Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Kaleidoszkóp


Három dupla szatmári szilva

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

“A házipárlat-készítés szokása idehaza régi időkre nyúlik vissza, a pálinkafőzés így része életmódunknak, hagyományainknak, tulajdonképpen identitásunknak.” – mondotta Tállai András.

Közismert, hogy már honfoglaló őseink is nyereg alatt puhították a pálinkát, az alkoholfogyasztásban pedig igen előkelő helyet foglalunk el a világranglistán, de mivel (még) nem vagyunk (ebben sem) elsők, ezért arra gondoltam, hogy a pálinkafőzés után a pálinkafogyasztás is bevezetésre kerülhetne, kötelező jelleggel.

Előnyei:

– Végre nem csak a városi legenda szerint lenne barátságos nép a magyar, hanem a valóságban is, és nem csupán egymással, hanem mindenkivel, mert ahogy Örkény is megírta: ”Három dupla szatmári szilva után az ember már mindenkit szeret.”

– Nem kellene többet a magunk akarata szerint hajlítani a valóságot, mert görbülne az magától is, vagy dőlne jobbra-balra.

– Jó hírünk lenne a világban, mert a magyarok nyernék a földkerekség összes tehetségkutató versenyét, mivel megfelelő mennyiségű alkohol elfogyasztása után az ember rengeteg, mélyen elrejtett tálentumot fedez fel magában (sokan ilyenkor jönnek rá, hogy mennyire fantasztikus táncosok, vagy méltán fel nem fedezett rocksztárok).

– Rengeteg nyelven beszélne mindenki, a napi dózis elfogyasztása után bármelyik tetszőleges világnyelven bárki könnyedén tudna kommunikálni. Személyes tapasztalat: egy kedves barátom, amikor már nem volt túl szomjas, előadta Shakespeare összes műveit rövidítve kb. 15 szavas szókinccsel, egyszemélyes angol közönsége lenyűgözve hallgatta, tehát működőképes a módszer. Van az a szint – ehhez kicsit többet kell inni –, amikor az illuminált állapotú egyed már olyan nyelven is meg tud szólalni, aminek addig a létezéséről sem tudott (nem túl szerencsés, ha épp valamelyik holt nyelv merül fel a tudatalatti bugyraiból).

– Bőségben élnénk: a 2 kiló krumpli minimum 4-nek tűnne, és a fizetésünk is a szemünk láttára kettőződne meg.

– Új olimpiai számért is lobbizhatnánk: a kontrollálatlan akrobatika versenyszámban rendszeresen éremeső hullana a nyakunkba.

– Senkinek nem lenne gond a nyaralás: nagyobb adag leküldése után bárki a Járda-szigetekről tekinthetné meg a napfelkeltét.

Apróbetűs rész:

Esetlegesen előforduló nem kívánt mellékhatás lehet a “Fehérvári huszárok” kényszeres énekelgetése, ez esetben ajánlott felkeresni a kezelőorvost.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.