Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Látlelet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Biodómesztikált biztonsági amatőrök az Állatkertben. A Városligetben idilli dili, fürgebőrbe kötve. Kovács Zoltán országmárka lettenye. A sosem késő MÁV-ot – egy falmelléki felmérés szerint -imádja az utazóközönséges. Újabb és újabb, jobb és baloldali, valamint pártfüggetlen politikusi seggek bukkannak elő az internet homályából, emlékeztetve a Nagyérdeműt arra, hogy a hatalom a pénzről és a szexről szó lá ti dó. Alányúlás, benyúlás, kinyúlás, lenyúlás, füstölt nyúljával készült pacal. Zseb- és hasfelmetsző kereszténydemokraták adventi öröm- és imalánca. Faarccal a 6-os metró felé! Időzített bombahír: valagutak a határkerítés alatt. Az ismert beszólótáncos egy szírtelen mozdulattal harakirit követel. De Mata Hari leszólja:  – Ne hari, de nem oda Buda! 

A politikai mirelit fel nem enged. Ott ahol zúg az a négy golyhó, ott ahol nevetni NO! Valaki gránátalmát dobott a sorosista ellenzék széklázára. A hőst a kormány saját agyhalottjának nyilvánította, és rendelkezett helyettes államtitkárrá történő kinevezéséről. Magándácsák épülnek fel, közerkölcsök le. Stadionok már ott is betonzanak, ahol nincs is focicsapat. Ritka búza, ritka árpa, ritka Roszatom. Osztom, ameddig oszthatom. Szájtzár a horizonton. „A Jövő elkezdődött!” 

Kiosztották az idei költészeti íjakat. A Köztársaság Aranyköpésekkel Díszitett Hisztikeresztjét a rímsoviniszta Varró Dániel nem kapta meg. Helyette Matolcsy György örülhetett annak, hogy még mindig van amit elköltenie. Vezető hír a TV2-ön: Meleg ételt vacsorált a megfagyott hajléktalan! Az idei szezonban ők már 37-en nincsenek közöttünk. Énekét dünnyögi a nincstelenség. Pompadourrdefekt. Kvízkérdés: melyik kaszinóvárosba vagy turistaparadicsomba szállt el legutóbb a honvédségi orbánrepülő?

Fantazmagora. A Valóság és a Képzelet párharca folytatólagos. Hátizsákbamacskás fiataljaink ki, kispénzű nyugati munkavállalók tömege be. De legalább nem ütköznek össze menetközben.

Hóhullás nullazsák. El nem ismert klímaváltozás harcol a jogaiért. Róka fogta csukamájolaj. Péniszhalak minden mennyiségben. Kaliforniában. Is. Élnek, mint a dal a vízben. Már nem elég magyarnak lenni – JÓ MAGYARNAK kell lenned. Hogy még ezt is el tudd fogadni.

A Nagyvezír éljen jár. Elementáris kitolóerővel bír. Ő itt a főúr. (– Kérek egy létlapot!) A buborék a szódavízben. A világ közepe. Lenyűgöző, mint vakablakban a panoráma. Az ölünkbe pottyant demokrácia kiszolgáltatta az országot a gazfikcióknak. Jött egy ilyen abszolút gátlástalan manusz, és máris védtelenek vagyunk.

A bírság meghozta az ítéletét. Megint megrázta az agyhumor pofonfáját. A konkrét nemadózókkal kapcsolatban a NAV nem adhat ki információt. A kinemadatási eljárás alatt az ország kirablása zavartalanul elfolyik.

Az Adóhivatal és a bíróságok épületeit Mátyás feketeseregei védik. Az országban ez a Matyi – a Korwin – a király. Van egy társuralkodója is, a Mutyi. Kedves három királyok, jóéjszakát kívánok!

Reggelre van az már négy is! Lábgomba-mód szaporodnak.

A telekszomszédom az iskolapadnál jobban kedvelte az iskolapadlást. Van két ikertestvére – a hungarikumisz és a hungarocella – valamint egy nővére is, aki sarkkutató. Nem a Spitzbergákon, hanem a Rákóczi téren. A rögvaló, családi kiszerelésben. Ez persze nem tartozik ide, de legalább jól odamondtam-tam-tam.

A parókia parókát húzott. A pap szállóigét hír, de tett. A templomban megszólalt a Sztálin-orgona: a katyhusa. Az Ave Maria csőtorkolati sebessége‎: ‎360 m/s. Delhusa, a szegény Gjoni és árnyika kikéri magának, hogy hírbe hozták Katyával. Rastsvetali iabloni i grushi…

Nyakatekerészeti mellfekvenc, smicisapkában, szöges cipőben és ellentétben. A felültetett közönség síri csendben ül a kakasüllőn. A térköz-ellenség, Loboncz Géza színpadra beesett arccal rezzenéstelenedik. In memóriám élénken él emléke. Üldöz az asszociatív humora. – Géza, te bitang, miért hagytál magunkra utalva?!…

Néma hastaps.

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.