vagy gyógyszert vehessenek.  Amennyiben a tábor, ahol hetekig, időnként hónapokig élnek, nem tudja biztosítani a cukor-, laktóz- glutén… bármi mentes élelmiszert, vagy a megfelelő gyógyszert. Nem ajándék-pénz, nem a magyar adófizetők zsebét terheli, hanem arra szolgál, hogy a befogadó helyek működtetésének amúgy is rengeteg megoldandó problémáját enyhítse. Soha sincs sem elég pénz, sem elég „személyzet” arra, hogy az extrém egészségügyi bajokkal küzdő menekültek „tömeges” érkezésére fel lehessen készülni. Be lehet szerezni egy rakomány laktózmentes tejet, ami soha nem fogy el, például, de nem lehet mázsaszám ritka betegségek gyógyítására szolgáló gyógyszereket tárolni a táborokban Hely sincs erre, veszélyes is, ezért a különleges esetek segítséget kapnak. A kártyákon lévő pénz nem a magyar adófizetők zsebéből, hanem az ENSZ megfelelő szervezeteinek számláiról érkezik. Ezeket a  problémákat hivatott megoldani a migránskártya – minden ellenkező rémhírrel szemben.

Az írás végére néhány idézetet szántam az uralkodásába belebuzult magyar nagyvezér menekültekkel kapcsolatos kijelentéseiből. Nem vagyok hajlandó idemásolni azokat, mert olyan mértékben félelem- és gyűlöletkeltők, hogy inkább ne szerepeljenek itt. Szerintem senkinek nem kerül nagy erőfeszítésébe megtalálni ezeket.

Akkor most hol is tartunk? A saját MEK-ségét vezető föember szerint ilyen kijelentésekhez senkihez nincs joga.

Egy kedves barátom a születésnapjára egy feliratos pólót kért, a következő szöveggel:

„NOBODY IS PERFECT. I’M NOBODY”

Trottygaty mellé küldök ajándékba egy ilyen pólót a várlakónak. Ha nem is veszi fel, attól még perfect match.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.