Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ne csináld!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szerintem sokan mondtuk ezt vagy valami ehhez hasonlót a gyerekeinknek, amikor – mondjuk – a tesójukat akarták belefullasztani a fürdőkádba, bicskával körmöt vágni, madarak tollát vagy bogarak lábát kitépni. Mert azt gondoltuk, meg kell tanítani a kölyköt alapvető szabályokra, amelyekhez tartania kell magát, ha már volt olyan szerencséje, hogy az evolúció csúcsaként számon tartott faj, vagyis az emberiség tagja.

Nem mindig használt ez a kérés nálam, gondolom, más családokban sem működött általában feltétel nélkül. De az ember próbálkozik, leginkább jóakarattal eltelve, megóvni akit lehet a hülyeségtől.

Varjú László parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztését tavaly októberben szavazta meg kétharmaddal az Országgyűlés. Ő  nem a FIDESZ képviselője, gondolom, szinte mindegy volt a nagyon nagy felhatalmazással urizálóknak, hogy melyik ellenzéki párt tagjáról van szó – vagy mégsem? Szinte mindegy, mert már ez az ügy is olyan méltatlan volt, hogy csak a parancs működhetett. „kigolyózni, azonnal.”

Sikerült, mint ahogy minden megvalósul, amit a pártállamkormány elmebeteg főnöke megálmodik, hallucinál, kitalál.

Innen egyenesen vezetett az út ahhoz – bár sokan kételkedtek benne – hogy a napokban rabosították Varjú Lászlót, garázdaság miatt. Gondolom, sokan látták a videót, amelyiken látszik a vandálkodása amiért lecsukták, de nem lehet elégszer idézni.

Teljesen „egyértelműen” ő a garázda, ő okozott súlyos testi sértést – miközben NÉGY kigyúrt NER-katona teperi le a földre.

Lehetnél Te is, én is, a nagymamád vagy  a testvéred, a sógornőd.  A lényeg az, hogy fogd be a szád, ne kérdezz, ne akard tudni az igazságot, fogadd el az ocsmány NER-rendszer agymosását és párhuzamos valóságát. Amelyben már nem csak az ország vezetői élnek, hanem az a sok millió becsapott ember is, akik valószínűleg tapsikoltak örömükben a rabosítás hírének hallatán.

Fontos az is, kivel és hogyan történt az eset. Varjú úr helyében én azonnal nemzetközi szervezetekhez fordulnék – mert sehol máshol nem látok lehetőséget arra, hogy ez a minősíthetetlen, minden emberi jogot és méltóságot sértő intézkedés visszhangot kapjon. Úgy láttam, majd 150 ember tiktakozott élőben a rabosítás ellen, és néhány párt is.

Igen, ez kevésbé fontos, mint az internet-adó volt pár éve. Az utóbbi a sok közül az egyetlen „méltó” NER-ötlet volt, amelynek sikerült olyan szinten kiváltania a közfelháborodást, hogy öröm volt nézni – mint ahogy azt is, milyen gyorsan tűnt el a javaslat a kukában.

Nekem is nagyon fájna, ha olyan korlátozásokat vezetnének be az életemben a világháló felhasználásával kapcsolatban, mint például Kínában vagy az oroszoknál.

De ez a rabosítás… nap mint nap leírjuk, sokszor, hogy ennél már nincs lejjebb, és mégis mindig van. A különbség az, hogy miközben a szellemi mocsárral kapcsolatban használjuk ezeket a szavakat, a hatalom tettei bedarálnak mindent. Az ellenállásra való készséget, a felháborodást, a bátorságot, a tettre való készséget. Ha úgy folytatjuk, hogy erre is csak megvonjuk a vállunkat a kényelmes fotelünkben ülve… Ha úgy folytatjuk, hogy ez sem veri ki a biztosítékot – még egyszer hangsúlyozom, nem a személy a lényeg, bár nagyon fontos – akkor nem tudom, létezik-e egyáltalán valamilyen pofán csapás, ami az utolsó cseppet jelentené a pohárban.

Az én poharam már régen túlcsordult, és nem akarok beletörődni abba, hogy csak az enyém.

Ne csináld, hatalom. Provokálsz, régóta, sok mindenkit. Az igazságtalanságaiddal, a hazugságaiddal, a nagyképű agresszív bunkóságaiddal. A lopásaiddal, a fél világ átverésével, a popsid riszálásával – hol az EU, hol Kína, hol Putyin, hol a kipcsakok és egyéb csatolt fájl-ok felé. Ahonnan több pénz látszik, arra fordulsz éppen abban a pillanatban – és semmi perc alatt elárulod a tegnapi szövetségesedet, ha nagyobb összegecske virít mástól.

Ne csináld, mert ennyire  mégsem vagyunk hülyék. Rossz véged lesz, mint minden hozzád hasonló elődödnek. És nem érted aggódom, hatalom, hanem azért a sok millió emberért, akiknek az életét semmibe veszed. Tőlem már nem vehetsz el semmit – mi viszont mindenedtől megfoszthatunk. Úgy legyen. Minél előbb.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.