Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az elmúlt egy év 4.

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Megint elmúlt egy év Orbán kormányzásával Magyarországon. Azt természetesen mindenki maga dönti el, hogy jobb vagy rosszabb lett az élete a 365 napban. A mi – szubjektív – összeállításunk nem a reményt tükrözi. De hát erről írtunk mi. Tallóztunk az írásokban. Emlékezzünk együtt!

Lex szex Borkai álnéven?

Tóth Ilona (október 9.)

Tessék mondani, mit csináljak, hogy amikor találkozom a Borkai úrral, és meghánynánk, -vetnék városunk sorsát, akkor ott úgy előttem álltában ne a meztelen segge és egyéb nem kimondottan hivatali mozgásai jussanak az eszembe?

Az bizony eszembe jutott, hogy 2010-ben az ön hű seggnyalói, a Lázár János meg a Kocsis Máté beadtak egy alkotmánymódosítási javaslatot azért, mert a Borkai alezredes úr másként nem lehetett volna polgármester, mert akkor Győr fideszes polgármestere, 2006 szeptemberéig a Béri Balogh Ádám Honvédelmi Középiskolát és Kollégiumot igazgatta – alezredesi rangban. Szóval a régi passzus úgy szólt, hogy ne lehessen képviselő, polgármester, semmi se az, aki öt éve még katona volt vagy rendőr. Lett is zűr meg zavar meg vita, mert a törvény szerint 5 évig nem lehetett volna polgármester, de a szélsőjobbról tolakodó Kocsi Máté kapcsolt, hogy az 5 évet át kell írni 3 évre. Így született meg  2010.07.12-én a történelmi T/676-os  törvényjavaslat.

Nem jött be a megtiszteltetés

Borkait akkor a HVG kérdezte meg, hogy van-e összefüggés a módosítás és a között, hogy 2006-ben szerelt le:

Nem tudom. De amennyiben van, az megtiszteltetés számomra. Ez esetben – ha a választópolgárok ismét megválasztanak – tudom folytatni azt a munkát, amelyet Győrött 2006-ban elkezdtem. Az elmúlt négy év eredményei után hasonló sikereket szeretnék elérni. Egyébként az alkotmánymódosítás tervezetében az „öt év” nem volt kőbe vésve: fölmerült kevesebb is, több is. Végül is a három év lett a végső változat.

Az lett a lex Borkai. Így lett ő polgármester. Érdeklődnék a miniszterelnök úrtól, hogy akkor most hogyan nézzünk a Borkai úr szemébe, hogy ne röhögjük el magunkat, amikor megjelenik a szemünk előtt a lengés gyakorlata, vagyis amikor lóg a szeren. Meg aztán konkrétan az is érdekelne, hogy minta lesz-e a Borkai úr, esetleg készül-e egy újabb alkotmánymódosítás lex szex Borkai álnéven? Ne hagyjon bennünket a bizonytalanságban, mert nekünk vasárnap be kell húzni a farkunkat, vagy kinek mi jutott, de leginkább az ikszet.

Majdnem igaza van, miniszterelnök úr! Minden tisztességes és felelősen gondolkodó magyar ember szavaz. De nem a Fideszre.

Orbán  Viktor gyűlöli az országot

Edgar Swan (november 4.)

Az bazdmeg! Győzni akarnak. Megkaparintani mindent. Nem dolgozni, nem szolgálni. Győzni. Győzni azon az áron, hogy megtámadják a fél országot. Győzni, mert kell a pénz, kell a narkó, kellenek a kurvák, kell a luxus, kellenek az uniós milliárdok, kell a TEK, a rendőrség, a legfőbb ügyész, az ÁSZ, az Alkotmánybíróság védelme. Hogy lehessen tovább rabolni, hogy el lehessen taposni ezt az országot.

Mert Orbán gyűlöli az országot. Ha nem gyűlölné, nem adta volna el Putyinnak, a kínaiaknak, a német gyárosoknak. Ha nem gyűlölné, nem pusztítaná, nem fosztaná ki és nem támadná meg az ország népét.

Azt mondja a fideszes plakát, hogy MINDENKI kommunista, aki nem a megélhetési náci kormánypártra szavaz. Mindenki.

Soha a büdös életben nem szavaznék bűnözőkre. Soha. De tudjátok mit? Otthon keressétek a kommunistákat. A milliárdos bányatulajdonos fatert kell megkérdezni. Bár ő sem fog tudni válaszolni arra, hogy milyen kommunistának lenni, mert soha nem volt az. Megélhetési kommunista volt, ócska propagandista, mint a fia. Ezek tények, ahogy az is tény, hogy ezek a gazemberek el fogják pusztítani az országot. Ha engedjük.

Polt Péter az állampárti korrupció őre

Molnár Bálint (november 5.)

Polt Péternek és Handó Tündének bejött az élet. Előbbi 9, utóbbi 12 évig őrködhet a maga helyén a magyar jogállamiság  fölött. A legfontosabb megállapítás ezzel kapcsolatban, hogy ha esetleg az elkövetkező kilenc évben a Fidesz elveszítené is a parlamenti választást, ezek a helyükön maradnak. Ez pedig nem csupán azért probléma, mert a fent nevezettek eddig is rengeteg alkalommal bizonyították (pláne Polt Péter okozott már annyi kárt, hogy évtizedekbe kerül majd kiheverni attól számítva, hogy valaha belebukik a disznóságaiba, értsd: ha elfogy mögötte a fideszes kétharmad), hogy a hivatalukat nem képesek és nem is hajlandóak pártatlan, független közszolgaként betölteni, ezzel szemben kifejezetten fideszes pártkáderként működtek…

„…Mert ugyanis ez a 9, illetve 12 év rendkívül hosszú hivatali periódus, az ennyi időre szóló kinevezések annak a rendszernek sajátjai, amely kizárólag bebetonozni akarja magát. Tehát miközben Handó Tünde a vele és önkényeskedésével szemben kritikus bírók meghurcolásában szerzett érdemei elismeréseként januártól alkotmánybíróként felügyelheti, hogy Magyarországon betartják-e a férje által fércelt  alaptörvényt, Polt Péter kezében a sikaronggyal, újabb kilenc súlyos évig őrködhet az állampárti korrupció gördülékenysége fölött. Magyarországon még nagyon sokáig az lesz a bűncselekmény, amit ő annak tart, még nagyon sokáig csak abban az ügyben kell nyomozni, amire ő rábólint. És ő arra bólint rá, amire a felcsúti stadion díszpáholyban a miniszterelnök is rábólint. (…) Nem tudom, hogy véletlen-e vagy szándékos az, de ugyanezen a napon fogja felfüggeszteni a „parlament” Varjú László mentelmi jogát azért, mert Polt szerint a smasszerek által letepert képviselő erőszakot követett el az MTVA székházban. Nem tudom, megalázhatná-e jobban a kormány az ellenzéket annál, minthogy ugyanazon a napon függeszti fel egy képviselőjük mentelmi jogát, és nevezi ki újra az ezt levezénylő főügyészt újabb 9 évre.” (Hadházy Ákos)

Nem fogom felsorolni Polt Péternek a nincs itt semmi látnivaló tárgykörbe tartozó ténykedéseit, de Rogán Antal vesztegetési ügyétől Kósa Lajos 1300 milliárdos csengeri kalandján át, az Elios-ügytől a moszkvai magyar nagykövetségen működő vízumgyárig hosszú és szomorú a lista. Ez pedig nem azért van, mert az ellenzéknek vagy nekem semmi nem elég jó, hanem mert ezek a súlyos félrenézések nem csak a jogállamot ássák alá, hanem a valaha független intézményekbe vetett közbizalmat és korrupció megítélésével kapcsolatos mentalitást is súlyosan roncsolják. Ha ugyan van még valami roncsolni való rajta.

Hatalmas pofonba szaladtak bele

Lázár Gergő (november 11.)

Október 13-án a Fidesz hatalmas pofonba szaladt bele, amikor is elvesztette az ország fővárosát. És nem elég, hogy a főpolgármester a kormánypárt által szinte mindennek beállított Karácsony Gergely lett, de még a város kerületeinek többségében is ellenzéki jelöltek győzedelmeskedtek. Ezen felül a megyeszékhelyek egy részének elvesztése is érzékenyen érintette a NER rendszerét, amely a választások óta eltelt időben jól láthatóan gyengülni látszik. Erre most egy újabb pofonba szaladt bele a Fidesz, ami Orbánnak és pártjának biztosan nem hiányzott, annál inkább a magyar emberek többségének.

A változás októberben megkezdődött. Egy olyan változás, amelyre több mint egy évtizede vár a magyar társadalom. Az ellenzéki pártok végre képesek voltak összefogni, hogy egyetlen jelöltet indítsanak a Fidesz jelöltjével szemben. Persze nem mindenhol vált be a recept és nem minden párt volt hajlandó tartani magát az egyezséghez, de többségében mégis sikerről beszélhetünk. A parlamenti választások bő 2 év múlva következnek, ami elegendő idő lehet ahhoz, hogy a városokból kiinduló ellenállás komoly csapást mérjen Orbán Viktorra és kormányára. A sokáig legyőzhetetlennek hitt uralkodó belátható időn belül kénytelen lesz elfogadni – még ha ez nem is fog egykönnyen menni -, hogy csillaga leáldozott.

Kipirosodtak az ellenzéki városok

Jászberény és Szekszárd tökéletesen megmutatta azt, hogy tegyen bármit a kormány kampánygépezete – szavazatvásárlás, fenyegetések, krumpliosztás stb – a városok lakói ébredeznek mély álmukból. A szellem kiszabadult a palackból, egyre többen merik végre elhinni, hogy Orbán megbuktatható. Persze nem fog ez ennyire könnyen menni, hiszen a miniszterek elnöke nem fogja könnyen adni sem a hatalmát, sem a maffiarendszere által kiépített hálózatot. A Polt, Pintér és Handó-félék biztosítják azt, hogy Orbán keze mindenhova elérjen, ezek az emberek még bukása esetén is maradnának ahol vannak, ezzel továbbra is életben tartva Orbán szellemét. Itt nem elég a rendszer leváltása, teljes nagytakarításra lesz majd szükség, ahol minden egyes kollaboránst felelősségre kell vonni azért, amit tett ezzel az országgal. Minden ellopott millióért és milliárdért felelniük kell, máshogy nem megy.

Ez is történt még:

  • Október 13. Önkormányzati választás.
  • Október 19. Bayer Zsolt kezdeményezésére szimpátiatüntetést tartanak a budapesti Olasz Nagykövetség előtt a bevándorlásellenes Liga-párti belügyminiszter, Matteo Salvini mellett.
  • December 3. A magyar parlament elfogadja a Türk Nyelvű Államok Együttműködési Tanácsa magyarországi képviseleti irodájának budapesti képviseletéről szóló törvényt. (A törvény többek között tartalmazza az irodák és személyzetének jogállását, kiváltságait és mentességeit.)
  • Október: A NATO Parlamenti Közgyűlése egyhangú szavazással – alelnökévé választja Mesterházy Attilát, az MSZP korábbi elnökét. (Személyében az első magyar tölti be ezt a vezető pozíciót.)
  • November 15. Megnyitják a Puskás Arénát. (Az uruguayi labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte a magyar csapatot.)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.