Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Siklósi Beatrix, aki egy rasszista és egy antiszemita bejegyzés között elugrik pápalátogatásra

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Fidesz egyszerűen nem bír magával, képes volt ugyanis még a talán fideszes tábor számára sem teljességgel elfogadható új vezetőt találni a Kossuth Rádió élére. Ez már csak azért is nagy szó, mert oda lassan már tényleg csak olyanokat neveznek ki, akik minimum antiszemiták, de legalább rasszisták. Nos, az újonnan kinevezett Siklósi Beatrix – akinek 26 éves diplomata fia képviselte Magyarországot a Hungary Helps segélyprogram keretében, egészen kirúgásáig – a kettőt együtt képes nyújtani, sőt ezen felül még sok más, a kormány számára nagyra becsült „értékkel” is rendelkezik. De hogy lássuk miről is van szó, kezdjük is egy idézettel:

Közösségi oldalán, több alkalommal is, a holokausztot relativizáló, antiszemita, rasszista, kirekesztő tartalmakat idézett.

Ezek után 2014-ben, Siklósi főszerkesztői megbízatást kapott az MTVA Vallási, Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek élére. 

Ezek a sorok tökéletesen leírják a mai helyzetet. A legutolsó, gerinctelen, rasszista, antiszemita illetőkből lesznek TV igazgatók, újság főszerkesztők és államtitkárok. Az, ami viccként terjedt anno egy-egy kinevezést taglaló hir alatti komment szekcióban, az ma már a valóságot jelenti. Lop, csal, hazudik? Irány a Miniszterelnöki Kabinetiroda. Megkérdőjelezhető múlttal rendelkezik? A 90-es évek maffiaügyeinek környékén tevékenykedett? Irány a belügyminisztérium. Rassziszta, antiszemita és kirekesztő? Irány a közrádió szerkesztősége. Egyszerűen hihetetlen, már szavakat is nehéz találni arra, ami ebben az országban történik. Nincs olyan nap, hogy ne történne valami vérlázító, amivel a magyar embereket köpik szemen sokadszorra.

Siklósi azt a Mucsányi Mariannát váltja, aki kénytelen volt lemondani – az ő kedvéért nem írták át meglepő módon a törvényeket – a Kossuth Rádió vezetéséről, miután férje, Szadai Károly a Fidesz egyöntetű támogatásával a Médiatanács legújabb tagjává vált. Az összeférhetetlenség miatt Mucsányinak 30 napja volt, hogy megoldja a problémát, vagy lemondjon tisztségéről. Utóbbit választotta, ezért az M5 eddigi csatornaigazgatója, Siklósi Beatrix került a helyére. Őt a hírhamisításról hírhedté vált Papp Dániel nevezte ki hivatalosan, ami már csak hab a tortán. A Fidesz krémje van a köztelevízió és közrádió környékén, ezért nem is csoda annak szánalmasan nevetséges színvonala. Ha éltem volna a Kádár időszakban, talán most nosztalgiával gondolnék vissza azokra az évekre.

Siklósi persze már bizonyította rátermettségét – vagyis gerinctelen Fidesz-hűségét -, ezért vélhetően sokak számára nem is volt olyan meglepő a kinevezés. Orbán Ráhelt védelmébe vette, amikor kellett és Horthy Miklóst is sokra tartja, az pedig, hogy zsidógyűlölő, vélhetően egy plusz pont lehet, hiszen ezzel automatikusnak tetkinthető a Soros gyűlölet is. Az M5 egyébként regnálása idején sugározta a hírhedt meleggyógyító műsorát, amelyet a Fidesz által irányított Médiatanács természetesen nem talált kirekesztőnek és elítélendőnek sem. Ide került most be frissen a Kossuth Rádió korábbi igazgatójának férje, ezért vélhetően nem kell tartani színvonalromlástól ezt követően sem.

Pártkatonák minden mennyiségben. Egyszerűen elképzelni is nehéz még egy olyan országot, ahol ennyi kretén vár a nagy lehetőségre, amelyet a Fidesz idővel meg is ad számukra. Úgy tűnik minden gerinctelen, idegengyűlölő kádernek jut hely valamelyik minisztériumban, államtitkárságon, tv, vagy rádió csatornánál, esetleg újság szerkesztőségében. Kifogyhatatlan tárháza vagyunk mi a kádári-idők besúgóinak és ügynökeinek. Akkor lesz Magyarországból végre egy normális ország, amikor az ilyen Siklósihoz hasonló, utcaseprésre termett – itt kérnék elnézést az utcaseprőktől – egyének a számukra megfelelő pozíciókat töltik majd be, nem pedig a közrádió vezérigazgatói székét. Amikor zsidógyűlölet és rasszizmus nem erény, hanem szégyen lesz, majd akkor elgondolkodhatunk azon, hogy újra nekivágjunk annak, hogy Magyarországot  végre egy demokratikusan működő és gondolkodó országgá tegyük. Ameddig azonban ez be nem következik, addig kár álmodozni is.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.