Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Meddig lesz még ennyire elfogadott a családon belüli erőszak Magyarországon?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Közeledik a szeretet ünnepe, a karácsony, a híradásokból mégsem ez látszik az elmúlt napokban, hetekben. Ugyan kormányzati szinten adogatják át egymásnak a különféle díjakat és lehet, hogy majd a nyugdíjasok is kapnak egy kiló szaloncukorra valót, mégis valami teljesen mástól hangos a sajtó mostanság. Csak az elmúlt pár hétben több olyan eset is történt, amikor az élettárs – minden esetben férfi volt – fogta magát és megölte a párját és/vagy közös gyermekeiket. Olyan esetek ezek, amelyek sokszor megelőzhetőek lettek volna, ha a szabályozás megfelelő lenne, plusz a bántalmazottak nem félnének a rendőrséghez fordulni segítségért. Ebben az esetben nem feltétlenül az egyszerű járőröket érdemes elővenni, hiszen ha nem történik hivatalos feljelentés, ők szinte semmit sem tehetnek azért, hogy ne történjen tragédia órákon, napokon belül.

Ezek a magyar férfiak – nem kell itt migránsokkal riogatni senkit – halomra gyilkolják a magyar nőket, és noha a legtöbb esetben végül rácsok mögött kötnek ki, ezzel már nem lehet jóvá tenni azt, amit cselekedtek. A meggyilkolt gyermekeket és nőket egyetlen bírósági döntés sem hozza már vissza, és az ő rokonaik fájdalma sem fog megszűnni csak azért, mert a gyilkos rácsok mögé került. Valamin változtatni kellene, méghozzá sürgősen, ugyanis egyre nagyobb probléma idehaza a családon belüli erőszak. Ez persze eddig sem volt másként, hiszen az alkoholisták magas számával egyenes arányban növekszik a családon belüli erőszak, mint ahogy a féltékenységből elkövetett bűncselekmények száma sem igazán csökkent az elmúlt években csak azért, mert épp a családok éveit tartjuk.

A probléma súlyos és ha a kormányzat – nem csak a mostani – valóban törődne a magyarokkal, már régen előállt volna valamivel, ha nem is megoldással, de valamilyen változtatással, ami javíthat a helyzeten. A rendőrök a legtöbb esetben egyszerűen tehetetlenek, hiszen ha a bántalmazott nem kíván feljelentést tenni, az ő kezük is meg van kötve. Ez pont nem az a történet, ahol a politikai beállítottság bármit is számít, ezért itt nem is érdemes felhozni a rendőrök kormányhoz fűződő viszonyát. Teljesen mindegy, hogy jobboldali vagy baloldali beállítottságú férj veri a feleségét, mindenki segíteni szeretne. Noha a törvények ezt lehetővé teszik, mégsem ennyire egyszerű a helyzet. Sok bántalmazott egyszerűen egyedül érzi magát a problémájával. Nem bízik meg a rendszerben – sokszor nem ok nélkül –, ezért inkább tűr és tűr, egészen addig, ameddig már nincs tovább.

Ez történt tegnap Mélykúton is, ahol egy férfi megölte élettársát, majd magukra gyújtotta a házat. Mint az a híradásokból kiderült később, a nő órákkal a gyilkosság előtt felkereste a rendőrséget, és elpanaszolta, hogy barátjával – aki ideiglenesen lakik nála – megromlott a viszonya, féltékenysége miatt vitatkoznak, és a férfi többször megfenyegette, ezért azt szeretné, ha elhagyná a házát. Mivel azonban fizikailag nem bántalzmazta őt, ezért a rendőrség szerint nem kérte semmilyen eljárás megindítását. Ez a döntés végül az életébe került. Amennyiben igaz az, amit a rendőrség állít, úgy ők nem hibáztak, hiszen nem tehettek semmit. A nő feljelentése nélkül tehetetlenek voltak, ami még inkább megkőrdőjelezi a rendszer működését. Nem egy és nem is két hasonló eset volt már nem csak a történelemben, de az elmúlt hetekben, hónapokban idehaza. A rendszer újra és újra befuccsolt, ezzel emberek halálát okozva.

Győrben 5 nappal ezelőtt kettős tragédia történt, ahol szintén az apa mészárolta le a saját gyermekeit, hogy aztán később magával is végezzen. A frissen szabadult férfi korábban azért került börtönbe, mert féltékenységből megpróbálta egy kalapáccsal agyonverni a feleségét. A férfi jó magaviselet miatt korábban szabadult, hogy aztán az egyik látogatás alkalmával lemészárolja gyermekeit. Az anya a kalapácsos támadás ellenére is vitte a börtönbe gyermekeit, hogy találkozzanak apjukkal, sőt, valamiért jogosnak érezte a bíróság, hogy biztosítsa a láthatást egy olyan embernek, aki megpróbálta megölni feleségét. Ez vajon mennyire normális? Az ember ilyet nem véletlenül tesz, nem egy pofon csattant el évekkel ezelőtt, hanem egy kalapács sújtott le az éjsazaka közepén, gyilkossági szándékkal. Komolyan azt hitte valaki, hogy ez soha többet nem fog előfordulni? Mégis mitől változott volna meg a férfi?

Lehet, hogy az ott lakók nem láttak semmi furcsát a férfin – azt mondták soha nem gondolták volna, hogy képes lehet ilyesmire –, de a feleségének tisztában kellett volna lennie azzal, hogy mire képes a férfi, ugyanígy a hatóságok is, amelyek foglalkoztak az üggyel. Ez a rendszer rossz. Nem megvédi a gyermekeket és nőket a családon belüli erőszaktól, hanem teljes mértékben kiszolgáltatja őket. Évente több tucat gyermek és nő hal meg a saját apjuk/férjük keze által, mégsem kíván ezzel érdemben foglalkozni senki. Arra van lehetőség, hogy gyorsan törvényt módosítsanak egy 22 éves még egyetemet sem végzett lány helyettes államtitkári kinevezése miatt, de arra már nincs, hogy megváltoztassák a családvédelmi törvényeket. Ez is jól mutatja, hogy a valóságban mennyire is számít Orbánéknak az emberek sorsa.

Az elmúlt hetek esetei nem egyediek és fel kell készülni arra, hogy bőven lesz még hasonló(k)ra példa a jövőben is. Ameddig nem változtat végre valamelyik kormányzat a törvényeken, valamint a segítségnyújtás lehetőségein, addig egy anya és a gyermekei ki lesznek szolgáltatva a férjük/apjuk viselkedésének. A menekültekkel szembeni gyűlölet szítása sokkal fontosabb, mint a magyar állampolgárok élete. Micsoda meglepetés.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.