Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A fideszes Kubatov üzent Ferencváros baloldali polgármesterének: tudja ám, hogy mennyi az annyi

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Igazából nehezen találom a szavakat. Van úgy, hogy az ember azt érzi, hogy jól kupán vágták egy vázával. Nem is akármilyennel, hanem egy kristályvázával. Még jó, hogy csak érzi, és nem törik be a feje. Az újabb sportbotránytól. Magyar főszereplővel.

Az ARD német csatorna szerint 5,5 millió dollárral nem tud elszámolni a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség, amelynek 2000 óta Aján Tamás az elnöke. Az ARD cikkére hivatkozva az Index azt írja, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által folyósított pénzek két olyan számlára érkeztek, amelyeken egyedül Ajánnak volt aláírási joga, és a nagyjából 23 millió dollárból 5,5 milliónak a sorsa tisztázatlan. Mivel a szövetség székhelye Lausanne-ban van, így a svájci ügyészségnek nyomozást kell indítani az ügyben, amelyben okirat-hamisítás, hűtlen kezelés és sikkasztás lehet a vád. Az Európai Súlyemelő Szövetség elnöke, Antonio Urso tudott a pénzek eltűnéséről, jelezte is aggályait a NOB felé, de hiába, nem foglalkoztak az üggyel.

A másik súlyos téma a dopping, az ARD ugyanis azt derítette ki, hogy 2008 és 2017 között 204 érmet szereztek a vébéken és olimpiákon olyan sportolók, akiket csak a versenyeken ellenőriztek, a felkészülési időszakban nem. Az orosz súlyemelőkkel például különösen elnézőek voltak, közülük 42 olyan sportoló volt, aki szerzett érmet, mégsem vettek tőle mintát a felkészülés során.

Az ARD azt állítja, bizonyítéka van arról, hogy magyar doppingellenőrök pénzt kérték azért, hogy ne jelentsék a manipulált doppingmintát. A Magyar Antidopping Csoport hétfői közleménye ezt cáfolta, azt írják, nem érkezett bejelentés arra vonatkozóan, hogy magyar doppingellenőr súlyos szabályszegést követett volna el, vagy olyan magatartást tanúsított, amely a minta tisztaságát, integritását veszélyeztette volna. Még több.

Természetesen mindez vád, majd kiderül az igazság, remélem. Hiszen talán a svájci ügyészségre nem bír nyomást gyakorolni a mi független Polt főügyészünk. Tudják, megint az a baj ezzel a történettel, hogy kihez, hogyan és miért ér el a mocsok. Persze, mondhatnám azt, hogy ez a magyar keresztény virtus, és már nem csodálkozunk semmin. De igen, én csodálkozom, hiszen lassan nem marad olyan szelete az életünknek, amit ne sározna be csalás, korrupció és egyéb undorító nyalánkságok. A legfelső szinteken, a legmagasabb pozíciókban. És a sportban is elvadultak már a dolgok.

Aján Tamás, a vád nagyon súlyos

Nem tudom, hogy egyenes arányban van-e a hatalom és a becsületesség hiánya, de valamiért mégis azt súgják a fülembe ezek a gyanús ügyek, hogy igen. És ez nyilván méltatlan a tisztességes sportvezetőkhöz és sportolókhoz is. És akkor ne tessenek csodálkozni, hogy emberek sokasága kiábrándultan vélekedik úgy, hogy sportvezető, politikus egykutya, ha pénzhez juthat. Bármi áron saját hasznára üzletel. Mert a mohóságuk és az ilyen-olyan szaros érdekük ezt kívánja. Ha kívánja, akkor lehet elvenni a közpénzből, bűnözni is, mert nagyságuk tudatában hiszik, hogy sosem buknak le. Lebuknak, jelentem.

Itthon sem a tisztesség tanítómestere a csaló, bukott Schmitt Pál köztársasági elnök, volt olimpiai bajnok, MOB-elnök; a szexorgiás, korrupt, volt olimpiai bajnok, Borkai Zsolt; a nemi erőszak vádját az úszók kapitányaként túl nem élő Kiss László vagy a gyilkossági ügyben vádolt úszó szövetségi elnök Gyárfás Tamás. Ők a nagy halak. Úgy tűnik, számunkra ezek az emberek védhetetlenek, de érdekes módon a hatalom képes tovább pátyolgatni őket; vagy ímmel-ámmal úgy csinálni, mintha nyomoznának ellenük. És ez így is lesz, amíg olyan torzan működik Magyarországon a sport és vezetése – tisztelet a kivételnek -, amelynek során egyetlen dolog számít: a teljesítmény nélküli luxus élet.

A gyanúsított Aján Tamás

  • 1968 januárjától a Magyar Súlyemelő Szövetség főtitkára lett.
  • 1976-ban a megalakult Európai Súlyemelő-szövetség alelnöke lett, majd négy jelölt közül a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség főtitkárává választották. 1980-ban további 4 évre megerősítették.
  • 1983-ban az OTSH elnökhelyettese lett, miniszterhelyettesi rangban.
  • 1989-ben a MOB főtitkárnak választották, a pozícióból 2005 végén az olimpiai doppingesemények miatt visszalépett.
  • 2000-től a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség(International Weightlifting Federation [IWF]) elnöke, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja, a nyári olimpiai sportágak elnökségének tagja, a WADA, a Nemzetközi dopping Bizottság elnökségének tagja.
  • A Magyar Olimpiai Akadémia elnöke, a jereváni egyetem díszdoktora.

És ha ezek után az okirat-hamisítással, hűtlen kezeléssel és sikkasztással vádolt Aján Tamás valóban bűnös, akkor a kristályvázával nem bennünket kell kupán vágni. A doppingügyek pedig olyan hajón eveznek, amihez érdemben nem tudok hozzászólni, de az számomra nem sportember, aki tiltott szerekkel akar jó eredményt elérni – a hazáért, magáért, a dicsőségért meg a pénzért. Rohadt sportvilág ez!

Kiskirályok itthon is vannak. Itt van ez az egyik al Orbán, a Fidesz pártigazgatója, az FTC elnöke. Kubatov Gábor ki akarja tiltani a Groupama Arénából azoknak a lapoknak és portáloknak az újságíróit, amelyek nem szimpatizálnak a klubjával. December 31-i évértékelő beszédében ejtett el néhány megjegyzést erről – írja a 168 Óra. Egyebek mellett azt mondta:

Emlékszem még arra az időre, hogy ide kerültünk, volt egy blikkes újságíró hölgy, és ha valaki összecsapta a kezét a nézőtéren, leszakadt, és írt egy botrányos cikket. Mi ezekkel az emberekkel nem dolgozunk. …az kellett, hogy kiépítsük a saját médiarendszerünket. A sportklubok között toronymagasan mi vagyunk az elsők, a közösségi médiában, a televíziós nézettségben, Zöld és Fehér Magazin hatezer példányban fogy el. (…) …Nem dolgozunk velük, nem léphetnek be, mert csak a vizünket isszák, és az időnket pazaroljuk rájuk, mert úgyis tudják, hogy mit írnak, előre megvannak a cikkek. De ez nem politikai kérdés, mert van jobboldali portál, amelyik nem tudott viselkedni, az nem fog bejárni ide. És van olyan baloldali portál, amelyik nem fog bejárni ide. És ha ez tetszik nekik, tetszik, ha nem, nem.

Kubatov Gábor az övéi között: Orbánnal, Mészárossal, Kósával

Pofátlan fideszes muki, akinek pártja és kormánya az információk torzításából él. Meg aztán akkor fenyegessen bárkit is, ha nem a közpénzből virulnak a focistái. Kubatov listázó elvtárs ugyan milyen jogon veszi el az újságírók szabad véleményét? Ki a franc a Fradi? Miha Blazic? Eldar Civic? Lasha Dvali? Abraham Frimpong? Otigba Kenneth? Ezek a zsoldosok lennének a Ferencváros? Nem tudom, nekem például a Géczy, Novák, Mátrai, Albert, Szőke, Dalnoki, Fenyvesi vagy a Varga vagy a Rákosi.

Ők nem kaptak tao-pénzt sem, de Orbán mániája csillagászati összegeket juttat a ma focistáinak, jelesül jól megfizette már a Kubatov-csapatot is – külföldi játékosostul.  Basszus, nyolc év alatt kapott tao-pénzt, a közösből

  • 22,9 milliárd forintot a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány
  • 3,7 milliárdot az Illés Sport Alapítvány
  • 3 milliárdot a Mezőkövesd Zsóry FC
  • 2,7 milliárdot a Diósgyőr FC
  • 2,6 milliárdot az FTC Zrt. (mfor információ)

Jót vagy semmit a Fradiról, különben 30 évre titkosítják az eredményeket, véleményeket, ugye. Mert az állam Kubatov, és ha ő is az állam, akkor garázdálkodik, ahogy akar. Csak szerencsétlen, nem kell ahhoz szalagcím, hogy lássák az emberek a mai magyar labdarúgás tehetetlenségét. Megjegyzem, a kárt nem a kritikus cikkek okozzák, hanem a pénzzel bélelt ugribugrik. Pedig hogyan is mondta Orbán? Nix ugribugri.

Aztán még egy miheztartsdmagad a fideszes Bácskai Jánost – FTC elnökségi tagja volt és maradt is – legyőző Baranyi Krisztina baloldali, új polgármesternek:

Sokan kérdezték, milyen lesz a klub viszonya Baranyi Krisztinával és Ferencváros újjá alakuló önkormányzatával. Azt szeretném mondani, hogy ez a Fradi és nem a politika. Mi jó viszonyra törekszünk a polgármester asszonnyal. A mi érdekünk az, hogy normálisan tudjunk működni a kerületben. Mi nem kívánunk többet. Az előző polgármesterrel is abban állapodtunk meg, hogy amennyi adót a stadion, a cégeink után befizet a Fradi a kerületnek, azt támogatásként adja vissza a kerület. Nem kérünk többet. Azt kérjük a polgármester asszonytól, hogy ne nyerjen a Fradin, hanem hozzuk ki nullára és akkor mi is elégedettek vagyunk és szerintem ő is elégedett lehet.

Útravaló a pofátlan Fidesz-maffiatag Kubatovtól. Képzelem, Baranyi Krisztina, hogy berezelt. Ahogyan én is, mertmajdmég nem írhatok a Fradiról többet. …és ettől rögvest a falnak megyek ijedtemben. Tényleg Kubatov, ennyire hülyék lennétek?

Az önök véleménye

Légy szervilis idióta és vakon kövesd a kedves vezetőt, előbb-utóbb majdcsak kineveznek. Űrkutatásért felelős miniszteri biztos. Annyira kell az ilyen nekünk, mint mókusnak az erdőtűz. Miközben Európa legcsóróbb országa leszünk pillanatokon belül. (Kókusz)

Drága Űrbiztos Asszony! 49-ben születtem, (boomer vagyok) de itthon mindenért meg kellett küzdenem. Hogy sok, vagy kevés, amit elertem, nem tudom. De gondolom, amit elértem és sokat el is vesztettem belőle (mert sok volt az irígyem) néplélek, és szélességi, hosszúsági fokfüggő. De hogy T. Asszonyság fejében van az az Űr, az Biztos. (anima)

No és mit adtak a prágai operában? Szotyit? Pálinkát? Esetleg a „Tolvaj szarka” volt műsoron? Kevlárral bélelt páholy is van? Ne tessék Anikót asszonyt cikizni, tessék inkább elképzelni nagyestélyiben Áhhhhhhhhhh! Naugyehogyugye? (Judit)

Az én véleményem szerint igen nagy sikert értek el abban, hogy egyre jobban utáljuk egymást. Ha nem is személy szerint minden külhonit, de személytelenül az egész bagázst, akik beleszólnak az életünkbe, mikor nem itt élnek, nem itt adóznak, nem ők szenvedik meg annak a pénznek a hiányát,  amit orbánék oda ömlesztenek, miközben itt egyre nagyobb a szegénység. (Transzporter)

Így írtunk mi

Kultúrszomj

Itt mindenki teljesen kretén?

Penetráns szemfényvesztés

Megtörve

A kormány szerint a diaszpórában élők és az anyaország kapcsolata szorosabbá vált

Mari néni 400 milliárdja

Beteg magyarok

Ének a hosszú télhez

Countdown

Az űr is a levegővel van összefüggésben valahogy, és a klíma is, mert egyikbe sem lehet alagutat ásni a határkerítés alá

A nap kommentje:

Elképzeltem, a Mi Kis Falunk (RTL) kap egy jelentős összeget. Én nem a polgármesternek, hanem a kocsmáros nőnek adnám. Civileknek. Jogokkal együtt. Magától éledne a falu. Ott dől el a siker, hogy kinek a kezébe adják a pénzt. Mert nincs annyi esze a népnek, hogy megfelelő polgármestert válasszon. (K. Lajos)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.