Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Megrendezett, vagy sem?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Két napja migránspánik volt Röszkénél. A videófelvételek tanúsága szerint a határkerítésen egy nagyobb csoport átmászott, hogy ezzel is térdre kényszerítse a világot. De legalábbis a keresztény Magyarországot. Viccet félretéve: amennyiben nem kamuvideóról beszélünk – előre megszervezett áttörés –, úgy ez egy igen komoly eset volt. Ha viszont erről van szó – mint ahogy a korábbi röszkei zavargások környékén egyes információk szerint felfedezhető a TEK hathatós jelenléte is –, akkor meg siralmas ez az egész. Meglepő módon azonban pont akkor érkezik ez az áttörési kísérlet, amikor Orbánnak nagy szüksége van egy kis riogatásra. Menekültválságról beszél ugyanis 2015 óta folyamatosan, ám az utóbbi heteket kivéve, egy jó ideje a számok ezt mégsem igazán támasztják alá. Az persze igaz, hogy a balkáni útvonalon tízezrek torlódtak fel (nem hiszem, hogy ezt bárki is vitatná), azonban igen kevesen próbálnak meg átjutni a határokon, pláne tömegesen.

A videófelvétel, amelyen azt látni, hogy több tucat migráns tör át a határon, elég sok kérdést vet fel. Már csak azért is, mert vannak a világon más helyeken is hasonló kerítések, ahol szintén előfordul tömeges áttörési kísérlet. De kezdjük is rögtön az elején, hiszen már a videó első másodperceiben látszik, ahogy a rendőrségi lámpák fénye visszaverődik a szerbiai táblákról. Ergo már akkor tisztában voltak egymás jelenlétével a felek, mégis az illegális behatolók úgy másztak át a kerítésen, mintha ezt figyelembe sem vették volna. Ettől persze még lehet simán valódi a felvétel, nem állítom hogy nem az. Viszont elég érdekes, hogy a különböző internetes fórumokon, a közzétett videó alatt fellelhető kommentek nagy része ennek az ellenkezőjét valószínűsíti. Úgy hiszem, ez nem teljesen megalapozatlan, valamit csak jelent.

Nem vitás ugyanis az, hogy ez az áttörési kísérlet kapóra jött a kormánynak. Itt a cigányság és rabok, valamint civilek, ügyvédek elleni támadás, amely miatt kaptak hideget-meleget a kormánytagok. Erről nem árt egy kicsit elterelni az emberek figyelmét. Pláne úgy, hogy közben azt is megmutassák, hogy megvédik a magyar embereket, a magyar nemzetet. Hősök, ez kétségtelen. Visszatérve a videóra: több kérdés vetődik fel, mint amennyi választ kapunk. Egy tömeges átkelés ugyanis – azon példák alapján, amelyeket én láttam – eléggé eltérő az itt látottaktól. Tudniillik, ha a menekültek bármilyen lehetőséget látnak arra, hogy átkelhessenek az Európai Unió területére, nem fognak kocogva eljutni a határig, hogy aztán úgy másszanak kerítést, mint egy TEK-es kommandós egy rosszabb napon.


Ezt a riportot csak azért tettem ide, hogy össze lehessen hasonlítani az eseteket. Még ha esetleg a korábbi eseményeket fenntartásokkal ugyan, de elhittük, a magyar videó végén szereplő jelenetek azért felvetik a megrendezettség kérdését. Én még ugyanis nem láttam olyan menekültet, aki miután átjutott egy határon, ijedtében visszarohan. Még ha meg is látja a rendőröket, ilyen nem nagyon fordul elő. És igen, tudható, hogy figyelmeztető lövések is eldördültek, azonban itt olyan emberekről van szó, akik sok esetben háború elől menekültek, ezért a fegyverek zaja sem rémiszthette őket meg olyan szinten, mint mondjuk egy átlag magyart.

A rendőrség által közölt videó mindettől függetlenül lehet valódi, azaz nem megrendezett is, azonban az, hogy a társadalom egy része ezt már megkérdőjelezi, jól mutatja a hatóságok és ezzel közvetve a kormány szavahihetőségét is. Áttörési kísérletek persze előfordulnak majdnem minden határon, a videó mégis több kérdést vet fel, amelyekre a hatóságok vélhetően nem kívánnak érdemben reagálni. Áttörés volt, és kész. A röszkei csataként ismert eseményt sem kívánták érdemben kommentálni, pedig annak kapcsán is felmerült a megrendezés vádja. Valamivel csak alá kell támasztani azt, hogy milliárdokat költöttek el egy kerítésrendszerre, amely megvédi Magyarországot attól, hogy keresztül vágjanak rajta azok a menekültek, akik egy jobb élet reményében az olyan országok felé veszik az irányt, ahol szívese(bbe)n látják őket.

Eközben a magyar fiatalok külföldre menekülnek, szintén egy jobb élet reményében, de sebaj, a külföldi vendégmunkásokkal lassan, de biztosan feltöltik a megüresedett álláshelyeket országszerte. Hogy ettől még az ország kiürül? Nem érdekes, hiszen ez is Soros, valamint a migránsok hibája, nem pedig azé a kormányé, amely a nagyszerű gazdasági körülmények, valamint a temérdek uniós támagotás ellenére sem képes még csak tartani sem a lépést a régió többi országával. Sem demokráciafelfogásban, sem bérekben, sem pedig a nyugdíjak mértékében. Nem beszélve a szociális ellátás, a kórházak vagy az oktatási rendszer helyzetéről. Ebben az időszakban, amelyben Orbánnak szerencséje volt hatalomra kerülni, egy csodát lehetett volna véghez vinni ebben az országban. Ehelyett maradt a rettegés, a pánik, valamint a másokkal szembeni gyűlölet. Az pedig, hogy valóban áttörési kísérlet szemtanúi lehettünk, vagy sem, talán egyszer kiderül. Mindenesetre ha az is volt, a betolakodók végállomása biztosan nem Magyarország volt.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.