Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Egy szelet szeretet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A jogtalanság a szegénység perverz gyökere. A szegények kiáltása minden nappal erősödik, mégis minden nappal kevésbé hallatszik. 
Ferenc pápa

A Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete és a Segíts a rászorulókon Facebook-csoport karácsonykor sem feledkezik meg a cívis városban élő nehéz sorsú embertársainkról. A több éves hagyománynak megfelelően az ünnep másnapján vendégségbe hívjuk a városban élő szegényeket, a közmunkából tengődő családokat, a magukra maradt kisnyugdíjasokat, az utcán élő honfitársainkat. Kis csapatunk ünnepi menüvel igyekszik – ha csak pár órára is – szebbé tenni a Megváltó születésének ünnepét.

A karácsonyi ünnepi ételosztás kezdete: 2019. december 26., csütörtök, 11:00 óra

Az ételosztás helye: Debrecen, Petőfi tér, az aluljáró előtti terület

A szeretet ünnepén igyekszünk ajándékokkal is kedveskedni a szüleikkel érkező gyermekeknek.

Szeretnénk, ha emlékezetes lenne 2019 karácsonya azoknak is, akiknek nem lesz feldíszített fenyőfájuk, akik Szenteste még annak is örülnek, ha nem hidegben, fázva, dideregve telnek el az ünnep órái. A kis csapatunk anyagi lehetőségei végesek, nem vagyunk gazdag emberek, de tiszta szívvel adjuk, amit pénztárcánk enged. A magunk lehetőségei szerint igyekszünk ünnepet „varázsolni” a Petőfi térre.

Kérünk minden jóérzésű honfitársunkat – ha erre lehetősége van -, akár anyagi támogatással, de akár meleg ruhaneművel, élelemmel, bejglivel, süteménnyel, gyermekjátékokkal, könyvekkel, járuljon hozzá az ünnepi ételosztáshoz. Higgyék el, minden adomány jó helyre kerül, nagyon sok rászoruló ember számára szerezhetünk közösen örömet. Aki szeretne bármilyen módon hozzájárulni a szeretet karácsonyához, az alábbi telefonszámon jelezheti: 52/ 476 405. Mobil: 20/ 460 32 53 vagy 30/ 984 19 63.

Természetesen bárki személyesen is elhozhatja adományát. Karácsony másnapján 10:30-tól megtalálnak bennünket a Petőfi téren. Minden támogatásnak örülünk, jó szívvel fogadjuk. Aki az ételosztásban is segíteni szeretne, hálásan várjuk a segítségét. Ezúton is kérjük, hogy akiknek a környezetében él olyan felebarátunk, akik számára az ingyenes karácsonyi ebéd örömet szerez, segítsenek abban, hogy a meghívásunkról tudomást szerezzenek.

Bízunk abban, több száz magyar embernek segíthetünk abban, hogy ők is érezzék a szeretet melegségét, emberségét.

Szabó Zoltánné

az egyesület alelnöke

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.