Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Szép világ jön majd rám! Csak egy baj van, amivel nem számoltam

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kedves eddig velem egy platformon lévő ellenzéki barátaim! Ezúton szeretnék mindenkitől érzékeny búcsút venni. Komoly döntést hoztam meg a minap. Belépek a Fideszbe! De nem ám kiló krumpliért szavazó közkatonának! Francokat! Én nagyobb babérokra török, és egyenesen a közép- illetve a felsővezetést célzom meg. Döntésem meghozatalában (nem feltétlenül ebben a sorrendben) az alábbi szempontok játszottak szerepet.

1. A Fidesz támogatja az ifjúságot, soha nem tapasztalt lehetőségeket kínál nekik, hogy álmaikat e kis hazában valóra tudják váltani. Nos, az én legkisebb gyermekem, ugyan már kissé túlkoros, mert már a 25. életévét tapossa, de a diplomája még nincs a kezében, így elképzelhető, hogy Fidesz tagságom esetén neki is leesne egy államtitkári állás vagy valami hasonló. Aztán a másik két gyerkőcnek is rendben lenne valami jól jövedelmező pozíció. Nem baj, ha nem értenek a beosztással járó munkához. Majd beletanulnak. Elvégre gyakorlat teszi a mestert! De az se lenne megvetendő, ha a továbbiakban ők is részesülnének a költségtérítésből, ami ugye nekem, mint felsővezetőnek alapjogon járna. (Persze, csak ha Áder János ezt nem ellenzi.)

2. Én beismerem, túl nagy a po… a szám. Kénytelen leszek fideszes képviselőnek állni, ha hallatni szeretném a hangom. Merthogy ellenzékben ezt már buktuk. Fideszes politikusként viszont simán sértegethetnék bárkit, mert nálam lenne az erkölcsi fölény.

3. Fideszesként gondom még a titoktartásra se lenne, nyugodtan, bátran teregethetném ki a gyerekekkel kapcsolatos információkat, legfeljebb az EP-be nem megyek, mert ott szegény Kovács kolléga Twitter-bejegyzéseit is nehezményezte a sok Soros-bérenc.

4. Igaz, hogy nem szereztem víz- és gázszerelő szakképesítést, de olyan remek mentorok mellett, mint Kósa mama, Tiborcz István , Mészáros Lölö, valószínűleg én is igen hamar megtalálnám a helyem a gazdasági életben, vállalkozásom hasítana, mint a hétszentség. Mindenhez is értenék.

5. Végre minden kérdésre olyan választ adhatnék, amit akarok, nem számítana, hogy az passzol-e az adott helyzetben. (Könnyekig megható volt a Nagy Nemzeti Vezér válaszát hallani Jakab Péter alantas kérdésére, hogy hová tűnik a sok befizetett TB-járulék. Kásler az egészségügy megmentője, és egyébként is Gyurcsány! Kár, hogy a „Boldog karácsonyt!” már nem játszik, pedig az is tetszett.) Milyen jól jött volna ez a dolog megboldogult főiskolás koromban 1-1 vizsga alkalmával! De hát azok a megáltalkodott tanárok ragaszkodtak hozzá, hogy arról a tételről beszéljek, amit kihúztam. Megrögzött komcsik!

6. Meg tudnék élni 28.500 forintból, mint Kósa és Gulyás urak. Ezt ők maguk jelentették ki. Ők is ennyiből élnek! Mondjuk, azt nem tették hozzá, hogy naponta. De ne legyünk szőrszálhasogatók! Aki tud, az tud!

7. Bárhová is néznék, csak a jólét, a fejlődés jönne velem szembe, és nem találkoznék napi szinten nyomorgó emberekkel, éhező gyerekekkel.

8. Nem számítana a környezetvédelem, mert a klímakatasztrófa alapból is csak libsihiszti. Az a pár tucat hal, ami a Tarnában lelte halálát a Visontai Erőmű miatt, meg az a 40 ezer ember, aki komoly fertőzésnek és betegségnek lett kitéve ugyanezen Mészáros-tulajdon miatt, igazán bagatell. Kicsire nem adunk!

9. Olcsón juthatnék lakáshoz a budai vár területén, ráadásul 300 forintért ehetnék Gundel-kaját (fordított késsel).

10. Bármit elronthatnék, csődbe vihetnék, lenne rá racionális magyarázat: „az elmúlt nyóc év” (no meg persze, Gyurcsány, Soros és a migránsok). Aztán az állam jó pénzért szépen visszavásárolná tőlem a lepukkant gyárat, üzemet, kifizetné helyettem a kókler munkáért kapott büntetést.

10+1. Lophatnék, csalhatnék, lehazudhatnám a csillagokat az égről, mivel mindezt nemzeti és nagyon magyar keresztényi szívvel tenném, még vádat se emelnének ellenem.

Szép világ jön majd rám! Csak egy baj van, amivel nem számoltam. Születésem óta igen merev, rugalmatlan gerinccel rendelkezem. Nem hajlik az Istennek se! Ráadásul mióta szegecsekkel és egyéb „alkatrészekkel” bővítették, még inkább alkalmatlan a hajlásra. Ez már legfeljebb csak törik.

Szóval belépésem a Fideszbe anatómiai okokból kifolyólag hosszabb időre felfüggesztve.

Kertészné Kormos Noémi

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.