Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Riszaharc

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

 

Alig pár napja, hogy a kormánypárt hátországát jelentő álcivil szervezetekről e helyütt szólván, külön is megemlékeztem a Honfoglalás 2000 egyesületről. Párhuzamba állítottam a Civil Összefogás Fórummal, utalva arra is, hogy ők bizony sem díjat, sem dicséretet nem kaptak semelyik közjogi méltóságtól, pedig semmivel sem okosabbak. Annak sincs híre, hogy a százmilliók csordogálnának a kasszájukba innen-onnan. A hátrányos megkülönböztetést vélhetőleg ők is sérelmezik, mert nicsak, mit olvasok legújabb, „Csizmadia távozzon!” című közleményükben?!…

Keseredetten, felháborodva tapasztalja a nemzeti oldal sok-százezres tábora azt az alibi politikát, melyet Csizmadia László, a CÖF-CÖKA elnöke művel. A botcsinálta politikus figyelmen kívül hagyja az ország sorsáért aggódó emberek határozott követelését, hogy a politikai gyakorlatot követve, utcai demonstrációkon (Békemenet-Harcimenet, tüntetések) biztosítsuk támogatásunkról az ország vezetőit. Mutassunk fel erőt, és nyilvánítsuk ki követeléseinket! Csizmadia ima-reggelikről beszél (?), közhelyeket pufogtat, semmitmondó nyilatkozatai senkit sem érdekelnek, akárcsak a jó szándékú, de hatástalan jogászkodások”

 Csizmadia nem a mi emberünk!” – zárul a közlemény, mely végszavak az MTI közreadásából kifelejtődtek, de a pannonpuli.hu honlapon (amely az egyesület híroldala) olvashatók.

Jééé, hát ennek már fele sem tréfa; kutyaütők harca lesz ebből, meglátjátok!

Már önmagában az is érdekes: miért, hogy az MTI – amely napi szinten rutinosan hárítja el az ellenzéki pártok és azok politikusai nyilatkozatainak közzétételét -, ennek a szervezetnek a közleményeit mindig lehozza. Teszi ezt annak ellenére, hogy helyesírásilag, fogalmazásilag kifogásolhatóak, mondanivalójukban zavarosak.  Többségük tiszta vicc – de nem annak szánták. Mazochisták meggyőződhetnek erről például itt is, amott is, itt, valamint e helyütt is. De emitt is publicitást nyertek, itt pedig esmént.  E kiragadott megnyilatkozásokat vétek lenne véleményezni, mindenik önmagáért beszél, kár volna elrontani az olvasói élményt. Valójában idézni sem merem egyiket sem, mert még engem néznének hülyének akik lusták saját szemükkel meggyőződni a színvonalról. 

Az egyesület vezetője vélhetőleg bizonyos Szilvásy György – legalábbis ő jegyzi több nyilatkozatukat. Róla csak annyit lehet biztosan tudni, hogy nem azonos a volt titokminiszterrel. Kutakodásom eredménye az is, hogy a szervezet kakaskodása nem újkeletű. Már 2013-ban szapulta a CÖF-öt és Csizmadiát, a „Lengyelek igen, magyarok nem – Szégyen – CÖF kudarc – Mi, mégis bizakodunk!” érdekes című közleményében: 

„Lengyel barátaink Varsóban rokonszenv-tüntetést tartottak Magyarország és kormánya mellett, és elítélték a Tavares-jelentést, a kettős mércét, az Unió beavatkozását hazánk belügyeibe. A magyarok nem állnak ki a kormány mellett. A Civil Összefogás Fórum hallgat! Micsoda szégyen! A CÖF vezér Csizmadia László, levelet ír Brüsszelbe, nyilatkozgat, vendéglői ország-értékelést tart (mintha az ő dolga lenne), etikai kódexet fabrikál, – ám a tömegek aktivizálására nem gondol – vagy nem is akar, pedig minden kormánynak szüksége van a televíziós csatornák által közvetített, látványos tömeg-támogatásra. Nem alakulnak a beharangozott CÖF Klubok, igaz, nincs is értelme szerveződni: nincs program, elképzelés, nincs kapcsolat a szerveződés vezetőségével, a lelkes polgárok magukra maradtak – nem először! Úgy jártunk az önjelölt vezérekkel, mint a Magyarok Világszövetsége. Csizmadia úr felelőssége határtalan, gyanús passzivitása kétségeket ébreszt bennünk, de mi mégis bizakodók vagyunk: nélküle is győzni fog jövőre a nemzeti tábor.”

A nívón kívül ez utóbbi alkalommal is csak annyi a hírérték, hogy az egyik csatlós szervezet nekiment a másik hasonszőrű, szintén Orbán- és oroszbarát szervezet vezetőjének – és ez meg is kapja a legnagyobb nyilvánosságot. Nem igazán vagyunk ehhez hozzászokva. A kormánypárti egység eleddig megbonthatatlannak mutatta magát, most viszont felfesleni látszik a béketábor / harci tábor szövedéke. 

– Kiebrudalni egy ilyen régi, kádárkori kádert? Eb ura fakó, Csizmadia császár nem királyunk többé? Hová fog ez így vezetni?!… – kérdezem szemforgató civil álaggodalmaskodással; állítólag ez nagyon megy nekem.

De persze mind tudjuk: megint csak arról van szó, hogy mellékvágányra tolták a közbeszédet. Amíg a köznépnek van amin csámcsognia, amig tét nélküli a közéleti risza-risza, addig nyugodtan folyhat a kormányzati habzsi-dőzsi is. 

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.