Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az elmúlt egy év 2.

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Megint elmúlt egy év Orbán kormányzásával Magyarországon. Azt természetesen mindenki maga dönti el, hogy jobb vagy rosszabb lett az élete ebben a 365 napban. A mi – szubjektív – összeállításunk nem a reményt tükrözi. De hát erről írtunk mi. Tallóztunk az írásokban. Emlékezzünk együtt!

Ki és hogyan lehet afroamerikai?

Edgar Swan (április 9.)

Ebbe a nagyüzemi diliházba szervesen illeszkedik Ókovács Szilveszter a folyamatos megmondásaival – alighanem ez volt az ára a főigazgatói székének, rendszeresen meg kell írnia a propagandakanálison, miért hülye mindenki, kivéve a drágajóminiszterelnökurat és kormányt. Ez a kedves, szép, gerinces ember ráadásul annyira agyafúrt, hogy az valami egészen csodálatos, fantasztikus és egyáltalán. Megminden.

Van ugye – illetve fizikailag már nincs, sajnos csak volt – egy George Gershwin nevű zeneszerző. Ő egy orosz zsidó családból származó amerikai zseni volt és írt egy operát Porgy és Bess címmel. Gershwin halála után a jogutódok úgy rendelkeztek, hogy csak abban az esetben lehet bemutatni az operát, ha afroamerikai énekesek adják azt elő. Magyarországon viszonylag ritka az afroamerikai származású ember. De aki mégis az, az valószínűleg az utolsó szálig istenáldotta zenei tehetséggel bír, ezért az Állami Operaház tagja.

Történt ugyanis, hogy az Operaház készülgetett a Porgy és Bess bemutatójára. Gyakoroltak, tanultak, próbáltak és igazából tojtak arra az aprócska, ám megkerülhetetlen tényre, hogy törvénytelen, amit csinálnak. Ugyanis a szerző vagy a jogutód akár azt is kikötheti, hogy csak albánul adható elő a darab és azt is, hogy csak afroamerikaiak szerepelhetnek benne. És ezt a kikötést be kell tartani. Pont. És itt jön a képbe a magyar gógyi. Ókovács aláíratott egy nyilatkozatot az operaénekesekkel, hogy ők bizony büszke afroamerikaiak. Gond letudva, máris be lehet mutatni a darabot. Legfeljebb majd per lesz belőle, de semmi probléma, Ókovács szerint úgyis ők fognak nyerni.

Ez az agyafúrt, csavarintos észjárású hazafi akaratán kívül bebizonyította, hogy a meztelen csiga némely honfitársunkhoz képest feltétlenül gerinces lény. Komolyan, mi a valószínűsége annak, hogy az Operaház 15 afroamerikai énekessel büszkélkedhet? Már azon kívül, hogy a világon semmi. Van ugyan néhány nem magyar hangzású név, például Alexandru Agache, aki Kolozsváron született vagy Alexandru Aghenie Moldáviából és van néhány olasz csengésű név, de nyugodt lélekkel merem állítani, egyik sem afroamerikai.

Fél kilós patkány a beteg fején?

Lázár Gergő (május 14.)

Az egész ország egy bolondokházává változott, ahol minden baj okozója Gyurcsány Ferenc, aki az elmúlt 10 év előtti elmúlt 4 évben mindent tönkretett, vélhetően az elkövetkezendő egy évszázadra. Az még csak egy dolog, hogy baromságokat beszél ismét a kormánypárt, de hogy még az egészségügy helyzetét is sikerült a bevándorlással összekapcsolni, azért az már nem kis teljesítmény. Az Afrikából érkező menekültek – akik hazánkba egyébként már átutazóba sem érkeznek évek óta – vélhetően nagyobb eséllyel élnének túl egy műtétet Ghánában, vagy Szenegálban, mint valamelyik hazai kórházban, ahol, ha szerencséje van az embernek, egy szakképesítéssel nem rendelkező rezidens által elvégzett műtét közben nem szakad egy fél kilós patkány a fejére.

Ma Magyarországon egészségügyi válsághelyzet van, amelyet már sok, a szakmában dolgozó szakember is megerősített, ennek ellenére nem tesz eleget a kormányzat ahhoz, hogy a helyzet elegendő mértékben javuljon. Az orvosok és nővérek továbbra is elhagyják Magyarországot, vagy egyszerűen csak a szakmájukat, hiszen képtelenek abból a fizetésből megélni, amelyet számukra biztosítanak. Háziorvosok százai hiányoznak országszerte, miközben a kormány legnagyobb problémája továbbra is Gyurcsány Ferenc, a menekültek és Soros György. Hogy eközben magyarok ezrei halnak meg úgy, hogy normális körülmények között még bőven velünk lehetnének, a családtagjaikon kívül senkit sem érdekel. A kormányzatot legalábbis biztosan nem.

Egy-két halott, sebfertőzés, elmaradt műtét, akkor mi van?

Tóth Ilona (május 30.)

Most jön a csúcs! Az oktatásban 325 ezer, az egészségügyben 340 ezer forint volt a márciusi átlagkereset. Hogy a büdös francba lenne már pénzhiány az egészségügyben: robog a gazdaság, Kásler miniszter úr pedig olyan gatyába rázta a kórházakat, amilyen még Orbánnak sincs. Jól van, egy-két halott, sebfertőzés, várakozás, elmaradt műtét belefér. Azért gondolni kell a sportoló ifjúságra is, kell stadion meg műfüves pálya a legszegényebb településeken is.

Meg kell fizetni az ápolókat, az orvosokat; ha azt a húszat, akkor azt a húszat – hadd lógjon ki a belük. Nekik is. Csak akkor azt nem tudom, hogy miért ment mostanában kettő orvos ismerősöm – a többi ezer után – Írországba, Norvégiába. Erre is van magyarázat: jobb lehet arrafelé a klíma Áder nélkül; meg az írek vidám népség, szeretnek táncolni, zenélni. Átlagos hangjukkal hódítják meg a magyar orvosokat. Szerintem, önök is nagyon jól élnek, nem is reklamálnak, hogy mennyi milliárdot cseszett el a kormány azért, hogy a nagyon szegények és a Mészárosok és egyéb Orbán-burzsujok pénzéből kijöjjön az átlagfizetésünk. Úgy vagyok ezzel, mint az egyszerű kereskedő, aki azt állítja, hogy a korcsolya eladásának téli átlaga sokkal magasabb, mint kánikulában. Okos, megfontolandó tény.

Van még két hírem. Egy jó, egy rossz. A minap olvastam. A jó: a migránsok elmentek Magyarországról. A rossz: az önkormányzati választásokra visszajönnek.

Az állami szarkáknak honnan van bátorságuk?

Molnár Bálint (június 3.)

Tehát hogy micsoda? Anyagi érdekektől vezettetve haldoklik a Nyugat? Hát ezeket a felsorolt/fel nem sorolt kreatúrákat mégis milyen tetves érdek vezérli az anyagin kívül (!), ami miatt évek óta szívják az ország vérét? Nekem úgy tűnik, hogy valójában ez a halál kultúrája, Kövér. Hogy egy sehonnai, felkapaszkodott família és a slepp anyagi és hatalmi érdekektől vezérelve, a Kövér Lászlók elengedhetetlen bűnsegédletével kifosztanak egy országot, és közben még a pofájába is vágják, hogy milyen kurva fontos a lelki közösség, a kereszténység, a nemzet, a haza. De érdekes, hogy a felsoroltak és fel nem soroltak közül egyik sem próbált meg a nagyfene lelki közösségből megélni és félreállni a közpénzek útjából, hogy esetleg más is odaférjen. Aki nem a klánból való és ért is valamihez. Ha nem lopnának, mint a szarka, akkor is elhányná magát az ember ettől a cinikus, hányásszagú dumától, de így… nem is értem, hogy egyáltalán honnan van bátorságuk? Ja, mert Székelyföldön bármit lehet mondani, úgyse pofáznak vissza.

A lényeg, hogy mimagyarok továbbra is a Kárpát-medence legerősebb nemzete vagyunk (via Rétvári). Valóban. És jóllakunk a propagandával…

Palkovics László, a végrehajtó

És végül a lényegről is: miután a Palkovics nevű végrehajtó révén, a kiszivárgott tervezettel bizonyíthatóan, a kormány azon ügyködik, hogy erővel elvegye az MTA 15 kutatóintézetét, az Akadémiát pedig vagyona átadására kényszerítse, tegnap délutánra Szabadságot a tudománynak! Szabadságot az Akadémiának! jelszóval tüntetést szervezett az Akadémiai Dolgozók Fóruma. Az Index tudósítása szerint körülbelül ötezren vettek részt a tiltakozáson. Nem volt titok, már korábban is elmondták, hogy a teljes politikai irányítástól tartanak, amennyiben demokratikus országokban nem annyira jellemző, hogy kormányhivatalnokok döntenek a kutatásokról, a kutatói munkáról. És ebben nem az a hír, hogy mindössze ennyi embert érdekel a tudományosság fellegvárának beszántása, politikai letámadása, hanem hogy a propagandista, a pénzért bármit leíró, pénzért bárkit bemocskolni, bárkinek nekimenni hajlandó, erkölcsi fölényben szenvedő költő mit képes összeokádni egy ilyen esemény kapcsán. Tényleg nekem sül le a bőr a pofámról.

Önmagukat ünneplő paraziták

Edgar Swan (június 17.)

Vámpírok bálja. Az élősködő vérszopók ünnepelnek. Önmagukat ünneplik. A valódi, véres diktatúrát megéltek jönnek és boldogan szolgálják ennek a diktatúrának a kiépítését. Vetik a betűt és aratják az érte járó pénzt, szemük sem rebben, hiszen ez nekik jár. A szolgálataikért. A szabadság hazug jelszavával dajdajoznak a kíméletlen, bosszúszomjas kisember pusztítása nyomán. Önmaguktól meghatódott, saját bűzös hazugságaiktól könnyes szemű udvaroncok zenélnek és táncolnak fékevesztetten a mások áldozatán, mások sírján, az ország kihantolt koporsóján.

Történelemhamisító udvari mosónők és a politikai kapcsolataikból magánvagyont harácsoló takonygerincűek hirdetik, hogy ez minden világok legjobbika. És nem hazudnak. Tényleg ez minden világok legjobbika. Nekik az. Egyre duzzadó titkos bankszámlák, luxusautók, kastélyok, celeb feleségek, százmilliárdokból működő propagandagépezet teszi komfortossá számukra ezt a torz jóvilágot. Plakátrengeteg, hazugságtenger, az emberek agyát bombázó reklámok, hajlott és törött gerincek, képmutatás szegélyezi az útjukat. Az utat a gazdagok, a felelősségnélküliek, az érinthetetlenek, törvények felett állók mocsoktól csillogó világába.

Önmagukat ünneplik a paraziták, vidáman tiporva élőn és holton. Hosszú, semmit nem jelentő, értéktelen üveggyöngyökkel csillogósított irományok sorával győzik meg a semmiből semmit nem értő, csak a cselédszálláson boldog híveket, hogy jól van ez így. Szegények mindig voltak és lesznek, de övék a mennyek országa. …Felemelő, szép ünnep. Ezt harsogják azok, akik ráfordították a kulcsot a cella ajtajára és azt üvöltözik kintről, hogy bent a jó, ott biztonságos. Majd ők megvédik a rácsok mögött bámulókat, majd ők vigyáznak, hogy soha senki ki ne nyithassa azt a kibaszott ketrecet. Addig is ők önfeláldozóan kint maradnak a napfényben, zabálnak és lopnak, élvezik azt, amit elvesznek a közösből.

Ünnepelnek a gecik, bált tartanak a temetőben, ropják a hamis zenére és közben tudják, nagyon is tudják, hogy egyszer elrozsdásodik az a zár és kinyílhat a cella ajtaja. Tudják, hogy bármikor ők kerülhetnek belülre és azt nem akarják. Nekik az a jó és csak addig jó, ameddig zárva az ajtó. Addig élvezik, amit összeloptak, összehazudtak. Remélem, már megindult a visszaszámlálás. A sírgyalázóknak, élősködőknek, hazugoknak, rablóknak már nem sokáig húzza a talpalávalót a tehetségtelen, hamisan játszó zenekar.

  • Április 1. Az Országgyűlés elfogadja a Családvédelmi Akciótervet.
  • Május 1. Megszűnik a Bokros Lajos vezette Modern Magyarország Mozgalom (Moma).
  • Május 14. Az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ átadásán Orbán Viktor miniszterelnök és Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa leleplezi a magyar állam által, a Szépművészeti Múzeum számára megvásárolt, Pierre-Auguste Renoir Fekvő női akt című festményét. (A művet a magyar állam 12,3 millió dollárért, vagyis 3,5 milliárd forintért vásárolta meg a maastrichti művészeti vásáron.
  • Május 26. Európai parlamenti választás Magyarországon.(A választást a Fidesz-KDNP szövetség nyerte – 13 mandátumot szerezve. A DK 4, a Momentum 2, az MSZP-Párbeszéd és a Jobbik 1-1 helyet szerzett.
  • Június 1. Erdélybe látogat és felkeresi Csíksomlyót Ferenc pápa.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.