Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem kívánok én sem mást, mint hogy kénytelenek legyenek a korrupt tolvajok átélni azt, ami megilleti őket

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mint azt már sokan tudják, Simonka György pere megkezdődött a bíróságon. A Fidesz politikusa természetesen továbbra sem gondolja, hogy bármi bűnt is elkövetett volna, ami persze nem meglepő egy olyan párt tagjaként, amelynek tagjai között csupa olyan illető van, akik a jövőben akár szintén a bíróságon köthetnek ki. Ehhez nem az kell, hogy kiderüljenek bűneik – hiszen azzal a vezetés pontosan tisztában van – hanem az, hogy Simonkához hasonlóan elengedjék a kezüket. A mai napig nem lehet igazán tudni, hogy mi miatt romlott meg a viszony Simonka és Orbán között, de annak eredménye elég egyértemű. Ma Magyarországon szinte kizárólag az ellen indul büntetőeljárás – komoly korrupciós perekben – akit Orbán is leokézott.

Elég egyértelmű ugyanis az – csak az OLAF jelentésekre alapozva -, hogy Simonka mellett még jó néhány NER tag izgulhatna azon, hogy hány év börtönbüntetést kap közpénzek ellopása miatt. Azonban ameddig az igazságszolgáltatás iránytása Orbánék kezében van, addig csak annak kell tartania a felelősségrevonástól, aki valamiért összeveszett a miniszterek elnökével. Azt is tökéletesen mutatja Simonka oroscafénak adott interjúja, hogy ő is pontosan tudja, hogy nem tett semmi olyat, amit párttársai ne tettek volna meg az ő helyében. Ezt konkrétan ki is mondta:

soha senki nem gondol bele abba, hogy mi ezt nem követtük el, nem vettünk el másoktól pénzt. Mi nem csináltunk semmit másképp, mint mindenki más ebben az országban.

Hogy Simonka bűnös-e vagy sem, azt nyilván a bíróság dolga eldönteni, azonban azon ne lepődjön meg a politikus, hogy ebben az országban – a Fidesz fanatikusain kívül – elég kevés olyan ember van, akiben egyáltalán felmerülne az, hogy a kormány politikusainak nagyrésze nem lopja szét az országot. Lehet ezt persze előítéletnek nevezni, de azt ne felejtsük el, hogy ezért az előítéletért bizony megdolgoztak a Simonka, Rogán, Borkai-félék. Abban igaza van Simonkának, hogy ő nem csinált mást mint mindenki más – itt a kormány politikusaira és a hozzájuk tartozó gazdasági körökre érdemes elsősorban gondolni – ebben az országban. Ettől azonban még nem lesz kevésbé büntetendő kategória a korrupció. Lehet, hogy másokat eddig még nem büntettek meg, de ez nem azt jelenti, hogy ez nem bűntény.

Magyarországon megszokott, sőt, elfogadott lett a korrupció. Több száz, de inkább ezer milliárd forint vándorolt át külföldi off shore cégek számláira, amivel a magyar emberek millióit károsították meg. Eddig ezért igen kevés embernek kellett felelnie, ez azonban még nem jelenti azt, hogy egyszer nem fog borulni a bili. Na nem addig, ameddig Orbán Viktor a miniszterelnök, az ő intézményi bábjaival, de amint ez a helyzet megváltozik, reményeink szerint kiborul az összes csontváz a fideszes szekrényekből és végre egy valós képet kaphatunk arról, hogy mennyivel károsították meg a magyar adófizetőket. Még csak azt sem hiszem, hogy Simonka nagy hal lenne ebben az egész történetben, hiszen akkor Orbán biztosan nem áldozta volna be.

Simonka ügye pofon lehet azon korrupt politikusok számára, akik úgy hiszik ők soha nem kerülhetnek sorra, hiszen tettek elég szívességet Orbánnak ahhoz, hogy soha ne kelljen megfizetniük az általuk elkövetett eseltleges bűncselekményekért. Senki sem szent és sérthetetlen, még ebben a modern kori diktatúrában sem, amiben közel 10 millió ember kénytelen élni ma. Persze csodaszámba menne, ha egyszer a valódi nagyhalak – Pintér, Rogán, Lázár – is az igazságszolgáltatás elé kerülnének, azért álmodozni még lehet. Nem kér itt senki többet ebben az országban, mint azt, hogy mindenki, aki segédkezett egy ország módszeres kirablásában, egyszer megbűnhődjön azért, amit tett. Azt pedig, hogy mi vár ezekre az emberekre, Simonka szépen összefoglalta:

Remegett a lábam. Amikor felértünk, 80-100 kamera és újságíró fogadott, a média képviselői elmondták, hogy mit gondolnak rólam, eléggé félelmetes volt.

Nem kívánok én sem mást, mint hogy kénytelenek legyenek a korrupt tolvajok átélni azt, ami megilleti őket. Nem lehet megúszni mindent, még ebben az országban sem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.