Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Dologtalanok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A tökéletesség csúcsa:

Facebook/Németh Szilárd

Nincsenek elegen és nem keresnek eleget Orbán propagandistái. Más okot nem látok, ami elfogadhatóvá tenné, hogy betűkihagyással tolják a hülye szlogeneket és úgy illesztik be a videót, hogy éppen ez a szövegrészlet legyen látható. De, mégis találtam más okot, mindjárt kettőt is. Valaki meghekkelte a fővezért vagy már csak félanalfabéták hajlandóak neki dolgozni. Mindenki válogasson úri kedve szerint. A legújabb fideszes uszításról most nem szeretnék beszélni, éppen elég szó esett róla.

Miközben a pacalfőzés világbajnoka hibás pártpropagandát tol nagy erőkkel, a szaporodás iránt elkötelezett Novák Katalin boldogan szelfizik a repülőn. Mert ő éppen Berlinbe utazik (igazán örvendek, hogy fizethejük az útját) és a Fidesz és a Néppárt jövőjéről fog többek között tárgyalni. Ezt hogy kell érteni? Orbán további előnyöket ajánl fel a német gyárosoknak? Még több olcsó magyar munkaerőt ad el cserében, hogy maradhasson a Fidesz a néppártban? Más okát nem nagyon látom annak, hogy külön tárgyal Novák szájával a németekkel. A néppárt ugyanis nem egy német képződmény, csak az történhet, hogy külön alkukat akar a magyar miniszterek elnöke. Alkut kötni pedig csak úgy lehet, ha valamit felkínál mindkét fél.

És akkor még a legjobb dologról nem is beszéltem. Sajtóértesülések szerint Orbán azt találta ki, hogy Budapest nem kap uniós fejlesztési forrásokat. Ezt a kormány sajátságos módon kommentálta:

A kormány semmilyen forrást nem vesz el Budapesttől, ezt legfeljebb Brüsszel teszi meg – közölte a Innovációs és Technológiai Minisztérium az MTI-vel hétfőn.

A tárca tájékoztatása szerint a kormány semmiféle döntést nem hozott a következő uniós pénzügyi ciklus forrásainak felhasználásáról, leginkább azért, mert a 2021-2027-es közös költségvetésről még nincs megállapodás, az Európai Bizottság és a tagállamok álláspontjai távoliak.
    Budapest ahogy eddig, a jövőben is a brüsszeli bürokraták által meghatározott keretek között, az általuk megszabott feltételek mentén juthat támogatásokhoz – fűzték hozzá.
    Hangsúlyozták: a Magyarországnak járó forrásokat éppen Brüsszel akarja elvenni a kohéziós alap tervezett, igazságtalan csökkentésével.
    A magyar álláspont szerint elfogadhatatlan, hogy a gazdagabb tagállamok a közép-európai országok rovására kapjanak többet a közös költségvetésből – áll a közleményben. (MTI)

Natehát. A magyar kormánynak semmi szava nincs az uniós források elosztásában. Arról Brüsszel dönt, hogy melyik településre jut forrás és melyikre nem. Ámde amennyiben csökken az uniós forrás, az a pénz nagyon egyértelműen a főváros költségvetéséből fog hiányozni. Gondolom, ezt is Brüsszel döntötte el.

A jó hír (mert mindig van jó hír is):

Tíz év leforgása alatt Magyarország utolsóból első lett a gazdasági növekedést tekintve az európai uniós tagállamok között – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter hétfőn Hongkongban az Ázsiai Pénzügyi Fórumon elmondott beszédében. (MTI)

Nézegessünk grafikonokat!

Forrás: piacesprofit.hu

Forrás: liganet.hu

Biztosan tudnék még akárhány grafikont, számítást, adatot mutatni a magyar száguldásról, fejlődésről, jobbanélésről és gazdasági csodáról, de azt gondolom, ennyi is bőven elég. Sőt, elég csak arra gondolni, hogy a kivételezett NER-huszárok környékét elhagyva hogyan működik a valóság. Az a valóság, melyben két felnőtt ember sem tud elég pénzt keresni egy normálisnak mondható közös élethez, a fiatalok többségének elérhetetlen álom a diploma, az ország lakóinak többsége csórónak számít a legtöbb tagország lakóihoz képest. A többi csak olcsó propaganda, semmi más.

Most mégsem hozok több bizonyítékot. Egyszerűen visszautalok arra a képre, amivel a cikket kezdtem. Új címet is adtam neki: Magyarország leggazdagabb embere. Mindenfajta munkavégzés nélkül.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.