Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Soros György mai napig legnagyobb hibája Orbán Viktor felemelése. Már csak abban bízhatunk, hogy ilyen hibát többé nem követ el

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azt eddig is tudtuk, hogy Soros György a Fidesz és egyben Orbán Viktor legnagyobb mumusa. Az oktatásához és felelmelkedéséhez is elengedhetetlen támogatásokat a fiatal Orbán nem utasította vissza, azonban azt akarja elérni, hogy más ilyen segítséget ne vehessen igénybe. Soros egyik legnagyobb baklövése az volt, hogy hitt a rendszerváltás utáni Fideszben és hitt abban, hogy Orbán képes lehet a demokrácia irányába terelni az országot. Tévedett, ma 2020-ban, a modern kori diktatúrák egyikében élve ezzel nap mint nap szembesülhetünk. Orbán hatalmával visszaélve tette meg magát az ország uralkodójává, magyarok millióinak életét tönkretéve. Létrehozott egy talpnyaló réteget, akik a támogatásokért cserébe szinte bármire hajlandóak, párhuzamosan azokkal az emberekkel, akik némán tűrik a folyamatos megaláztatásokat és szabadságjogaik elvételét.

Azon nincs értelme vitatkozni, hogy van-e már diktatúra, vagy még nincs. Aki Orbán Magyarországán él, pontosan tisztában lehet azzal, hogy mi a valóság. Az, hogy ide eljuthattunk, Soros korábbi támogatásának is köszönhető, azonban a legnagyobb felelősség minket, magyarokat terhel. Nem Soros szavazta meg ezt az őrültet az ország élére, hanem a tudatlanságban élő több százezer ember, valamint azok, akiknek ehhez gazdasági érdekei fűződtek. Soros hibázott, amikor alapítványa támogatásával megsegítette Orbánt, azonban mi voltunk azok, akik tényleges hatalmat adtunk neki. Mi voltunk azok, akik 2016-ban és 2018-ban is újraválasztottuk az ország élére.

De hogy ezt most mégis miért hozom fel? Soros alapítványa, a Nyílt Társadalom egy egyetemi hálózatot kíván létrehozni világszerte, amelyhez Soros kezdésként 1 milliárd dollárt ajánl fel. Ennek lehetne örülni, hiszen olyanok is minőségi oktatáshoz juthatnak, akik egyébként anyagi helyzetük miatt nem tehetnék meg, de természetesen az összeesküvéselméletek gyártói máris leleplezték a terv valós célját, ami nem más, mint a világuralom. Ez nem túlzás és erre vissza is fogok térni még a cikkem végén, de lássuk, mi mondanivalója volt a kormánypárti Magyar Nemzet szerzőjének a témával kapcsolatban:

Tervezés nélkül nem érdemes semmit elkezdeni. Egy fészert se épít senki anélkül, hogy számba ne venné, van-e elég deszka és szög hozzá, s az a sima terület a kert végében megfelelő helyszín lesz-e az új alkotmány számára. Ehhez nem kell iszonyú befolyásos világmegmentőnek hinni magunkat, egyszerűen így hatékony. Ha azonban valaki nemcsak világmegmentőnek hiszi magát, de a pénze és a gátlástalansága is megvan hozzá, no meg épp elég idős ahhoz, hogy az általa elképzelt emberi viselkedéshez alakítsa a politikát, akkor bizony ott meglesznek a tervek.

Világszintű agymosásról van tehát szó, nem is kérdéses. Hiszen mint tudjuk ez történt az CEU-n is, ahol Kovács Zoltán kormányszóvivő pallérozódott. De említhetnénk Orbán Viktort, Deutsch Tamást, Schmidt Máriát, Kövér Lászlót, vagy Szájer Józsefet is, akik –többek között – sokat köszönhetnek Soros Györgynek és alapítványának. Ez őket azonban nem zavarja, erről megfeledkeztek, hiszen úgy vélik, akkor még épeszűen gondolkodott, azóta azonban ez megváltozott. Megváltozott, mert már nem a nacionalista tolvajokat támogatja, hanem azokat, akikben úgy hiszi, ott a jövő lehetősége. Azokat támogatja, akik reménységei lehetnek ennek az országnak, de anyagi helyzetük ezt egyszerűen nem teszi lehetővé.

Orbán azonban már megszerezte a hatalmat, nem hiányzik az neki, hogy valaki ezt veszélybe sodorja. Márpedig ha a borzasztó magyar oktatási helyzeten valaki javítani kezd, akkor az bőven keresztül húzhatja a miniszterek elnökének számításait. Nem is véletlen az, hogy a mostani 1 milliárd dolláros támogatás mögött csak a problémát képes felfedezni. Majd ő eldönti, hogy kinek jár színvonalas oktatás – lásd debreceni VIP iskola – és kinek nem. Azt is eldönti, hogy kinek jár kártérítás a szegregáció miatt és kinek nem. Ő jelenti a teljes magyar szuverén államot egymaga, ebbe még Soros György sem szólhat bele. Az persze egy másik kérdés, hogy Orbánnak még az összelopott vagyonával és az ehhez járó hatalmával sem lesz soha olyan ismereti hálója, mint Soros Györgynek. Önmagában pénzzel ugyanis nem vásárolható meg minden.

Hiszen Soros Györgyöt mint az oktatás és a szabad sajtó önzetlen támogatóját mutatja be a média azon része, amely közvetlenül is profitál a tevékenységéből. Olyasvalakiként, aki iskolákat, óvodákat, kórházakat épít, szegényeknek ad pénzt és fiataloknak nyújt lehetőséget, hogy újságírók legyenek. Teszi ezt azért, mert jó ember? Nem. Teszi ezt azért, mert tudja, mi kell ahhoz, hogy az a fészer normálisan álljon, beleférjen a gereblye, és tavasszal is ki lehessen nyitni az ajtaját. Mert neki kell az a fészer. Mindenáron.

A cikk szerzője ezekkel a sorokkal fejezi be mondandóját. Tehát Soros soha nem azért segített a cigányságon, a vörösiszap katasztrófa áldozatain, a feketéken, a szegényeken és nőkön, mert úgy vélte az a helyes cselekedet, hanem azért, mert világuralomra tör. Soros 90 éves lesz augusztusban, mégis mi a búbánatos istennyiláért törne világuralomra? Mi egyáltalán a logika ebben az egészben? Teljességgel értelmetlen és logikátlan baromság azt hinni, hogy egy idős filantróp minde vágya az, hogy ő uralja a világot. Soros Györgynek van egy gondolata a világról, amelyben ő szentül hisz. A 90-es években hitt Orbánékban, de tévedett. Most abban hisz, hogy a társadalom szélére sodródottakan segíteni kell, abban hisz, hogy a nacionalizmus tönkreteszi Európát és abban is hisz, hogy ha nem változtatunk az életvitelünkön, akkor hamarosan nem lesz hol élnünk. Hogy mindenben igaza van? Nem hiszem, mint ahogy senki nem dönthet helyesen egész életében. Azt viszont már csak remélni merem, hogy egy olyan országromboló, megalomán senkit, mint Orbán Viktor, soha többet nem szabadít erre a világra.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.