Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A gyűlölet a Fidesz sajátja, már hogyan határolódhatnának el tőle?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az ember szeretne nem foglalkozni azzal, hogy kicsiny hazánkban vannak sokan olyanok, akik hívószavakra, csatakiáltásokra gyűlnek, noha talán nem is igazán értik, hogy éppen miért, mi ellen vannak felháborodva. A tegnapi Niedermüller Péter ellen szervezett tünetésen is leginkább ez derült ki. Mert lehet ugyan, hogy ott végül sokan (pár ezer főről van szó) megjelentek, azonban ezeket az embereket legfeljebb a nem túl alacsony átlagéletkoruk és az Orbán Viktor iránt érzett imádatuk hozta öszze. Volt a tüntetésen persze minden, amire egy nyugdíjas Fidesz-rajogó vágyik – himnusz, nemzeti dal, székely himnusz, Bánk bán és természetesen Nélküled is –, ezért teljesen érthető, hogy ilyen szép számban összegyűltek. Arról már nem is beszélve, hogy mostanság békemenet sem volt, pedig ismételten óriási szükség lenne rá. A migránsok minden irányból támadnak, hogy Soros György aknamunkáját már ne is említsük. Egyszóval óriási szükség volt erre a megmozdulásra.

A Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester ellen szervezett tünetésen felszólalt többek között Bayer Zsolt, Illés Boglárka, a Fidelitas legújabb elnöke és Bajkai István is, de nem hiányzott a Hungary Helps program vezetője sem. Mindannyian szívfacsaró, fájdalmas gondolatokat osztottak meg az egybegyűltekkel. Elmondták például, hogy

most már pontosan tudjuk, mi forog kockán, Niedermüllerék Szent István ezeréves örökségét akarják eltörölni.

Vagy azt, hogy

ha nem védjük meg magunkat, akkor a gyűlöleten alapuló anarchista keresztényellenes nézet fog felfalni minket. 

És az sem maradt ki, hogy

a fehér, fekete, sárga, muszlim, zsidó, hindu felebarátainknak sincs hová hátrálnia, mára a törésvonal a normális és az abnormalitás között van.

Ezeket a gondolatokat kormánypárti politikusok és propagandisták teljesen komoly arcot vágva adták elő, ami már csak azért is meglepő, mert pontosan ők a közpénzből finanszírozott gyűlöletkeltés legnagyobb hívei. Ha ez nem így lenne, akkor mégis miért tartanának ki a mai napig Orbán Viktor mellett? Ha valaki, hát ő bizonyította azt, hogy a gyűlölet nem ismer határokat. Egyrészt valakit lehet gyűlölni szexuális irányultsága, vallása, bőrszíne, de akár neme miatt is, valamint akkor is, ha egyébként nem is az ország határain belül él. Az Orbán-kormány a magyar történelem egyik leggyűlölködőbb kormánya, amelynek célkeresztjébe szinte bárki bekerülhet.

Már csak azért is borzasztóan nevetséges volt az ilyen Hollik- és Bayer-félék felszólalása egy olyan rendezvényen, amely elviekben a gyűlölet ellen foglalt állást. A tudósításokból – például a 444 helyszíni videójából – persze kiderül, hogy milyen nagyon szeretnek a tisztelt egybegyűltek mindenkit. Kivéve a mocskos, liberálbolsevik buzikat ugye, akiknek van pofájuk Gyurcsány vezetésével újra az ország megrontásán ügyködni. Ilyen péládul a nevezett portál is, amelynek riporterét a békés közönség elég félreérthetetlenül minősítgette és ráncigálta. El is hangzott a tömegben azonnal, hogy provokátor. Mi más is lehetne egy riporter? Bezzeg Jurák Kata pesti srác, aki még a tüntetés elején bejelentkezett, hogy megmutassa, milyen nagyszerű emberek verődtek össze a gyűlölet megállításáért.

Azt, amit tegnap a Fidesz művelt lehet erőfitogtatásként értelmezni – bár annak azért igen nevetséges volt –, vagy figyelemelterelésnek, aminek szintén nem a legtökéletesebb példája volt. A beszédekbe ugyanis becsúszott egy kis cigányozás és migránsozás, de természetesen kizárólag a keresztényi szeretet jegyében. A Párt egyértelműen hívőket veszített az elmúlt hetekben-hónapokban, ami rosszul jöhet két évvel a választásokat megelőzően. Kétlem, hogy a Niedermüller elleni támadás elegendő lenne arra, hogy javítsanak a helyzetükön, hiszen a tünetésre a már megszokott nyugdíjas csoportokon kívül más nagyon nem volt kíváncsi. Nem sok fiatalt lehetett látni, sem olyat, aki ne zavarodott volna össze az antirasszista kifejezéstől, amellyel a riporter tesztelte a tüntetőket.

A Fidesz láthatóan próbálkozik, de nem nagyon megy neki. Pedig bevetettek mindenkit, aki csak élt és mozgott, mégsem lett olyan hatalmas megmozdulás ebből a történetből. A biztonság kedvéért még a kormányinfón is megpromózták – amivel semmi baj nincs, és egyáltalán nem visszataszító, sem nem törvényellenes –, de valahogy mégsem sikerült megbénítani a várost. Ennek a tüntetésnek kivétel nélkül minden beszéde szürreális volt, hiszen pont az ellen foglalt állást, amit a Fidesz 2010 óta képvisel. A gyűlölet és a kirekesztés a Fidesz sajátja, ezért attól elhatárolódni csak akkor tudnának, ha saját maguktól határolódnának el. De sebaj, jól láthatóan ez a logikai bukfenc nem zavarta meg semmiben a híveket. A kérdés az, hogy ez elég lesz-e két év múlva?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.