Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Be kell fogadni a nyugat-európai menekülteket?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Bevallom őszintén, nem különösebben érdekel, pontosan mikor hangzottak el az alábbi szavak Orbán elvtárs vezéri ajkairól, és hányan csünghettek imádattal a bölcsesség hallatán. Véletlenül jött szembe az idézet, de nehéz véletlennek venni.

Készen állunk, hogy a szomszédainkkal együtt – Romániát is beleértve – felépítsünk egy új Közép-Európát…, ahol az okoz majd fejtörést, hogy mit kezdjünk a Nyugat-Európából jelentkező munkavállalókkal.

Bármikor is sikerült ezt a remeket kibüfizni, csakis valami mérgezett szotyi mellékhatása lehet. Vagy a KSH hiteles adatainak hiánya – amit kétségbe vonok, mert szerintem vannak olyanok, csak nem nyilvánosak, „top secret” feliratú dossziékban kerülnek a Karmeliták kolostorába. A KSH publikált adatai a hülyéknek szólnak, már ha ezek a számok egyáltalán érdekelnek valakit. A magyar emigránsok 2010 óta hivatalosan nem tudható adataira és sok egyébre gondolok.

Ezekben a fenti mondatokban benne van a valóságtól való teljes elrugaszkodás, a végtelen cinizmus, a pofátlanság és az is, hogy „bármit mondok, az ütős lesz, mert mindig igazam van.”

Minden szóba kénytelen vagyok belekötni. Nem áll készen Magyarország arra sem, hogy a potenciális magyar munkavállalók el tudjanak helyezkedni normális fizetésért. Ők nemhogy az EU átlagbéreit nem tudják megkeresni – csak nagyon kevés helyen -, hanem olyan körülmények, törvények és rendeletek szabályozzák a munkájukat, amelyek teljesen vállalhatatlanok. A „remek” közmunkaprogramra, amely a kormány szerint munkahelyteremtő, jövőre harmadannyit költ majd az állam, mint négy évvel ezelőtt. Lelki szemeimmel látom a belga, három nyelven beszélő munkát kereső pincért, amint a budapesti Rákóczi tér sarkán lévő magyar családi kifőzdében szeretne dolgozni. Vagy egy olyan vidéki éteremben, ahova a városi Fidesz-vezetés jár ebédelni. Nagyszerű perspektíva, tömegesen fognak tódulni, kétség se legyen. Csóró gazdasági menekültek lesznek a hanyatló Nyugatról. Apám, borogass, mert különben nem ébredek fel többé a lázálomból.

Új Közép-Európa: vajon az milyen lehet egy betegnek ható agy szerint? Akinek a politikájával kapcsolatban a szó szerinti szomszédok egymás után jelentik ki, többé-kevésbé nyíltan, hogy egy csónakba sem szállnának be Orbánnal, nemhogy bármilyen egyéb közösséget vállalnának vele és rendszerével. (Putyin nem közvetlen szomszéd.) Romániáról beszélni ebben az összefüggésben Temesváron meg tényleg akkora gátlástalanság, hogy azon csodálkozom, nem sült ki a mikrofon a beszéd közben.

Egyébként közben rájöttem, milyen lehet az új Közép-Európa-vízió. Orbán ötletei és módszerei által vezetett csöppnyi országok haldoklása, fénysebességgel robogás a szakadék felé. Amint mindegyik országtól megvonják az EU-pénzeket, együtt zuhannak majd a mélybe.

És abba a gödörbe próbál majd lemászni az a nyomorult bécsi adminisztrátor, aki nettó 1800 eurót keres. Meg a holland, négy nyelven beszélő tolmács, a maga potom 4000 eurócskájával. Szintén nettó. És az emigrált magyar kertészmérnök, aki Spanyolországban 2000 eurónál nem hajlandó kevesebbért dolgozni, eseti megbízási szerződésekkel sem. Az Angliában dolgozó, diplomás nővér ismerősömről, a New-Yorkban ingatlanirodát vezető barátomról nem is beszélve. Rohannak majd az új Közép-Európába, tuti.

Abban a gödörben csak Orbán és NER-katonái tanyáznának, mert a többi szomszéd egészen más irányba halad.

Már nem annyira tuti a migránsokkal fenyegetőzni, talán felfogták, hogy öt év alatt ez a téma annyira lejáratódott, hogy új ellenség után néztek. A Nyugat-Európából érkező gazdasági menekültek. Rettegjetek, BAZ megye, zsákfalvak, közmunkások és minden honfitárs! Jönnek a svéd erdészek, és annyi nektek!  A síoktatás majd a portugálok monopóliuma lesz, a pálinkafőzdéket leuralják a finnek, a tokaji aszú szőlőjét  olasz menekültek préselik majd, a nem létező melegházakban spanyol menekültek szüretelik a paradicsomot, és német menedzserek könyörögnek kevesebb mint ezer eurós fizetésért.

Most ennyi. A következő egy nyílt levél lesz Orbán Viktornak. Többen megtették, azt gondolom, be kell állnom a csapatba. Sok oka van ennek. Folytköv.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.