Május 8,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Emberkísérlet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 412,710 forint, még hiányzik 2,587,290 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az elmúlt hetekben történtek miatt eszembe jutott, hogy mi miatt is vannak ezek a dolgok, miért hogy halhatnak meg nők gyerekek, és kaphat valaki 3 – igen, jól olvasod – HÁROM évet emberölési kísérletért, ha az áldozat a felesége.

112 segélyhívót nem a 25 év szolgálat után még dolgozni akaró mentős, rendőr, tűzoltó veszi fel, hanem olyan emberek akik soha, hangsúlyozom: soha nem voltak egyik testület tagjai sem, és fel éves gyorstalpalón tanulták meg a „szakmát”…

A gyámügyi előadó már nem diplomás gyógypedagógus, szociális munkás, szociál pedagógus, hanem OKJ képzettséggel ellátott asszisztens. Jó esetben érdekli, mi van gyerekekkel, családokkal, rosszabb esetben ez csak egy munka neki és lesajnálja mi van, 4 órakor koppan a toll és hazamegy és elfelejti az egészet.

A rendőrjárőr túlterhelt, egyik címről rohan a másikra, folyamatos túlórák, emiatt az apró részleteket nem veszi észre nem is tudja hiszen örül, hogy nem esik össze a fáradtságtól.

A nyomozók 60-70 aktával lavíroznak, néha összekeverik a sértettet a tanúval, még szerencse, hogy azt soha, ki a gyanúsított. Túlóra-hegyek, mert nincs elég járőr így rendezvényre is járnak biztosítani, a családot talán vasárnap látni fogják.

Az ügyészt minden oldalról nyomják, hiszen statisztikailag mindennek rendbe kell lenni hiszen a családok éve van… na de különben is, múltkor Dr. Kiss ment el ügyvédnek mert az mégiscsak jobb pénz.

És így hal meg egy család, így képzeli egy nő, hogy ha a férje kalapáccsal szétveri a fejét, attól meg jó apa. Aki tehetett volna valamit, az egyik sem figyelt rá vagy mert nem ért hozzá vagy mert nincs ideje, főleg ha az áldozta is elhiszi, ő volt a hülye, mert miért hagyta a vak komondort az út közepén, persze hogy elesik benne…

Azt nem mondom, hogy Magyarországon a vérkeresztény pártok szerint a családon belüli erőszak a nők és a gyerekek véresre kínzása oké, de mégis úgy néz ki, sőt egyszerűen intézményesítése van az áldozat hibáztatása.

Egyszer úgy szeretnék olyat olvasni, hogy végleg eltiltották, soha nem láthatja, a közelébe sem mehet és megmarad egy asszony, egy gyerek.

Majd a jól képzett szakember gárda segít a nőnek lelkileg talpra állni és újra egyenes derékkal áll ki magáért és másokért is.

Tudom, hány éves is vagyok és meg hiszek a mesékben??? Igen, mert ha nem, akkor …

K.B.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.