Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Bosszúból és gyűlöletből megvezetve

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Nem hiszem el. Tessék hülyének nézni a padtársát ott a magyar parlamentben. Ő inkább rászolgált, mint bárki más. Ezek a Fidesz-figurák még a saját trutyijukat is másra kenik, aljas módon hazudnak. Mostanában egyre több példából az is kiderül, fogalmuk sincs, mit csinálnak, miket mondanak parlamenti képviselőként. Ha nem int be Kocsis Máté frakcióvezető valahonnan a szélsőjobbról, még azt sem tudják, mire kellene igennel vagy nemmel szavazniuk. És akkor technikai hibára fogják azt, hogy hülyék.

Kedden rendkívüli parlamenti ülésnapot tartanak azért, mert a Fidesz-KDNP elkúrta a bírói fizetésemelésekről szóló törvénymódosítás egyik szavazását a múlt héten – írja az Index.

Ha elkúrta, elkúrta, így jártak a nagyon felelősségteljes honatyák, honanyák. Pártbeli ügy. Hol van ilyenkor a legfőbb közjogi tiszteletes Kövér László? Nyittassa ki drága párttársai bukszáját, ha még arra sem képesek, hogy figyeljenek a munkájukra. De nem, az a rohadt technika a hibás abban, hogy a bírói bérre vonatkozó módosító indítvány kétharmadot igénylő részének megszavazásakor 29 fideszes képviselő nemet nyomott. Ha ezt nem szavazzák meg a rendkívüli ülésen, akkor a bírók nem kapnak fizetésemelést januártól. Verjék le rajtuk a tisztelt bírók, ha már ilyen dilettáns képviselők döntenek a pénzükről.

Rendkívüli ülés, ugyan! Képzeljék el fordítva! Ha ez az ellenzéki képviselőkkel esik meg. Mikor kapnának újabb lehetőséget a szavazásra? Sőt, amilyen ostoba a t. házmester, még meg is büntetné őket. Miért? Mindegy, lényeg az, hogy fizessenek. Nem parlamenti demokrácia ez, hanem olyan játszótér, ahol a fideszesek a kereszténydemokratákkal azt csinálnak, amit akarnak. És még hazugan le is rázzák magukról a felelősséget. Egyetlen szavukat sem hiszem el.

Tudják, sokat gondolkodom azon, szerintem önök is: mára odáig jutottunk, hogy bosszúból és gyűlöletből működtetik az országot Orbánék. És az önkormányzati választások óta egyre inkább megvadultak. A hatalmukért semmi sem drága, semmitől nem riadnak vissza. Külön-külön egyik pribék sem, így összeáll a mérgező orbáni összgépezet, amelyikben mindegyik hű katona hozzáteszi embertelenségét.

Itt van ez a Kásler Miklós csúcsminiszter. Jelentős mértékben, több esetben a minimálisra csökkentette az Emberi Erőforrások Minisztériuma azoknak a szakkollégiumoknak a támogatását, amelyek kiálltak a CEU mellett – hívja fel a figyelmet az Index az ELTE Illyés Sándor Szakkollégium egyik öregdiákjának a Facebook-posztja nyomán.

2018 novemberében tíz szakkollégium közös nyilatkozatban állt ki a CEU mellett, azt állítva, a Soros György által alapított egyetem maradása Magyarország alapvető érdekének számít. Nyolcan pályáztak NTP-SZKOLL-ra, közülük

  • az ELTE Illyés Sándor Szakkollégiuma 2018-ban még 2,2 millió forintot 2019-ben már csak 500 ezret;
  • az ELTE Eötvös József Collegium 2018-ban még hárommillió forintot, 2019-ben már csak 700 ezret;
  • az Eszterházy Károly Egyetem Kepes György Szakkollégium 2018-ban 1,7 millió forintot, 2019-ben 500 ezret;
  • az SZTE Eötvös Lóránd Kollégium a 2018-ban kétmillió forintot, 2019-ben 500 ezret;
  • a Simonyi Károly Szakkollégium 2018-ban még 1,75 millió forintot, 2019-ben már csak 500 ezret;
  • a Corvinus Egyetem Társadalomelméleti Kollégiuma 2018-ban még 2,3 millió forintot, 2019-ben már 700 ezret nyert el.
  • Két aláíró, a BME Liska Tibor Szakkollégium és az ELTE Angelusz Róbert Társadalomtudományi Szakkollégiuma tavaly nem nyert, idén egyaránt a minimálisan a megítélhető összeget, 500 ezer forintot kaptak.

Egy hónappal a szakkollégiumi levél után, 2018 decemberében a CEU bejelentette, hogy Budapestről Bécsbe költözteti az amerikai akkreditációjú képzéseit.

Bosszú. CEU elüldözve, a velük szimpatizáló szakkollégiumok kifosztva

A bosszú minisztériuma. Fejétől bűzlik… Hát még a főfejtől mennyire! Ebben az a legbotrányosabb, hogy van egy miniszter, aki professzor meg doktor meg a SzűzMária tudja ki. De alapjáraton orvos. Olyan orvos, aki a megtorlásra, betartásra alakította ki egész személyiségét. Pontosan egy olyan minisztériumban, ahol stratégiai ágazatokat kellene európai színvonalra fejleszteni – nagy szakértelemmel, kiváló munkatársakkal. Nem bírja, nem bírják, és ez Orbánnak is tetszik. Ő akarja így. Azt kell most mondanom, hogy nem csak senkiházi szakember, hanem nulla, piti bosszúálló kormánytag a Kásler. Is. Úgy teszi mindezt, hogy a bibliai tanításokat mindennap okádja ki a szájából. És pontosan a keresztényi igéket sárba taposva működik az orbáni rendszerben a tárcavezető – lerombolva oktatást, egészségügyet, mindent, amihez hozzájut.

Kásler Miklós az orvos és az ember: olyan erkölcsi hulla, aki abból él, hogy minél kártékonyabb legyen az emberekkel szemben. Atyaisten! Ki gondolta, hogy a leggonoszabb, legrosszindulatúbb embereket emeli a hatalomba az a sok vak Fidesz-hívő. És még most is csak kevesen kapcsolnak: piti, az ország vezetésére alkalmatlan maffiózókat ültettek a hatalomba. Nem látják még mindig, hogy a diktatúrában a segget nyalók, a pénzzel karbantartott Orbán-szolgák megtorolnak mindent és mindenkit, aki és ami ellenükre van; akinek más a véleménye, az ízlése és főleg mások az etikai normái.

Szégyen és gyalázat ez az orvos és miniszter is, nem igazán tudom eldönteni, hogy a szélsőjobbra sodródva vagy a keresztény maszlagba belebolondulva lehet mégis az ország egyik vezetője. Mindegy is miért, de aktív résztvevője minden gazságnak, ami történik: egy orvos kormánytag, aki naponta vágja pofán az egyenlőséget, az emberi szabadságot, a demokráciát. Tudják mit? Erre az orbáni hűbérúrra egy egeret sem szabadna rábízni. B*ssza meg, az is élőlény!

Én azt mondom, hogy tisztességes szakmai munkához nem kell esküt tenni senkinek: az vagy benne van az ember értékeiben, személyiségében, vagy nincs, de akkor esküdhet akármire. Kásler Miklósnak minimum két esküt biztosan kellett tennie. Orvosként és miniszterként.

  • „Az emberi életet minden megkülönböztetés nélkül tisztelem. Orvosi tevékenységem soha nem irányul emberi élet kioltására. A betegek emberi méltóságát és jogait tiszteletben tartom, bizalmukkal nem élek vissza és titkaikat haláluk után is megőrzöm. …Minden erőmmel arra törekszem, hogy megőrizzem az orvosi hivatás tisztaságát és tekintélyét.” (részlet)
  • „Én ……………………… esküszöm, hogy hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz, annak népéhez hű leszek; az Alkotmányt és az alkotmányos jogszabályokat megtartom; az állami és szolgálati titkot megőrzöm; megbízatásomhoz híven, lelkiismeretesen járok el, és minden igyekezetemmel azon leszek, hogy a Magyar Köztársaság fejlődését előmozdítsam.” (Az eskütevő meggyőződése szerint vagy hozzámondja, vagy nem: „Isten engem úgy segéljen!”)

Káslernek ezt teljesen felesleges volt annak idején elmondania. Megmondjam miért is? Azért is, mert mindent überel az alaptörvényük azon passzusa hogy:

  • A Kormány tagja tevékenységéért felelős az Országgyűlésnek, valamint a miniszter a miniszterelnöknek.

És akkor helyben is volnánk. Az Országgyűlés nem is érdekes nekik. Hanem a miniszter a miniszterelnöknek felelős. Igen, hazánkban így születik meg az Orbánnak tett eskü: nem kell hozzá szöveg, csak tett meg mindenáron való elkötelezettség. Egyformák: becstelen, keresztény, hazájukat, népüket eláruló hitványok. Arrogánsak, pökhendiek, mert ebben az országban szabad. Nekik. Sírhatsz Magyarország! Vagy megszabadulsz tőlük.

Az önök véleménye

Ha már csak ez a futó(bolond)domb hiányzik oda, miért nem a futballistákkal-akadémistákkal lapátoltatják össze erőnléti edzésként?! (András)

A kenyaiak a világ legjobb futói, de elég volt nekik az asztallap símaságú szavanna is. Mexikóban van egy törzs, annak bármelyik tagja, a gyerektől, az aggastáynig, bármikor le tud futni 200 km-t. Az a közlekedésük, az a szórakozásuk. Nem kellett nekik sem dombot építeni. Csak úgy símán futnak és azzal kész. (agador)

Alighanem orbán a focit is meg akarja reformálni, lejteni fog a pálya az ellenfél felé, végül is, a dombon a lejtő is ott van, azt is lehet gyakorolni. Már csak azt kell kitalálni, hogyan lehetne forgatható a stadion, hogy mindig nekünk lejtsen. Talán egy kacsaláb… (Melinda)

És sokan tapsikolnak ám ehhez. Örömmel habzsolják a kakit, amit a torkukon lenyomnak, mert át van kötve nemzethy színű pántlikával. És legalább nem a nemzetközi tudjukik, hanem tökös magyar-kipcsakok rabolnak ki minket. És ettől dagad a zsínóros mente alatt a mell. (Tibor)

Öngyilkosság. Amikor a nép az elkövető és végső soron az áldozat is egyben. Mert a döntő többség egyetért a mészárlással, a propaganda által szított megosztó gyűlölet következményeként. Nem veszik észre, hogy saját magukat is irtják, a tiltakozó kisebbséggel együtt. Akadálytalanul. Nincs, aki hatásos ébresztőt fújna. (Lajos)

Így írtunk mi

Neírdalájános

Az árok partján száradó kutyaszar iránti szolidaritásról

A nyomor szolgává bélyegez

Fikcióilag

Mikor beszéltük meg a kereszténységre épülő államot?

Állítsuk vissza a kétkezi munka becsületét!

Emberek halálos ítéletét is rezzenéstelen pofával aláíró János

Nem a türkökkel van bajom

Egy festett nefelejts alá

Ott, ahol száraztésztával és egy zsák krumplival szavazatot lehet venni, ott valami gond van

Nincs annál cinikusabb, mint amikor az Orbán-kormány aggódik a magyarok pénzéért

A nap kommentje:

Ők és a kétkezi munka? Egy, azt sem tudják mi az, kettő soha nem is becsülték a kétkezi munkásokat. Nem fizetik rendesen, és ugye mindenki annyit ér, amennyije van. Ha becsülnék valamennyire akkor nem lenne a rabszolga törvény. (Transzporter)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.